Vraćanje prethodne verzije datoteke u OneDrive

Vraćanje prethodne verzije datoteke u OneDrive

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa istorijom verzija mreži, možete da vidite i vraćanje u prethodno stanje starije verzije programa sve datoteke u vaš OneDrive. Istorija verzija funkcioniše sa svih tipova datoteka, uključujući PDF datoteke, kad datoteka, fotografija i video zapise. Ako je potrebno, možda ćete moći da Vrati izbrisane datoteke u usluzi OneDrive ili Vraćanje izbrisanih stavki u sistemu SharePoint iz korpe za otpatke.

Savet : Takođe možete da prikažete i vraćanje u prethodno stanje starije verzije iz programa sistema Office 2016 datoteke, kao što su Word 2016ili otvaranje ranijih verzija programa Office datoteke u aplikacija za mobilne uređaje (meni > Istorija).

 1. Idite na veb sajt OneDrive.

  Možda ćete morati da se prijavite pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na dokument za koji želite da vratite u prethodno stanje starije verzije, a zatim kliknite na dugme Istorija verzija.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako niste prijavljeni OneDrive pomoću Microsoft naloga, datoteka se otvara u prikazivaču. Izaberite stariju verziju koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Snimak ekrana starijih verzija dokumenta koji se prikazuje u Istorija verzija u OneDrive kada prijavljeni pomoću Microsoft naloga

  • Ako niste prijavljeni OneDrive sa poslovnim ili školskim nalogom (sa Office 365 preduzeća), Istorija verzija se pojavljuje u oknu sa detaljima. Izaberite tri tačke (...) pored verziju dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje, a zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Snimak ekrana vraćanje u prethodno stanje datoteka u OneDrive for Business iz istorije verzija u oknu sa detaljima u moderni iskustvo
  • U klasičnom prikazu ili starije verzije programa SharePoint Server, u dijalogu Istorija verzija kliknite na strelicu pored verziju dokumenta koju želite da vratite u prethodno stanje i zatim izaberite stavku Vraćanje u prethodno stanje.

   Izbor stavke „Vraćanje u prethodno stanje“ iz padajućeg menija za izabranu verziju dokumenta
 4. Ako vidite poruku o potvrdi, kliknite na dugme u redu.
  Verziju dokumenta koju ste izabrali postaje trenutnu verziju. Prethodni trenutnu verziju postaje prethodne verzije na listi.

Napomene : 

 • Ako koristite OneDrive kao deo SharePoint Server, administrator možda isključila kreiranje verzija dokumenta. Više informacija o kreiranju verzija SharePoint postavke (koji se takođe primeniti na OneDrive for Business) u članku Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku ili kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

 • Ako ste prijavljeni na sistem OneDrive sa Microsoft nalogom, stavke u korpi za otpatke se automatski brišu 30 dana nakon što ste stavili tamo. Ako korpe za otpatke je puna, od najstarijeg stavke biće automatski izbrisani nakon tri dana. Ako ste prijavljeni pomoću poslovni ili školski nalog, stavke u korpi za otpatke se automatski brišu 93 dana, osim ako administrator je promenio postavku. Pogledajte više informacija koliko dugo izbrisanih stavki se čuvaju za poslovni ili školski nalozi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Saznajte kako da pronađete izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive ili Prikaz istorijske verzije Office datoteka.

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×