Zašto se pojavljuje obaveštenje „Nije moguće pomerati objekte izvan radnog lista“ kada sakrijem kolone ili redove?

Simptomi

Kada pokušate da sakrijete kolone ili redove, poruka o grešci vas obaveštava da Microsoft Office Excel ne može da pomera objekte sa radnog lista.

Uzrok

Do ovog problema obično dolazi kada su ispunjeni sledeći uslovi:

 • Objekti poput komentara ćelije uneti su u ćelije pri kraju koordinatne mreže radnog lista. Količina kolona ili redova koja je jednaka ili veća od količine kolona ili redova između leve ivice objekta i poslednje kolone (kolona XFD), odnosno reda (broj reda 1048576) na radnom listu, ne može da se sakrije.

 • Opcija Ne premeštaj i ne menjaj veličinu zajedno sa ćelijama izabrana je u dijalogu Oblikovanje<ime objekta>. Ova opcija je izabrana po podrazumevanoj vrednosti.

Na primer, ako ste u ćeliju XFC1 uneli komentar ćelije, a izabrana je opcija Ne premeštaj i ne menjaj veličinu zajedno sa ćelijama, pojavljuje se poruka kada pokušate da sakrijete tri ili više kolona bilo gde u radnom listu između prve kolone i kolone koja obuhvata levu ivicu komentara ćelije.

Isti problem može se javiti i kod redova, mada nije uobičajen zbog veličine ograničenja za redove u programu Microsoft Office Excel 2007, čime je smanjena verovatnoća da ste objekte postavili na sâm kraj radnog lista.

Napomena : Važno je da razumete da do problema može doći i kada se objekat nalazi daleko od kraja, a kada pokušate da sakrijete bilo koju ukupnu količinu kolona i redova koja je jednaka ili veća od količine kolona i redova između leve ivice objekta i poslednje kolone ili reda na radnom listu.

Rešenje

 1. Ako objekat predstavlja komentar ćelije, izaberite ćeliju koja sadrži komentar.

  Savet : Ako se objekat nalazi pri kraju radnog lista, možete brzo da se prebacite u poslednju ćeliju u redu ili koloni. Pritisnite taster END, a zatim pritisnite taster STRELICA NADESNO ili STRELICA NALEVO. Da biste se prebacili u poslednju ćeliju na radnom listu koja sadrži podatke ili oblikovanje, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+END.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na izabranu ćeliju ili opseg ćelija i izaberite stavku Prikaži/sakrij komentare.

 3. Pomerajte pokazivač po ivici objekta sve dok pokazivač ne dobije oblik ukrštene strelice i kliknite na ivicu.

 4. Na kartici Početak, u grupi Ćelije izaberite stavku Oblikovanje, a zatim stavku Oblikuj <ime objekta>.

 5. Na kartici Svojstva, u okviru Postavljanje objekta izaberite stavku Premesti i promeni veličinu zajedno sa ćelijama, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Ako želite da ponovo sakrijete komentar ćelije, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju i izaberite stavku Sakrij komentar.

 7. Ponovite korake od 1. do 6. za svaki objekat koji dovodi do problema.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×