Vraćanje prethodne verzije datoteke u usluzi OneDrive

Vraćanje prethodne verzije datoteke u usluzi OneDrive

Uz istoriju verzija na mreži možete da vidite i starije verzije svih datoteka u usluzi OneDrive i vratite ih u prethodno stanje. Istorija verzija funkcioniše sa svim tipovima datoteka, uključujući PDF-ove, CAD datoteke, fotografije i video zapise. Ako postoji potreba za tim, možda možete da vratite izbrisane OneDrive datoteke u prethodno stanje ili da vratite izbrisane SharePoint stavke u prethodno stanje iz korpe za otpatke.

Savet: Možete i da prikazujete starije verzije u okviru Office 2016 datoteka i vraćate ih prethodno stanje, na primer u programu Word 2016, ili da otvarate starije verzije Office datoteka u mobilnim aplikacijama (Meni > Istorija).

 1. Idite na veb sajt OneDrive.

  Trebalo bi da se prijavite se pomoću Microsoft naloga, poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite dokument koji želite da vratite u stariju verziju, a zatim u vrhu izaberite stavku Istorija verzija.

  (U klasičnom prikazu izaberite dokument, a zatim u vrhu izaberite stavku Više > Istorija verzija.)

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste prijavljeni u OneDrive pomoću Microsoft naloga, datoteka se otvara u prikazivaču. Izaberite stariju verziju koju želite da vratite, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

   Snimak ekrana starijih verzija dokumenta prikazanih u istoriji verzija u usluzi OneDrive kada se prijavite pomoću Microsoft naloga

  • Ako ste prijavljeni u OneDrive pomoću poslovnog ili školskog naloga (u sistemu Office 365 za preduzeća), otvara se okno Istorija verzija. Izaberite tri tačke (...) pored verzije dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

   Snimak ekrana vraćanja datoteka u prethodno stanje u usluzi OneDrive for Business iz istorije verzija u oknu sa detaljima u modernom iskustvu
  • U klasičnom prikazu ili starijim verzijama sistema SharePoint Server, u dijalogu Istorija verzija izaberite strelicu pored verzije dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

   Izbor stavke „Vraćanje u prethodno stanje“ iz padajućeg menija za izabranu verziju dokumenta
 4. Ako vidite poruku za potvrdu, kliknite na dugme U redu.
  Verzija dokumenta koju izaberete postaje trenutna verzija. Prethodna trenutna verzija postaje prethodna verzija na listi.

Napomene: 

 • Ako koristite OneDrive kao deo sistema SharePoint Server, vaš administrator je možda isključio kreiranje verzija dokumenta. Više informacija o podešavanjima kreiranja verzija u sistemu SharePoint (koje se primenjuju i na OneDrive for Business) pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku ili Kako funkcioniše kreiranje verzija na listi ili u biblioteci?

 • Ako ste prijavljeni u OneDrive pomoću Microsoft naloga, stavke u korpi za otpatke automatski se brišu 30 dana nakon postavljanja. Ako je korpa za otpatke puna, najstarije stavke se automatski brišu posle tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, stavke u korpi za otpatke automatski brišu posle 93 dana, osim ako je administrator promenio postavku. Pogledajte više informacija o tome koliko se dugo izbrisane stavke zadržavaju za poslovne ili školske naloge.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Saznajte kako da pronađete datoteke koje su izgubljene ili nedostaju u usluzi OneDrive ili da prikazujete istoriju verzija Office datoteka.

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×