ZIP datoteke

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada želite da pošaljete drugima PowerPoint prezentacije, je lakše kad veličina datoteke nije prevelik. Možete komprimovati, ili zip, datoteke u Windows, što smanjuje veličinu datoteke, ali zadržava originalne kvalitet prezentacije. Takođe možete komprimovati medijske datoteke unutar prezentacije kako bi vam manju datoteku lakše da biste poslali i veličina.

Po datumu (zip) prezentacije pomoću programa Windows Explorer ili istraživač datoteka

 1. Otvorite Windows Explorer (Windows 7) ili istraživač datoteka (Windows 8Windows 8.1i Windows 10) na sledeće načine:

  • U operativnom sistemu Windows 8, koristite tastersku prečicu: na tastaturi pritisnite taster sa Windows šifrom Windows logotipom + E.

  • Koristite Windows Start menija: kliknite desnim tasterom miša na dugme Windows Start i izaberite stavku Otvori Windows Explorer (Windows 7) ili Istraživač datoteka (Windows 8Windows 8.1i Windows 10). Ako ne vidite dugme Start , postavite pokazivač u donjem levom uglu ekrana.

 2. Pronađite prezentaciju koju želite da komprimujete.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na prezentaciju i izaberite stavku Slanje > komprimovanu fasciklu (ZIP).

  Kliknite desnim tasterom miša na prezentaciju, kliknite na dugme „Pošalji u“ i kliknite na komprimovanu (zipovanu) fasciklu.

  Windows kreira novu datoteku zip i daje identične ime kao PowerPoint datoteku.

 4. Pošaljite komprimovanu datoteku na željenom primaocu, koji zatim može da dekomprimovanje datoteke tako što ćete kliknuti na nju.

Komprimovanje medijskih datoteka u prezentacijama

Ako prezentacija sadrži audio ili video sadržaj, možete da smanjite te medijske datoteke veličine da umanjite vaš ukupnu veličinu datoteka. Pratite korake na Komprimovanje medijskih datoteka u prezentaciji.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Smanjivanje veličine datoteke slike

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×