Zašto imam probleme problema pri prijavljivanju u Microsoft Teams?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak nudi nekoliko najčešća pitanja o moderni potvrde identiteta, uključujući i šta je to i šta da radite ako naiđete na probleme.

Ako ste IT administrator i želite da detaljnije informacije o tome kako da rešite problem sa prijavljivanjem, pogledajte članak identitet modela i potvrda identiteta u Microsoft timovima.

Šta je to moderni potvrde identiteta?

Microsoft Teams ima primenjenu na bolji način prijavljivanja u – to zovemo moderni potvrde identiteta. (Ako ikada čuo termin „jedinstvenog prijavljivanja” ili „SSO”, koja je govorimo o ovde.) Pogodnosti modernog potvrde identiteta je da ga omogućava vam da se prijavite u Microsoft Teams bez ponovo unesete e-pošte i lozinku svaki put kada želite da započnete novu sesiju. Je bezbedan i pouzdan način da se prijavite u Microsoft Teams.

Moderna potvrde identiteta je proces koji vam omogućava da se prijavite u aplikaciju bezbedno. Pošto moderni potvrde identiteta uključuje SSO, takođe je deo proces koji omogućava Microsoft Teams znate da ste već uneli akreditive (kao što je poslovnu e-poštu i lozinke) na drugom mestu, i ne bi trebalo tražiti da unesete da ponovo pokrenite aplikaciju.

Prijavljivanjem pomoću moderni potvrde identiteta će se razlikovati u zavisnosti od nekoliko stvari, kao što su ako radite u operativnom sistemu Windows ili Mac računaru. To će takođe se razlikuju u zavisnosti od toga da li je preduzeća omogućio autorizaciju jednom faktora ili autorizaciju sa više faktora (višestruke potvrde identiteta obično podrazumeva Verifikacija vaših akreditiva putem telefona, koja obezbeđuje jedinstvenu šifru ili unošenjem PIN broj ili izlaganje otisak). U svakom slučaju, kada dovršite proces korišćenjem moderni potvrde identiteta, prijavljivanja neće tražiti da unesete svoje akreditive ponovo – od tog trenutka, Microsoft Teams će automatski prijavite se na nalog kada pokrenete aplikaciju na istom računaru.

Zašto ne mogu da se prijavim?

Moderni potvrde identiteta je odličan, ali postoji mogućnost da organizaciji će pokrenuti u povremeno problem.

Svaki organizacije koja koristi Microsoft Teams već ima moderni potvrde identiteta – aplikaciju isporučen verifikaciju moderni potrebu u nju, a trebalo bi da može da prepozna akreditiva povezanih sa Office 365 nalogom. Ako ne možete da dovršite proces prijavljivanja, može biti nešto nije u redu sa vašeg domena ili Office 365 nalogom preduzeća. IT administrator ili sysadmin će biti osoba na tačku u otklanjanju problema, pa ih stupi da biste dobili više informacija i sledeće korake.

Više informacija o pristupu Teams Microsoft, pogledajte članak Kako da dobijem pristup Microsoft timovima.

Šta znači šifru statusa na dnu moju poruku o grešci?

Ako ste primili poruku o grešci pri pokušaju da se prijavim u Microsoft Teams, pogledajte u donjem levom uglu prozora programa – trebalo bi da vidite šifru statusa. Ove informacije će biti veoma važno da vaš IT administrator u određivanju u čemu je problem sa prijavljivanje proces, pa zabeležite statusa kod i prenos ga na njih. Novosti o vaš status kôd znači ili ako želite da isprobate osnovni rešavanje problema sa procedure, možete da pronađete šifru statusa u dolenavedenoj tabeli.

Napomena: U većini slučajeva, samo vaš IT administrator ili sysadmin će moći da biste rešili problem. Pa nakon isprobavanja osnovni predlozima za rešavanje problema u ovoj tabeli, obratite joj sa šifru statusa u ovoj tabeli.

Poznati problemi

Kôd

Opis

Radnje za rešavanje problema

0xCAA20003

Ste naišli na problem sa odobrenje.

Uverite se da datuma i vremena ispravno podešeni. Da li su datum i vreme su ispravne će uticati na mogućnost da se poveže sa bezbednih lokacija (https).

0xCAA82EE2

Zahtev je isteklo.

Uverite se da ste povezani sa Internetom. Onda radite sa IT administratoru da biste bili sigurni da druge aplikacije ili zaštitni zid konfiguraciju ne sprečava pristup.

0xCAA82EE7

Ne budu razrešena imena servera.

Uverite se da ste povezani sa Internetom. Onda radite sa IT administratoru da biste bili sigurni da druge aplikacije ili zaštitni zid konfiguraciju ne sprečava pristup.

0xCAA20004

Zahtev mora da odobri resursa vlasnik ili autorizacija servera.

Obratite se IT administratoru tako da mogu da potvrdim da vaša organizacija poštuje smernice za konfiguraciju Azure Active Directory (AAD).

0xCAA90018

Ne koristite odgovarajuće akreditive.

Windows akreditivi ste se prijavili u sa se razlikuju od Office 365 akreditive. Pokušajte da ponovo se prijavite za ispravnu e-poštu / kombinaciju. Ako nastavite da dobijate ovu šifru statusa obratite vaš IT administrator.

nema

Moraćete da ponovo Unesite PIN-a pomoću pametne kartice.

Ponovo umetnite pametnu karticu. Takođe, pametne kartice certifikata možda oštećena, u tom slučaju, obratite se vaš IT administrator.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×