Zaštitite nalog i uređajima od hakera i malvera

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Niko ne budu ugrožene hakera ili malver. Koristite ovaj vodič vam pomažu da zaštitite nalozima i uređajima.

Zaštita nalozi

Važno da zaštitite nalozi da li je ličnog naloga kao što su Microsoft nalogili poslovni ili školski nalog neko iz vaše organizacije kreirao za vas je.

Preduzmite mere predostrožnosti osetljive informacije

Nemojte da šaljete e-poruke koje sadrže osetljive informacije kao što su lozinke, brojeve kreditnih kartica, pasoљa ili druge vlada izdala identifikacioni kao što je broj socijalnog osiguranja ili drugog poreza Srodne identifikacije.

Pazite na prevare

Pazite na phishing napadima što pokušate da vas navedu osetljive informacije ili kliknete na vezu zlonameran ili prilog.

Neki primeri pshishing prevare izgleda kao poruke iz šta čini se da je pravilan kao što su banke ili instituciju zvanično izgleda. Poruka vas poziva da prijavite se pomoću e-adresu i lozinku, ali je zapravo lažne Veb lokacije. Druge prevare izgledati kao e-poruke od neke osobe koje znate koji vas pita da kliknete na vezu ili otvaranje priloga.

Phishing poruka obično imaju veze ili prilozi. Kada kliknete na vezu u poruku ili otvorite prilog, vaš računar može da je.inficirana ili je skener da biste pristupili sadržaja.

Ako primite e-poruku koja izgleda neznatno sumnjivim, uradite sledeće:

 • Zadržite pokazivač miša iznad vezu i potražite ime stvarnu Veb lokacije na vezu da šalje. Proverite da li je ono što očekujete i ne pogrešno napisane.

 • Pretražite Veb legitimne umesto da kliknete na vezu u poruku.

 • Ako primite poruku od neke osobe koje znate, ali izgleda malo neobično, moglo bi znači pošiljaoca e-pošte nalog i kontakt liste se sastoji. Direktno kontaktirajte pošiljaoca i opisuju pošte koju ste upravo primili i pitajte da li je legitimne.

Korišćenje dva potvrde identiteta

Dva faktora potvrda identiteta (2FA), naziva se iz dva koraka verifikaciju, ili potvrda identiteta sa više faktora (MFA) je dodatni sloj bezbednost da biste se uverili da su samo vi pristupa vašem nalogu. Kada podešavate ovo, bilo kada se prijavite na svoj nalog sa računara koji nije prepoznat ili neki drugi uređaj ili dodavanje naloga u aplikaciju ili uslugu po prvi put, bićete upitani da potvrdite da je u redu. Poruka za verifikaciju može da pošalje putem potvrde identiteta aplikaciju kao što je Microsoft autentiиar aplikacije na pametnom telefonu, tekstualne poruke, e-poruke poslate na alternativnu adresu ili telefonski poziv koji zahteva unos PIN kôd.

 • Ako vaš poslovni ili školski nalozi koristi Office 365, Office 365 administratoru ili IT sektor možda imate omogućen ovo za sve naloge u organizaciji. Ako je tako, bićete upitani da ove dodatne korake.

  Podešavanje verifikaciju korak 2 za Office 365.

 • Za ličnu Microsoft nalog, možete sami da podesite i ukazuju na način željenog verifikaciju. Na primer, možete da zatražite verifikaciju iz potvrde identiteta aplikacije kao što je Microsoft Authenticator aplikaciju, tekstualnu poruku ili alternativnu e-pošte.

  o dva koraka verifikaciju.

Zaštita lozinku

 • Ne koriste istu lozinku za sve naloge.

 • Proverite da li je lozinka jakih i Izbegavajte korišćenje stvarni reči. Trenutni preporuke za jake lozinke uključite najmanje 12 znakova, kombinacija gornji i malih slova, bar jedan broj od 0 do 9 i simbol.

  Savet : Dostupni će vam pomoći da generišete i zapamtite jedinstvene lozinki za lokacije koje posetite redovno su nezavisnih proizvođača usluge na mreži.

Zaštita vašeg telefona ili tabele

 • Samo pokretanje i instaliranje aplikacije iz legitimne izvora kao što su prodavnice aplikacija za vaš uređaj.

 • Ako koristite Office 365, koristite Microsoft aplikacija koja radi bolje uz Office 365 i su sigurniji.

 • Zadrži uređaja, i softver ili aplikacija za mobilne uređaje koristite ažuriran. Mnoge ispravkama koje primite su bezbednosne ispravke budite sigurni da instalira ispravke operativni sistem, a sve ispravke softvera ili aplikacije.

Zaštita računara pod operativnim sistemom Windows 10 ili Mac računaru

Sledeće stavke predstavljaju određene stvari koje možete uraditi ako ste računar radi pod operativnim sistemom Windows 10, ili ako imate Mac računara.

Uključivanje BitLocker zaštita uređaja

BitLocker štiti podatke kada uređaji su izgubljene ili ukradu. BitLocker šifrovanje disk jedinice pruža šifrovanje punu diska na Windows 10 računara. Ako izgubite ili ukradu uređaj neovlašćeni korisnici ne možete da pristupite datotekama na zaštićenom disk jedinice, uključujući datoteke sinhronizovali iz usluge OneDrive for Business.

Uključivanje BitLocker zaštita uređaja

Zaštitite računar sa Windows zaštitnik

Kada prvi put pokrenete Windows 10, Windows zaštitnik je na i aktivno pružanje pomoći da zaštitite računar tako što ćete skeniranja za malver (zlonamernog softvera), virusa i pretnji. Windows zaštitnik koristi zaštitu u realnom vremenu da biste skenirali sve preuzmete ili pokrenete na Računaru. Windows Update preuzimanja ispravke za Windows zaštitnik automatski da biste zadržali Računaru bezbedni i zaštiti je od pretnji.

Pomaže u zaštiti računara pomoću programa Windows zaštitnik

Uključi Windows zaštitni zid

Trebalo bi da uvek pokrećete Windows zaštitni zid čak i ako imate neki drugi zaštitni zid je uključen. Isključivanje Windows zaštitnog zida može da se vaš uređaj (i mrežu, ako je imate) više podložan neovlašćenog pristupa.

Isključite Windows zaštitni zid ili isključivanje

Korišćenje FileVault za šifrovanje Mac diska

Šifrovanje diska štiti podatke kada uređaji su izgubljene ili ukradu. FileVault celog disku šifrovanja pomaže u sprečavanju neovlašćenog pristupa informacijama na disku pri pokretanju

Koristite FileVault da biste šifrovali disk za pokretanje na Mac računaru

Zaštitite mac od malvera

Microsoft preporučuje da instalirate i koristite pouzdan antivirusni softver na Mac računaru.

Najbolji Mac antivirusni 2017

Takođe možete da smanjite rizik od malvera pomoću softvera samo iz pouzdanog izvora. Postavke u željenih postavki bezbednosti i privatnosti vam omogućavaju da odredite izvori softvera koji je instaliran na Mac računaru.

macOS Sijera: zaštitite Mac od malvera

Uključite zaštitni zid zaštitu

Koristite postavke zaštitnog zida da biste zaštitili Mac od neželjenih kontakt sa drugih računara kada ste povezani sa Internetom ili sa mrežom. Bez ovu zaštitu Mac možda više podložan neovlašćenog pristupa.

macOS Sijera: sprečavanje neželjene veze pomoću zaštitni

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×