Zaštita dizajna predloška obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Potvrdite izbor Omogući zaštitu u programu Microsoft Office InfoPath da biste onemogućili korisnike da otvaraju ili menjaju predložak obrasca u režimu za dizajniranje. Kada omogućite ovu postavku, u meniju Alatke programa InfoPath nedostupna je komanda Dizajniraj ovaj obrazac dok korisnici popunjavaju obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca.

Napomene : 

  • Korisnici i dalje mogu da otvore i izmene dizajn obrasca neposredno u režimu za dizajniranje. Međutim, u tim slučajevima korisnicima se prikazuje poruka da je obrazac zaštićen.

  • Da biste ograničili pristup predlošku obrasca, primenite uslugu Information Rights Management (IRM) koja je dostupna u sistemu Microsoft Office 2007.

  • Pomoću kompleta alatki Microsoft Office Resource Kit (ORK) možete da instalirate predloške smernica koji u programu InfoPath onemogućavaju režim za dizajniranje za sve korisnike sem onih za koje navedete da su dizajneri predložaka obrazaca. Najnovije informacije o sprečavanju korisnika da uređuju predloške obrazaca i pregled dodatnih predložaka smernica potražite na Web lokaciji Microsoft Office Resource Kit.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. U odeljku Kategorija kliknite na dugme Više opcija.

  3. U odeljku Zaštita potvrdite izbor Omogući zaštitu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×