Zaštita Office 365 e-pošte od bezvredne pošte

Brine vas prevelika količina bezvredne e-pošte u usluzi Office 365? Ugradili smo više filtera za bezvrednu e-poštu u uslugu Office 365 ili Exchange Online Protection (EOP), tako da će vam e-pošta biti zaštićena od trenutka kada primite prvu poruku. Da ne biste primali bezvrednu poštu u usluzi Office 365, ne bi bilo loše da promenite postavku zaštite da biste je prilagodili konkretnom problemu koji imate u organizaciji – na primer, u slučaju da primate mnogo bezvrednih poruka od određenog pošiljaoca – ili da biste jednostavno preciznije podesili postavke kako bi na najbolji način ispunjavale potrebe vaše organizacije. Da biste to uradili, možete da promenite postavke za borbu protiv bezvredne pošte u Office 365 Centar za usaglašenost i bezbednost.

Ove opcije mogu da vam pomognu da sprečite prijem bezvredne pošte u usluzi Office 365

Filtriranje veze    proverava reputaciju pošiljaoca pre nego što omogući poruci da stigne. Možete da napravite listu dozvola, odnosno listu bezbednih pošiljalaca, da biste sigurno primili sve poruke poslate sa određene IP adrese ili iz određenog opsega IP adresa. Možete i da napravite listu IP adresa od kojih se poruke blokiraju, koja se zove lista blokiranih adresa. Dodatne informacije možete da pronađete u članku Konfigurisanje smernica filtera veze. Ako vas brine bezvredna pošta u usluzi Office 365, koristite filtriranje veze da biste sprečili prijem bezvredne pošte.

Za klijente koji imaju Office 365 Enterprise E5 ili su kupili licence za uslugu Advanced Threat Protection (ATP) obaveštavanje o lažnom predstavljanju koristi filtriranje veze za pravljenje lista dozvola i lista blokiranih adresa za pošiljaoce koji se lažno predstavljaju na domenu. Dodatne informacije potražite u članku Saznajte više o obaveštavanju i lažnom predstavljanju.

Filtriranje bezvredne pošte    proverava da li poruke imaju karakteristike koje odgovaraju bezvrednoj pošti. Možete da promenite radnje koje se preduzimaju na porukama koje se identifikuju kao bezvredne, kao i da odaberete da li se filtriraju poruke napisane na određenim jezicima ili poslate iz određenih zemalja ili regiona. Možete i da uključite napredne opcije filtriranja bezvredne pošte ako želite da se bezvredna pošta filtrira agresivnije. Pored toga, možete da konfigurišete obaveštenja o bezvrednoj pošti za krajnje korisnike da biste korisnike informisali da su poruke koje su im poslate završile u karantinu. (Slanje poruka u karantin je jedna od opcija koje možete da konfigurišete.) Iz ovih obaveštenja krajnji korisnici mogu da označe potvrđene greške i prijave ih korporaciji Microsoft radi analize. Dodatne informacije možete da pronađete u članku Konfigurisanje smernica filtera za bezvrednu poštu. Da biste sprečili prijem bezvredne pošte u usluzi Office 365, koristite filtriranje bezvredne pošte, a ako vas brine prevelika količina bezvredne pošte u usluzi Office 365, koristite filtriranje veze da biste sprečili prijem bezvredne pošte.

Važno : Za korisnike samostalne usluge EOP: EOP filteri bezvredne pošte podrazumevano šalju poruke koje se detektuju kao bezvredne u fasciklu sa neželjenom poštom svakog korisnika. Međutim, da bi radnja Premesti poruku u fasciklu sa neželjenom poštom funkcionisala sa lokalnim poštanskim sandučićima, morate da konfigurišete dva Exchange pravila za prenos na lokalnim serverima kako biste otkrili zaglavlja bezvrednih poruka koja EOP doda. Detalje potražite u članku Osigurajte da se bezvredna pošta usmerava u fasciklu sa neželjenom poštom svakog korisnika.

Dodatne informacije u slučaju da primate preveliku količinu bezvredne pošte u usluzi Office 365

Sledeći video zapis sadrži pregled konfigurisanja filtriranja bezvredne pošte u usluzi EOP.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Dodatne detalje možete da pronađete u temi Konfigurisanje smernica za filtriranje bezvredne pošte.

Proverite odlazne poruke da biste sprečili prijem bezvredne pošte u usluzi Office 365

Filtriranje odlaznog sadržaja    proverava da vaši korisnici ne šalju bezvrednu poštu. Na primer, računar korisnika može da se zarazi malverom, zbog kojeg šalje bezvredne poruke, zato ugrađujemo zaštitu od toga u proizvod. Ne možete da isključite filtriranje odlaznog sadržaja, ali možete da konfigurišete postavke opisane u članku Konfigurisanje smernica odlazne bezvredne pošte. Ako vas brine prevelika količina bezvredne pošte u usluzi Office 365, koristite filtriranje odlaznog sadržaja da biste sprečili prijem bezvredne pošte u usluzi Exchange Online.

Više od osnovnog: Dodatni načini sprečavanja prijema bezvredne pošte u usluzi Office 365

Pravila za prenos    Ako ne biste da koristite samo ugrađeno filtriranje bezvredne pošte, već želite i da napravite prilagođena pravila zasnovana na smernicama preduzeća, funkcija Pravila za prenos predstavlja još jedan filter pomoću kojeg možete da sprečite prijem bezvredne pošte u usluzi Office 365. Na primer, pravila za prenos možete da koristite da biste podesili vrednost stepena pouzdanosti zaštite od bezvredne pošte (SCL) za poruke koje odgovaraju određenim uslovima, kao što je opisano u članku Pravljenje pravila za prenos koje podešava stepen pouzdanosti zaštite od bezvredne pošte (SCL) za poruku.

Potvrda verodostojnosti e-pošte    obuhvata tehnike koje koriste Domain Name System (DNS) za dodavanje informacija o pošiljaocu e-poruke koje se mogu proveriti u e-poruke. Napredniji Office 365 administratori mogu da iskoriste ove tehnologije za potvrdu verodostojnosti e-pošte:

Ako vas brine bezvredna pošta, phishing i lažno predstavljanje u usluzi Office 365, koristite SPF, DKIM i DMARC zajedno kako biste sprečili prijem bezvredne pošte i neželjeno lažno predstavljanje.

Postavke kojima upravlja krajnji korisnik    Ako tražite informacije o tome kako krajnji korisnici mogu da upravljaju sopstvenim postavkama za bezvrednu poštu, pročitajte članke Pregled filtera za bezvrednu poštu (za korisnike programa Microsoft Outlook) ili Informacije o neželjenoj pošti i phishingu (za korisnike usluge OWA). Ako koristite EOP za zaštitu lokalnih poštanskih sandučića, obavezno koristite sinhronizaciju direktorijuma kako biste bili sigurni da će se ove postavke sinhronizovati sa uslugom. Dodatne informacije o podešavanju sinhronizacije direktorijuma možete da pronađete u odeljku „Koristite sinhronizaciju direktorijuma za upravljanje korisnicima pošte“ u članku Upravljanje korisnicima pošte u usluzi EOP.

Više informacija

Blog: Zašto bezvredna pošta i phishing prolaze kroz Office 365?

Najčešća pitanja o borbi protiv bezvredne pošte

Sprečavanje da se e-pošta sa potvrđenom greškom označava kao bezvredna e-pošta pomoću bezbedne liste ili drugih tehnika

Kako da podesite filtriranje bezvredne pošte u usluzi Office 365 da biste blokirali neželjene poruke

U čemu je razlika između neželjene i masovne e-pošte?

Zaglavlja poruka za borbu protiv bezvredne pošte

Vraćene poruke i EOP

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku
Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×