Zašto programski dodatak otkazuje?

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dobijete poruku sličnu sledećoj poruci, savetujemo da onemogućite programski dodatak da biste sprečili buduća otkazivanja, kao i da nabavite noviju verziju programskog dodatka tako da on ispravno radi pomoću funkcije „Sprečavanje izvršavanja zadataka (DEP)“.

Word je naišao na ozbiljan problem sa programskim dodatkom „DEP izuzetak u programskom dodatku pri pokretanju“. Ovaj programski dodatak nije kompatibilan sa režimom „Sprečavanje izvršavanja podataka“ i treba ga onemogućiti ili nadograditi na najnoviju verziju. Da li želite da onemogućite učitavanje ovog programskog dodatka?

Napomena: Neka obaveštenja o padu sistema ne odnose se na sprečavanje izvršavanja podataka. Kada se Office program ponovo pokrene posle pada sistema, videćete poruku obaveštenja o razlogu pada.

Više informacija

Sprečavanje izvršavanja podataka (DEP), koje je prvi put uvedeno u sistemu Microsoft Office 2010, sprečava pokretanje loše napisanog koda koji može oštetiti računar. Kada programski dodatak koji nije dizajniran da funkcioniše u okruženju u kome je omogućena funkcija DEP pokuša da se pokrene, Office program koji koristite prestaje sa radom (otkazuje) sa ciljem da se zaštiti vaš računar.

Proveravanje da li je DEP onemogućio programski dodatak

Oblast „Prikaz programskih dodataka“ centra za pouzdanost

Office 2010

 1. Kliknite na karticu Datoteka > Pomoć > Opcije > Programski dodaci.

 2. U oblasti Programski dodaci izaberite programski dodatak o kome želite više da saznate.

Informacije o programskom dodatku pojavljuju se u oblasti Opis. Opis vam govori da li je DEP onemogućio programski dodatak.

Savet: U ovoj oblasti takođe možete da omogućite programski dodatak.

Office 2013

 1. Kliknite na karticu Datoteka > Opcije > Programski dodaci.

 2. U oblasti Programski dodaci izaberite programski dodatak o kome želite više da saznate.

Informacije o programskom dodatku pojavljuju se u oblasti Opis. Opis vam govori da li je DEP onemogućio programski dodatak.

Savet: U ovoj oblasti takođe možete da omogućite programski dodatak.

Pokazivač možete pomerati nagore i nadole na listi programskih dodataka. U oblasti Opis možete dobiti više informacija o svakom programskom dodatku, kao što je to da li je funkcija DEP blokirala programski dodatak. Koristite sledeće opise da biste utvrdili prirodu DEP opisa

 • Programski dodatak je kompatibilan sa sprečavanjem izvršavanja podataka     Programskom dodatku nije uspeo DEP proces i on je onemogućen.

 • Korisnik je onemogućio programski dodatak posle sprečavanja izvršavanja podataka Korisnik je onemogućio programski dodatak kada je došlo do greške.

Vrh stranice

Uključivanje ili isključivanje sprečavanja izvršavanja podataka

U sistemu Office 2010 možete da uključite ili isključite DEP u Centru za pouzdanost. Međutim, Office 2013 je ažuriran tako da se ova funkcija ne može isključiti. Ali mi vam ne preporučujemo da isključite DEP jer DEP štiti vaš računar.

Napomena: Sprečavanje izvršavanja podataka dostupno je u 32-bitnim i 64-bitnim verzijama sistema Office. U 32-bitnoj verziji sistema Office 2010 postoje opcije centra za pouzdanost koje možete prikazati ili promeniti, ali u 64-bitnoj verziji ne postoje opcije centra za pouzdanost.

Office 2010

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. U okviru Pomoć izaberite stavku Opcije.

 3. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim kliknite na dugme Postavke Centra za pouzdanost.

 4. U Centru za pouzdanost izaberite stavku Zaštićeni prikaz.

 5. U okviru Sprečavanje izvršavanja podataka potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući režim sprečavanja izvršavanja podataka.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×