Zaštita ličnih informacija i njihova privatnost

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pošto se može desiti da vam neko ukrade ime, adresu, broj telefona i identitet ili da ih javno objavi, Microsoft Office, Windows i Internet Explorer mogu da vam pomognu da zadržite privatnost i bezbednost svojih ličnih informacija. Sledeće veze vas vode do uputstava koja će pomoći vama, vašoj porodici i vašem preduzeću u zaštiti svoje najvrednije imovine: ličnih informacija. Priprema GDN-a za nove TCR-ove i testiranja.

Prevara na mreži i phishing

Zaštita od prevare počinje razumevanjem prevara i vrsta aktivnosti koje vas izlažu riziku od prevare. Da biste saznali kako da prepoznate verovatne prevare i prakse koje će vam pomoći da se zaštitite, pogledajte članak Zaštitite se od phishing shema i drugih oblika prevara na mreži.

Moja privatnost u sistemu Office

Kad koristite Office programe, važno je da znate da se vaše lične informacije skladište u datoteci, na primer Autor (vaše ime), Menadžer, Preduzeće i Poslednji sačuvao. Dodatne informacije koje mogu da ostanu u dokumentu jesu skriveni tekst, korigovani tekst, kodovi polja ili vaša e-adresa. Te informacije možete da izbrišete pomoću uputstava u sledećim člancima.

lične i privatne informacije, napredna svojstva u programu Word 2016
Primeri ličnih informacija sačuvanih u svojstvima Word dokumenata

Koju verziju sistema Office koristim?

Uputstva o tome kako da ustanovite koju verziju sistema Office koristite potražite u članku Koju verziju sistema Office koristim?

Office 2010, Office 2013 i Office 2016

Centar za pouzdanost u sistemu Office predstavlja mesto na kojem možete da konfigurišete postavke koje će vam pomoći da zaštitite privatnost i bezbednost računara i dokumenata. Ako su vam potrebne dodatne informacije o centru za pouzdanost, pročitajte članak Prikaz opcija i postavki u centru za pouzdanost

Možete obezbediti da lične informacije ne dospeju u ruke pogrešnih osoba tako što ćete ih ukloniti iz Office dokumenata. Uputstva za uklanjanje ličnih informacija potražite u sledećim temama:

Office 2007

Imate opciju da izaberete informacije koje se dele sa korporacijom Microsoft, a ova verzija je uvela centar za pouzdanost u kojem možete da napravite željene izbore u vezi sa privatnošću i bezbednošću.

Moja privatnost u operativnom sistemu Windows

Možete da koristite sledeća uputstva za svoj operativni sistem da biste se uverili da su vaša privatnost i lične informacije zaštićene. Ako niste sigurni u to koju verziju operativnog sistema Windows imate instaliranu, kliknite na sledeću vezu.

Koju verziju operativnog sistema Windows imam?

Da biste automatski otkriti verziju operativnog sistema Windows na računaru, pogledajte članak koju verziju operativnog sistema Windows imam?

Windows 7: InPrivate pregledanje

InPrivate pregledanje sprečava da Internet Explorer skladišti podatke o sesiji pregledanja. Ovo pomaže u sprečavanju svako ko može da koristi vaš računar vide Veb lokacije koje ste posetili i pregledali na Vebu. Više informacija o InPrivate pregledanju potražite u članku InPrivate pregledanje.

Windows Vista: Windows zaštitnik

Windows zaštitnik je bezbednosnu alatku za operativni sistem Windows Vista koji pomaže u otkrivanju i uklanjanju špijunskog softvera sa računara. Više informacija o Windows zaštitnik potražite u članku Korišćenje programa Windows zaštitnik

Vrh stranice

Moja privatnost u programu Internet Explorer

Dok kupujete, pregledate, igrate igre ili preuzimate slike, možete dodatno da zaštitite privatnost kada koristite Internet Explorer.

Koju verziju programa Internet Explorer imam?

Automatski mogli da otkriju verziju programa Internet Explorer pokrenut na vašem računaru tako što ćete kliknuti na sledeću vezu: Koju verziju programa Internet Explorer imam?

Internet Explorer 8

Saznajte više o postavkama kolačića, blokatoru iskačućih prozora i InPrivate pregledanju.

Funkcije bezbednosti i privatnosti u programu Internet Explorer 8

Vrh stranice

Internet Explorer 7

Za Internet Explorer 7, možete da sprečite postanete žrtva prevare i krađe identiteta tako što ćete prilagoditi postavke privatnosti u pregledaču. Više informacija potražite u članku Promeni privatnosti postavki programa Internet Explorer (verzije 7 i 8)

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×