Vodič za kreiranje i upravljanje SharePoint lokacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office SharePoint Server 2007 pruža okvir za kreiranje i upravljanje Web lokacijama koje možete da koristite za deljenje informacija i da biste pojednostavili saradnju vašoj organizaciji. Na primer, osobe u veliko preduzeće možete da koristite lokacije za deljenje poslovnih dokumenata, rasporede i procesima unutar timova, grupama ili u celoj organizaciji. Ako koristite Office SharePoint Server 2007 za deljenje i upravljanje informacijama, prva stvar koju radite je kreiranje lokacije. Nakon što kreirate lokaciju, možete pronaći u skoro bilo koju svrhu možete da ga prilagodite.

Koristite ovaj članak kao mapa će vam pomoći da planirate, kreiranje, prilagođavanje i upravljanje njima u Office SharePoint Server 2007. Ispod, pronaći ćete veze ka člancima na lokaciji Office Online, kao i članaka, demonstracije i blogove na popularne Web lokacijama koje pokriva Veb lokacijama detaljnije.

Pre nego što počnete

Pre nego što kreirate lokaciju, možete da bi trebalo da saznate više o Office SharePoint Server 2007 i njene lokacije povezane funkcije. Saznate ove informacije vam pomaže da odaberete pravu tip lokacije kada kreirate jednu za tim ili projekat. Imajte na umu da obavezno ne morate da znate sve ovo pre zapravo Kreiranje lokacije, ali uverite se da vam da odaberete predložak lokacije koji se najviše podudara svrhu lokacije – to možete da sačuvate te prilagođavanja rad kasnije.

Uvod u Office SharePoint Server 2007 i lokacija

Cilj

Opis

Uvod u Microsoft Office SharePoint Server 2007

Pre nego što kreirate lokaciju, istražite glavnih koristi proizvoda, uključujući saradnju, prilagođavanje, pretraga i poslovno obaveštavanje. Saznajte više na visokom nivou razlike između Office SharePoint Server 2007 i Windows SharePoint Services 3.0.

Pregled sistema Microsoft Office SharePoint Server 2007

Dobili kompletan pregled Office SharePoint Server 2007 i pogledajte kako da se ponaša kao platformu za saradnju i deljenje, upravljanje poslovnim sadržajem i poslovnu pretrage.

Planiranje strukture kolekcija lokacija i lokacija

Planiranje nove lokacije ili kolekcije lokacija tako što ćete odabrati ciljevi i zadaci za vašu lokaciju, koji će koristiti lokacije "," nivo pristupa te korisnike treba "," sadržaj lokacije i strukturom navigacije.

Koje vrste SharePoint lokacije treba da kreirate?

Koristite ovaj blog tako što ćete Jose Barreto da vam pomogne da odaberete predložak lokacije za najbolji za vaše potrebe. Ova objava govori o različitim tipovima lokacija, uključujući objavljivanje wiki lokacija, preuzimanje lokacije, kao i lokacije bloga.

Kreiranje lokacija

Kada kreirate novu lokaciju u Office SharePoint Server 2007, možete da odaberete ime, adresu, opis, predložak lokacije i postavke u vezi sa navigacije i dozvole. Veze navedene ispod objašnjavaju ove opcije detaljnije.

Kreiranje lokacije

Cilj

Opis

Kreiranje lokacije

Saznajte kako da kreirate na lokaciji u Office SharePoint Server 2007. Članak objašnjava razlika između Kreiranje lokacije najvišeg nivoa i Kreiranje podlokacije unutar postojeće lokacije. Šta to znači za navigaciju na lokaciju, dozvole i deljene funkcije da?

Podrazumevani predlošci lokacije

Da vam pomogne da odaberete predložak odgovarajuće lokacije kada kreirate na lokaciji, pročitajte ovaj članak da biste saznali više o dostupne predloške i opis svake. Office SharePoint Server 2007 uključuje predloške lokacije koji sadrže različite lokacije funkcije, na primer, liste, biblioteke i Veb segmenata.

Upravljanje nivoima dozvola

Kada kreirate novu lokaciju, možete odabrati da nasleđivanje dozvola od nadređene lokacije ili da kreirate jedinstvene dozvole za ovu lokaciju. Saznajte prednosti oba metoda u ovom članku (na kraju). Imajte na umu da možete da promenite ovu postavku nakon kreiranja lokacije.

Napomena: Dozvole i pristup lokaciji su detaljno objašnjena kasnije u ovaj vodič kada počnete Prilagođavanje lokacije.

Podešavanje stavki navigacije

Kada kreirate novu lokaciju, odaberete da li želite da prikažete lokaciju u navigaciji njene nadređene lokacije. Ako nemate ovu opciju kada kreirate na lokaciji, pročitajte ovaj članak da biste saznali kako da to uradite na stranici Postavke pretrage lokacije. Slično dozvole, možete da promenite ovu postavku nakon kreiranja lokacije.

Napomena: Opcije za navigaciju su objašnjeni detaljnije kasnije u ovaj vodič kada počnete Prilagođavanje lokacije.

Nasleđivanje navigacije

Kada kreirate novu lokaciju, takođe odaberite da li će se nasleđuju gornju traku sa vezama i verovatno putanja od nadređene lokacije ili kreirali jedinstvene gornja traka i putanja za ovu lokaciju. Saznajte prednosti oba metoda u ovom članku. Ponovo, možete da promenite ovu postavku, nakon što ste kreirali lokaciju.

Napomena: Opcije za navigaciju su objašnjeni detaljnije kasnije u ovaj vodič kada počnete Prilagođavanje lokacije.

Lokacija u katalog lokacija

Izbor poslednje imate kada je kreiranje lokacije da li želite da biste prikazali listu nova lokacija u katalog lokacija i, ako je tako, koji Odsek. Ponovo, možete da promenite ovu postavku, nakon što ste kreirali lokaciju.

Prilagođavanje lokacije

Nakon što kreirate lokaciju, pravi posao počinje. Treba da razmotrite izgled i ponašanje lokacije kao i strukturu i arhitektura lokacije. Izgled i ponašanje uključuje opcije kao što su boja lokacije i teme; biblioteke, liste i Veb segmenti na lokaciji. Navigacija; i dozvole. Struktura i arhitektura sadrži opcije kao što su tipovi sadržaja lokacije kolone lokacije i ukupnog metapodataka koristi lokacija.

Prilagodite izgled i ponašanje

Cilj

Opis

Uvod u Prilagođavanje lokacija i stranica

Saznajte više različitih načina za prilagođavanje lokacije, uključujući lokacije celo postavke bezbednosti i navigaton i pojedinačne funkcije, kao što su liste i Veb segmenata.

Pregled predložaka lokacije Office SharePoint Server

Pogledajte ovu poruku na blogu za pregled svaki predložak lokacije tako da znate koje funkcije su uključene u vašu lokaciju. Ovo je odličan početnu tačku za zna šta treba da se dodaju, uklanjaju i prilagodili na lokaciji.

Promena boja lokacije ili teme

Prva stvar koju možda ćete želeti da promenite na lokaciji je boje ili temu. Lokacija sadrži skup tema koje možete koristiti da biste brzo promenili izgled i doživljaj lokacije (ne utiče na raspored ili sadržaj lokacije).

Vodič za kreiranje i Prilagođavanje stranica sa Web segmentima za SharePoint lokacije

Većina funkcija Dodavanje i prilagođavanje na lokaciji doći u obliku Web segmenta. Pročitajte ovaj vodič i otkrijte obogaćenog izbor teme, demonstracije i blogova na Web segmenata u Office SharePoint Server 2007.

Vodič za kreiranje i konfigurisanje SharePoint biblioteke

Biblioteke su drugi moćne deo vaše lokacije. Biblioteka prikaz liste datoteka i ključne informacije o svakoj datoteci za članove tima za saradnju i deljenje poslovnih informacija. Pročitajte ovaj vodič i otkrijte obogaćenog izbor teme, demonstracije i blogove bibliotekama u Office SharePoint Server 2007

Uvod u liste

Slično kao u bibliotekama, liste su moćne način upravljanja poslovne informacije. Liste su kolekcije informacija koje delite sa članovima tima. Pročitajte ovaj članak da biste saznali više o listama, uključujući tipove lista i načini rada sa listama u Office SharePoint Server 2007.

Prilagođavanje strukture i arhitekture

Cilj

Opis

Rad sa sadržajem i strukturom lokacije

Da biste prilagodili sadržajem i strukturom lokacije i kolekcije lokacija, koristite stranicu sadržajem i strukturom lokacije. Promenite strukturu lokacije, upravljanje sadržajem na listama i stavkama liste, a samim tim, promenite izgled ove stavke u navigaciju lokacije. Saznajte kako da koristite sadržajem i strukturom lokacije stranica, kopiranje stavki, Premeštanje stavki, prikazivanje srodnih resursa i još toga u ovom članku.

Uvod u kontrolisane metapodatke u sistemu SharePoint Server 2010

Metapodaci su podaci o podataka i uradio na vašoj lokaciji, možete da bolje organizujete sadržaj, a korisnici će lako da pronađete taj sadržaj. Korišćenje tipova sadržaja i kolone lokacije na lokaciji je jedan način da biste povezali metapodataka sa podacima. Pročitajte ovaj blog da biste saznali koliko važne metapodataka je na lokaciji.

Postavke tipa sadržaja i kolona lokacije

Mnogo upravljanja metapodataka na lokaciji uključuje podešavanje tipova sadržaja i kolona lokacije. Kada se koristi zajedno, tipovi sadržaja i kolone lokacije pomoći da organizujete sadržaj i obezbedite dosledna upotreba metapodataka preko lokacije (ili lokacija). Saznajte više o programu ovaj MSDN članak.

Uvod u tipove sadržaja

Tip sadržaja je ponovo koristiti skup postavki koje možete da primenite na kategoriju sadržaja na lokaciji. Tipovi sadržaja možete da koristite za organizovanje i upravljanje rukuju sadržajem dosledno preko lokacije ili kolekcije lokacija. Saznajte više informacija o tipovima sadržaja kako rade na nivou lokacije i kako to funkcioniše u listama i bibliotekama.

Uvod u kolonama

Kolone lokacije je definicija kolone možete dodeliti više lista na jednu ili više lokacija. Kolone lokacije možete da koristite da biste se uverili doslednost metapodataka preko lokacije i liste. Slično tipovi sadržaja lokacije, one su definisani na nivou lokacije, nezavisno od bilo kog stvarni liste ili tipove sadržaja. Saznajte više o kolonama u ovom članku MSDN.

Upravljanje lokacijama

Upravljanje lokacijom je oblast obično može povezati sa njega (informacione tehnologije) sektoru u vašem preduzeću. Upravljanje lokacijom obuhvata zadatke kao što su izvršavanje rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje, konfigurisanje e-pošte na lokaciji i sprovođenje predložaka lokacije. U Office SharePoint Server 2007, mnogi od tih zadataka možete izvršiti tako što ćete vi, vlasnik lokacije.

Upravljanje lokacijom

Cilj

Opis

Upravljanje lokacijama i kolekcijama lokacija

Možda upravljanje jedne lokacije, više lokacije ili kolekcije lokacija koje sadrže više lokacija. Da biste ostali u toku upravljanje lokacijom, morate da odredite odgovarajuću broj lokacije, podlokacije i kolekcije lokacija. Takođe treba da upravljate hijerarhiju lokacije svakog, nadgledanje korišćenja lokacije, upravljanje neiskorišćenim lokacije i još mnogo toga. Pročitajte ovaj članak za predloge za upravljanje lokacijama i kolekcijama lokacija.

Rad sa postavkama lokacije

Upravljanje i prilagođavanje lokacije, provodite vremenom na stranici "Postavke lokacije" u Office SharePoint Server 2007. Na ovoj stranici, upravljate dozvole, raspored stranice, administrativne postavke i još mnogo toga.

Kreiranje smernica za upravljanje informacijama

Smernice za upravljanje informacijama omogućavaju da kontrolišete ko može da pristupi organizacionim informacijama, šta mogu da urade sa njima, kao i koliko dugo da ga zadržite. Da biste primenili smernice, možete da povežete funkcija smernica ili smernice za predložak sa lokacije, tip sadržaja ili biblioteke dokumenata. Saznajte kako u ovom članku.

Konfigurisanje postavki nadgledanja za kolekciju lokacija

Nadzor može koristiti za praćenje kako se koristi sadržaja na lokaciji i ko ga koristi. Ako je potrebno, možete da preuzmete istorija radnje koje su izvršene određeni korisnik, a možete da preuzmete istorije radnje koje su izvršene tokom određeni opseg datuma. To može biti korisno za usaglašenost i upravljanja zapisima poslovnih zahteve. Saznajte više o postavkama nadzora u ovom članku.

Uvod u funkcije poslovnog obaveštavanja

Da bi obezbedio strateški ili operativne podatke za oni koji donose odluke u vašoj organizaciji, možete da ostvarite funkcije poslovnog obaveštavanja u Office SharePoint Server 2007. Povezivanje poslovnih aplikacija, kao što su SAP, Siebel i Microsoft SQL Server 2005, lokaciju, a zatim objavite izveštaja, liste i indikatori ključnih performansi (KPI) iz ove podatke.

Pročitajte ovaj Vodič kroz i otkrivanje obogaćenog izbor teme, demonstracije i blogova koje se odnose na poslovne inteligencije.

Na stranici raspored i postavkama predloška lokacija

Možete da nametnete dosledan izgled i doživljaj preko lokaciju tako što ćete navesti rasporedu lokacije predloška i stranica će se koristiti za sve podlokacije i Veb stranice kreirane sa lokacije. Na primer, možete da zahtevaju da sve nova podlokacija kreirana na lokaciji koristi predložak lokacije tima. Takođe možete da zahtevate da nova stranica kreirana na lokaciji koristi raspored na stranici stranica članka sa samo telo . Saznajte kako da upravljate predložaka lokacije i rasporeda na stranici u ovoj temi.

Prikazivanje, vraćanje u prethodno stanje ili brisanje stavki u korpi za otpatke

Office SharePoint Server 2007 uključuje korpe za otpatke koja obezbeđuje osiguranje prilikom brisanja dokumenata, stavke liste, liste, fascikle i datoteke. Ako izbrišete jednu od ovih stavki, ona se postavlja u korpi za otpatke. Saznajte kako da biste prikazali stavke, brisanje stavki i vraćanje stavki u korpi za otpatke.

Brisanje lokacija i kolekcija lokacija

Poslednjeg mogu da uradim sa lokacije je da je izbrišete. Važno je da Imajte na umu da Brisanje lokacije najvišeg nivoa obrisaće sve podlokacije i ne možete da oporavite tih podlokacija, osim ako imate rezervnu kopiju ih. Pročitajte ovaj članak da biste saznali kako da izbrišete lokaciju u Office SharePoint Server 2007.

Više informacija

Veliki broj načina u kojem možete da koristite lokaciju Office SharePoint Server 2007 – previše da uključite u ovaj vodič. Pronaći će nakon što kreirate lokaciju, možete da uradite bilo šta sa njima korišćenjem biblioteke, liste, Veb segmenti, rasporeda na stranici, postavke lokacije i još mnogo toga. Pratite veze navedene ispod da biste videli dodatne dokumentacije dostupan na lokaciji Office Online i TechNet.

Dokumentacija u Office Online i TechNet

Resurs

Opis

SharePoint Server TechCenter

Potražite u člancima administrator lokacije o Office SharePoint Server 2007 na lokaciji TechNet.

Windows SharePoint Services TechCenter

Potražite u člancima administrator lokacije o Windows SharePoint Services 3.0 na lokaciji TechNet.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×