Vraćanje baze podataka u prethodno stanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste vratili baze podataka, morate već imate rezervnu kopiju baze podataka.

Rezervne kopije se obično naziva na "poznatu ispravnu kopiju" datoteku baze podataka – kopije u kojoj ste sigurni njene integriteta podataka i dizajn. Trebalo bi da koristite komandu Napravi rezervnu kopiju baze podataka u programu Microsoft Office Access da napravite rezervne kopije, ali možete da koristite bilo koju poznatu ispravnu kopiju za vraćanje baze podataka. Na primer, možete da vratite iz kopiju uskladištenu na na USB spoljni uređaj za rezervne kopije baze podataka.

Možete da vratite celu bazu podataka, ili možete da vratite selektivno objekata u bazi podataka.

Ako nemate rezervnu kopiju, rizikujete gubitka podataka i neželjene promene ili oštećenje dizajna baze podataka. Zbog toga treba da učine rezervnih kopija redovno. Više informacija o planiranju i pravljenje rezervne kopije baze podataka potražite u članku Pravljenje rezervne kopije baze podataka.

Ovaj članak sadrži:

Vraćanje u prethodno stanje celu bazu podataka

Vraćanje u prethodno stanje deo baze podataka

Vraćanje u prethodno stanje celu bazu podataka

Kada vraćate celu bazu podataka, zamenite datoteku baze podataka koja je oštećena, ima problema sa podacima ili potpuno, nedostaju rezervnu kopiju na celu bazu podataka.

  • Ako nedostaje datoteka baze podataka, kopirajte rezervnu kopiju na lokaciju gde bi trebalo da bude bazu podataka.

    Važno : Ako druge baze podataka ili programe veze ka objekata u bazi podataka koji vraćate, veoma je važno da vratite bazu podataka na odgovarajuću lokaciju. Ako ne znate, veze ka objekata baze podataka neće funkcionisati i da će morati da se ponovo kreira, kao što su pomoću Menadžera za povezane tabele.

  • Ako datoteka baze podataka je oštećena ili ima problema sa podacima, izbrišite oštećene datoteke i zamenili oštećenu datoteku rezervne kopije.

Vrh stranice

Vraćanje u prethodno stanje deo baze podataka

Vraćanje objekta u bazi podataka koje uvozite objekta iz rezervne kopije u bazu podataka koja sadrži (ili nedostaje) na objekat koji želite da vratite u prethodno stanje. Možete da vratite više objekata istovremeno.

  1. Otvorite bazu podataka u kojoj želite da vratite objekat u prethodno stanje.

  2. Ako želite da vratite u prethodno stanje nedostaju objekat, kao što su slučajno izbrisane tabele, pređite na korak 3. Ako želite da zamenite objekat koji sadrži podatke neispravna ili nedostaje ili je prestao da radi ispravno, uradite nešto od sledećeg:

    • Ako želite da sačuvate trenutni objekat – na primer, da biste uporedili je vraćena u prethodno stanje verzijom kad vrati u prethodno stanje – trebalo bi da preimenujete objekat pre nego što vratite ga. Na primer, ako želite da vratite u prethodno stanje oštećeni obrasca pod imenom odjavljivanja, možete da preimenujete oštećene obrazac Checkout_bad.

    • Izbrišite objekat koji želite da zamenite.

      Napomena : Uvek Budite pažljivi pri brisanju objekata baze podataka.

  3. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Uvoz kliknite na dugme Access.

  4. U dijalogu Preuzimanje spoljašnjih podataka kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli rezervnu bazu podataka.

  5. Kliknite na dugme Uvezi tabele, upita, obrazaca, izveštaja, makroe i module u trenutnu bazu podataka, a zatim kliknite na dugme u redu.

  6. U dijalogu Uvoz objekata izaberite karticu koja odgovara tipu objekta koji želite da vratite u prethodno stanje. Na primer, ako želite da vratite tabelu u prethodno stanje, izaberite karticu Tabele.

  7. Kliknite na objekat da biste ga izabrali.

  8. Ako želite da u prethodno stanje vratite više objekata, ponavljajte 6. i 7. korak dok ne izaberete sve objekte koje želite da vratite u prethodno stanje.

  9. Možda ćete želeti da prilagodite opcije uvoza. U dijalogu Uvoz objekata , kliknite na dugme Opcije da biste pregledali ove opcije pre nego što uvezete objekte.

  10. Kada ste završili izbor objekata i podešavanje opcija, kliknite na dugme u redu da biste vratili objekte.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×