Zaštita beležaka lozinkom u programu OneNote za Windows 10

Zaštita beležaka lozinkom u programu OneNote za Windows 10

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zaštita lozinkom čuva beleške od znatiželjnih ljudi. Da li koristite OneNote u školi, na poslu ili kod kuće, lozinke koje vam omogućavaju da kontrolišete pristup određene odeljke u beležnicama.

Dodajte lozinku u odeljak u beležnici

Kada vaš zaštita odeljka lozinkom Beležnica, sve njene stranice su zaključani dok ne unesete tačnu lozinku.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime odeljka beležnice koju želite da zaštitite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Dodavanje lozinke.

 2. U prozoru za Zaštitu lozinkom Otkucajte željenu lozinku u polje Unesite lozinku .

 3. Ponovo otkucajte lozinku u polju Potvrda lozinke , a zatim pritisnite taster Enter.

Napomena: Pažljivo odaberite lozinku. Ako je zaboravite, niko neće moći da vam otključa beleške (čak ni Microsoft tehnička podrška).

Zaključavanje svih zaštićenih odeljaka u beležnici

Ako ste primenili lozinke na više odeljaka u beležnici, možete sve da ih zaključate u isto vreme.

 • Kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice zaštićenog (ali trenutno otključanog) odeljka, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Zaključaj zaštićene odeljke. OneNote odmah zaključava svih zaštićenih odeljaka u trenutnoj beležnici.

Napomena: Da biste otključali zaštićeni odeljak i pristup njegove stranice, kliknite na dugme odeljka koji želite da otključate, otkucajte lozinku u okvir lozinka i zatim pritisnite taster Enter. Imajte na umu da zaštićene odeljke će biti ponovo zaključana prilikom izlaska iz programa OneNote.

Promena lozinke za zaštićeni odeljak

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice zaštićenog (ali trenutno otključanog) odeljka čiju lozinku želite da promenite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Promena lozinke. (Ako ova opcija nije dostupna, to znači da je trenutni odeljak nema lozinke.)

 2. U prozoru " Promena lozinke " otkucajte lozinku trenutnog odeljka u polje Stara lozinka .

 3. U polju Unesite novu lozinku , otkucajte novu lozinku koja će zameniti trenutnog reda.

 4. U polju Potvrda lozinke ponovo otkucajte novu lozinku, a zatim pritisnite taster Enter.

Napomena: Promena lozinke samo utiče na odeljak koji se trenutno nalazite. Da biste promenili lozinke za sve druge zaštićenih odeljaka u beležnici, sledite prethodne korake za svaki zaštićeni odeljak.

Uklanjanje lozinke iz zaštićenog odeljka

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice zaštićenog (ali trenutno otključanog) odeljka čiju lozinku želite da uklonite, a zatim odaberite stavku Zaštita lozinkom > Ukloni lozinku. (Ako ova opcija nije dostupna, to znači da je trenutni odeljak nema lozinke.)

 2. U prozoru za Uklanjanje lozinke Otkucajte važeću lozinku i zatim pritisnite taster Enter.

Važne napomene u vezi sa lozinkama:

 • Lozinke se mogu primeniti samo na odeljke beležnica, ali ne i na čitave beležnice.

 • Lozinke razlikuju mala i velika slova. Uverite se da je Caps Lock je isključena pre nego što dodate ili unesite lozinku.

 • OneNote koristi šifrovanje da obezbedi odeljke zaštićene lozinkom. Ako zaboravite neku od odeljak lozinki, niko ne će moći da biste otključali te beleške za vas (ni Microsoft tehničkoj podršci). Da se pobrinete prilikom dodavanja lozinki u odeljcima beležnice bile i kada ih promeni.

 • Odeljke zaštićene lozinkom nisu uključene u pretragama beležnice. Da biste uključili beleške u zaštićeni odeljak u pretragu, moraćete da biste otključali taj odeljak prvo.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×