Yammer integracija sa uslugom Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Yammer predstavlja privatnu društvenu mrežu vašeg preduzeća, koja vam omogućava da transformišete saradnju tima. Yammer vam pomaže da obavite posao tako što timovima pruža jednostavan način za samostalnu organizaciju, povezanost u pokretu i ulazak u mrežu zainteresovanih lica unutar i izvan organizacije. Yammer je deo usluge Office 365 i uključen je u većinu Office 365 pretplata.

Nakon velikih ulaganja u bezbednost i usaglašenost, s ponosom objavljujemo da Yammer sada ispunjava vodeće zahteve za usaglašenošću u oblasti rada usluge Office 365. Kao rezultat toga, svi Office 365 zakupci sa pretplatom koja uključuje Yammer dobiće sve pogodnosti usluge Yammer bez potrebe za bilo kakvom radnjom koju zahtevaju administratori. Objavljivanje počinje odmah i trebalo bi da vidite ovu promenu u narednih nekoliko meseci.

Saznajte više o Yammer: O Yammer, Upoznajte Yammer, Upravljanje uslugom Yammer u Office 365.

Nesmetana aktivacija usluge Yammer u usluzi Office 365

Yammer će se nesmetano aktivirati u tri talasa za sve Office 365 zakupce sa pretplatom koja uključuje Yammer.

 • 1. talas    Uključuje klijente sa poslovnom pretplatom koji su kupili manje od 150 licenci koje uključuju Yammer i koji nemaju nijedan ili imaju jedan prilagođeni domen za Office 365 zakupac. Ovaj talas počinje 1. februara 2016. i biće objavljen klijentima u narednim sedmicama. To ne uključuje klijente sa pretplatom za obrazovanje.

 • 2. talas    Uključuje klijente sa poslovnom pretplatom koji su kupili manje od 5000 licenci koje uključuju Yammer. Ovaj talas počinje 1. marta 2016. i biće objavljen klijentima u narednim sedmicama. To ne uključuje klijente sa pretplatom za obrazovanje.

 • 3. talas    Uključuje sve preostale klijente sa poslovnom pretplatom i sve klijente sa pretplatom za obrazovanje. Ovaj talas počinje 1. aprila 2016. i biće objavljen klijentima u narednim sedmicama.

Počev od 1. februara 2016. Yammer će se takođe nesmetano aktivirati na svim novim kreiranim Office 365 zakupcima sa pretplatom koja uključuje Yammer.

 • Niste spremni?    Ako niste spremni da u potpunosti usvojite Yammer u organizaciji, možete da poništite dodelu Yammer korisničkih licenci u usluzi Office 365 za osobe koje ne bi trebalo da pristupe usluzi Yammer iz usluge Office 365.

 • Ne želite da čekate?    Ako ne možete da čekate da iskoristite moć usluge Yammer u usluzi Office 365, možete danas ručno da aktivirate Yammer za svoj zakupac.

 • Da li se ovo odnosi na mene?    Ako vaša pretplata na Office 365 ne sadrži Yammer, ova promena ne utiče na vas.

  • Ako imate pretplatu za državne institucije, Yammer trenutno morate da nabavite pomoću zasebnog procesa, tako da nesmetana aktivacija usluge Yammer ne važi automatski za vas.

  • Ako imate namensku pretplatu na Office 365 koja spada u kategorije Platforma – zastarela izdanja ili Podrška za ITAR – zastarela platforma, Yammer možda trenutno nije u sklopu pretplate, tako da nesmetana aktivacija usluge Yammer ne važi automatski za vas. Imajte na umu da ako namenska pretplata na Office 365 spada u kategoriju Platforma – VNext, a pretplata sadrži Yammer, nesmetana aktivacija važi za vas.

  • Ako je Yammer mreža konfigurisana tako da koristi Yammer SSO, nesmetana aktivacija i dalje važi za vas. Posle aktivacije vidi se pločica Yammer na pokretanje aplikacija, u usluzi Office 365, a lista Office 365 globalnih administratora sinhronizuje se sa uslugom Yammer. Međutim, korisnici nastavljaju da se prijavljuju na Yammer mrežu pomoću dobavljača jedinstvenog prijavljivanja – to se ne menja. Imajte na umu da se Yammer SSO ukida 1. decembra 2016. Možete odlučiti da nametnete Office 365 identitet i onemogućite Yammer SSO u bilo kom trenutku pre toga.

  • Ako koristite Yammer Basic mrežu, a domen na Yammer mreži je verifikovan na Office 365 zakupcu sa pretplatom koja uključuje Yammer, onda nesmetana aktivacija važi za vas. Aktivacija će povezati postojeću Yammer Basic mrežu sa Office 365 zakupcem. Posle aktivacije biće vidljiva pločica Yammer u pokretanju aplikacija u usluzi Office 365, a globalni administratori u Office 365 zakupcu biće sinhronizovani sa uslugom Yammer. Pored toga, Yammer korisnici koji su se prijavili pomoću odgovarajućeg Office 365 naloga počeće da koriste Office 365 prijavljivanje za Yammer. Možete pročitati više o Office 365 prijavljivanju za Yammer.

Napomena : Ova nesmetana aktivacija će kreirati novu Yammer mrežu ili će se povezati sa postojećom Yammer mrežom koja sadrži sve domene ili podskup domena kojima se upravlja u Office 365 zakupcu koji uključuje važeću Yammer pretplatu; postojeća Yammer mreža će biti nadograđena na Yammer Enterprise ukoliko bude potrebno. Ako ste imali prilagođeni naslov biltena, saznajte više u članku Prilagođavanje Office 365 teme. Ako ste već ručno aktivirali Yammer za Office 365 zakupac, nesmetana aktivacija se ne primenjuje na vas.

Dostupnost usluge Yammer u usluzi Office 365

Office 365 predstavlja privlačan paket softvera za povećanje produktivnosti koji već sadrži Yammer u svojim najpopularnijim pretplatama. Nesmetanim integrisanjem sa uslugom Office 365, Yammer je već dostupan za Office 365 korisnike. Na primer, oni mogu da pristupe usluzi Yammer korišćenjem pločice Yammer u Office 365 pokretanju aplikacija ili da započnu Yammer razgovor iz drugih Office 365 aplikacija.

Snimak ekrana koji prikazuje Yammer na O365 traci za navigaciju sa pokretanjem aplikacija

Više informacija potražite u članku Početak korišćenja usluge Yammer.

Upravljanje uslugom Yammer u usluzi Office 365

Pošto se Yammer nesmetano integriše sa uslugom Office 365, administratori mogu da upravljaju ključnim aspektima usluge Yammer iz usluge Office 365, uključujući upravljanje identitetima, korisnicima i licencama. Na primer, administratori mogu da urade sledeće:

 • Podešavanje rešenja za jedinstveno prijavljivanje u usluzi Office 365 i njegovo nametanje u usluzi Yammer.

 • Dodavanje ili uklanjanje korisnika iz usluge Office 365, čime se oni dodaju ili uklanjaju iz usluge Yammer.

 • Dodela Yammer licenci korisnicima iz usluge Office 365.

Za više informacija posetite: Yammer centar administracije.

Usvajanje usluge Yammer u organizaciji

Yammer je jednostavan za korišćenje i integriše se sa uslugom Office 365 kako bi timovi mogli da počnu sa radom na usluzi Yammer i brzo ostvare vrednosti. Isto tako, usvajanje bilo koje nove usluge uključuje planiranje, razumevanje i promovisanje unutar organizacije. Sastavili smo neke ključne materijale za usvajanje kako bismo vam pomogli da to uradite, a oni uključuju sledeće:

 • Detaljan katalog uobičajenih slučajeva korišćenja usluge Yammer, na primer Yammer za tehničku podršku i Yammer za službu ljudskih resursa.

 • Listu ideja za pokretanje usluge Yammer u organizaciji.

 • Predložak e-poruke koji možete da prilagodite da biste predstavili Yammer u organizaciji.

Za više informacija pogledajte članak Yammer tim – resursi za usvajanje.

Saznajte više o usluzi Yammer

Imamo sledeće centre za učenje u kojima možete da započnete rad sa uslugom Yammer.

Da biste saznali više o pronalaženju podrške za Yammer, pogledajte članak Podrška za Yammer.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Yammer centar administracije

Yammer vodič za administraciju

Početak korišćenja usluge Yammer

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×