Word 2013 video zapisi i uputstva

Početni

Kreiranje prvog Word 2013 dokumenta

Pogledajte ove video zapise da biste saznali kako da koristite Word 2013. Počnite sa novom verzijom da biste videli kako se obavljaju svakodnevni zadaci.

Gledajte na internetu

Prilagođene margine u programu Word 2013

Pogledajte ove video zapise sa uputstvima da biste saznali kako da podesite prilagođene margine i podrazumevane margine u programu Word 2013. Pored toga, saznajte kako da promenite margine zaglavlja i podnožja.

Gledajte na internetu

Uvod u sadržaje

Sadržaje pravite tako što primenjujete stilove naslova – na primer, „Naslov 1“, „Naslov 2“ i „Naslov 3“ – na tekst koji želite da uključite u sadržaj. Word 2013 traži te naslove i umeće sadržaj u dokument. Onda možete automatski ažurirati sadržaj ako unesete promene u dokument.

Gledajte na internetu

Prored

Prilagodite prored između teksta ili pasusa u programu Word 2013. Prođite kroz ovaj kratki kurs da biste saznali više, a zatim probajte sami.

Gledajte na mreži

Osnove provere pravopisa

Svi Office programi mogu da provere pravopis i gramatiku vaših datoteka. U programu Word 2013 izaberite stavku Redigovanje > Pravopis i gramatika da biste počeli.

Gledajte na mreži

Najbolji saveti za rad u programu Word Online

Ovo su saveti koji će vam pomoći da Word Online iskoristite na najbolji način. Saznajte kako da počnete, sačuvate rad u usluzi OneDrive, dodajete i pregledate komentare, uređujete i štampate.

Gledajte na internetu

Praćenje promena

Praćenje promena zapisuje svaku promenu bez trajnog čuvanja. Možete da premeštate, kopirate, brišete i umećete tekst, menjate oblikovanje, pa čak menjate i slike i umećete objekte. Osoba koja vam je poslala dokument može da vidi unete promene i odluči da li će ih prihvatiti ili odbiti. A isto možete da uradite i kada drugi unose promene u vaš dokument.

Gledajte na internetu

Vebinar: Pet načina da se uzdignete na akademski nivo

Na fakultetu vam svi stalno govore da „više niste u srednjoj školi pa bi bolje bilo da se uozbiljite“. Mi ćemo vam pokazati deljenje dokumenata bez prenosivih disk jedinica, kako da izbegnete ručno pravljenje bibliografije i korišćenje besplatnih alatki u sistemu Office Online.

Gledajte na internetu

Rad sa prebrojavanjem reči u dokumentu

Pogledajte ovaj video da biste saznali kako da pratite broj reči u dokumentu dok radite. Ako je potrebno da štampate dokument, saznajte kako da umetnete i ažurirate prebrojavanje reči u telu dokumenta.

Gledajte na internetu

Srednji

Pravljenje nalepnica

Prođite kroz ovaj kurs da biste saznali kako da štampate čitave stranice sa nalepnicama ili pojedinačne nalepnice i koristite objedinjavanje pošte da biste napravili list nalepnica sa adresom sa liste slanja za masovno slanje pošte.

Gledajte na internetu

Pravljenje MLA rada sa citatima i bibliografijom

Struktura, MLA, oblikovanje, citiranje, bibliografije – mnogo toga treba znati kada pišete istraživački rad. Pogledajte ove video zapise da biste dobili savete i predloške za brzo organizovanje i oblikovanje radova.

Gledajte na internetu

Fusnote u programu Word 2013

Umetnite fusnote na jednoj stranici, promenite lokaciju fusnote, konvertujte fusnote u endnote, promenite broj fusnote i oblikovanje fusnote.

Gledajte na internetu

Prelazak na Word 2013

Pogledajte ove video zapise da biste prešli na Word 2013. Počnite sa novom verzijom da biste videli kako se obavljaju svakodnevni zadaci.

Gledajte na internetu

Preslikane margine u programu Word 2013

Pogledajte ove video zapise sa uputstvima da biste saznali kako da postavite preslikane margine u programu Word 2013. Pored toga, saznajte kako da prilagodite brojeve stranica i naslovne stranice za preslikane margine.

Gledajte na internetu

Biografije u programu Word

Ovi video zapisi vam pokazuju kako da napravite ozbiljnu biografiju sa predloškom ili bez njega. Pokazaćemo vam kako da brzo dodate tekst u predložak i trik za uštedu dosta vremena za one koji ne žele da koriste predložak. Takođe, ima nešto i o korišćenju reči u biografiji kako bi ona bila otkrivena na internetu.

Gledajte na internetu

Podizanje sadržaja na viši nivo

U ovom kursu prelazimo na viši nivo i pravimo prilagođeni automatski sadržaj, a zatim dodajemo oblikovanje.

Gledajte na internetu

Korišćenje položenog i uspravnog položaja

Promenite položaj celog Word 2013 dokumenta ili saznajte kako da koristite i uspravni i položeni položaj u istom dokumentu.

Gledajte na internetu (na engleskom Jeziku)

Korišćenje stilova u programu Word

Pogledajte ove video zapise sa uputstvima da biste saznali kako da oblikujete dokument pomoću brzog izbora stilova u programu Word 2013. Pokazaćemo vam i koje su pogodnosti korišćenja brzog izbora stilova kao što je brzo organizovanje velikog dokumenta.

Gledajte na internetu

Vebinar: Pravljenje obrazaca u programu Word

Brzo vam je potreban obrazac? Pokazaćemo vam kako da preuzmete stručno izrađen predložak u programu Word, personalizujete ga, čak i da ga zaključate tako da niko ne može da se igra različitim poljima.

Gledajte na internetu

Vebinar: Saveti za radove na fakultetu

Struktura, MLA, oblikovanje, citiranje, bibliografije – mnogo toga treba znati kada pišete istraživački rad. U ovom vebinaru studentima pružamo savete i predloške za brzo organizovanje i oblikovanje.

Gledajte na internetu

Rad sa vodenim žigovima

Vodeni žigovi su tekst ili slike koji se pojavljuju u pozadini dokumenta, obično na svakoj stranici. Vodene žigove možete da koristite za razne stvari kao što su identifikacija ili brendiranje (kao što je logotip preduzeća) ili jednostavno kao dizajn ili ukrasni element.

Gledajte na internetu (na engleskom Jeziku)

Napredni

Napredno objedinjavanje pošte

Ako vam je u preduzeću često potrebno korišćenje objedinjavanja pošte, ovaj kurs je za vas. Saznajte kako da dodate formule, uslovne izraze i ciljne primaoce sa kodom polja.

Gledajte na internetu

Napredni sadržaji

U ovom kursu ćemo koristiti neke napredne tehnike za pravljenje prilagođenog sadržaja u kojima imate potpunu kontrolu nad sadržajem.

Gledajte na internetu

Naslovi koji mogu da se skupe

Naslovi koji mogu da se skupe mogu da olakšaju čitanje i brzo organizovanje dokumenta. Kada čitaoci otvore dokument, skupljene naslove mogu da koriste kao sadržaj – da odaberu odeljak koji žele da čitaju i kliknu na trougao pored njega da bi ga razvili.

Gledajte na internetu

Objedinjavanje pošte

Koristite objedinjavanje pošte da biste napravili masovno slanje pošte koje prilagođavate za svakog primaoca. U bilo koji deo nalepnice, pisma, košuljice ili e-poruke možete dodati pojedinačne elemente, od pozdrava do čitavog dokumenta, čak i slike. Word automatski popunjava polja podacima o primaocu i generiše sve pojedinačne dokumente. U ovom kursu počinjemo od e-poruke, zatim prelazimo na pisma i košuljice.

Gledajte na internetu

Podizanje objedinjavanja pošte na viši nivo

Postoji još mnogo toga što možete da uradite pomoću objedinjavanja pošte. Možete da uvozite liste iz drugih izvora kao što su Microsoft Excel datoteke i koristite prednosti mnogih Excel alatki za rad sa podacima i brojevima. Prilagodite poruku tako da bude više lična za svakog primaoca ili u potpunosti iskoristite personalizaciju i tekst umetnite direktno u svaku e-poruku. Prođite kroz ovaj kratki kurs da biste saznali više.

Gledajte na internetu

Pogledajte kurseve obuke za ostale Office 2013 programe.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×