Vodič za kreiranje i prilagođavanje stranica sa Web segmentima za SharePoint lokacije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Stranice sa Web segmentima je poseban tip Veb stranicu koja objedinjuje podataka, kao što su liste i grafikoni i Veb sadržaj kao što su tekst i slike, u portal sa dinamičkim informacijama izgrađeno oko uobičajenih zadataka ili posebnom interesovanju. Stranica sa Web segmentima predstavi raznih strukturiranih i nestrukturiranih informacija organizovane, koristan i pogodan način. Umesto potrošnje dosta vremena repetitively pristupa mnogo Veb stranice i izvore podataka, možete da uštedite vreme tako što ćete organizovanje ove različite informacije u jednom, integrisani Veb stranice koja može da ponudi detalje ili veze ka drugim stranicama sa Veb po potrebi.

Kako možete da organizujete informacije iz različitih izvora u jednom, integrisani Veb stranice je upotrebom Web segmenata. Veb segmenti su integrisani skup kontrola za kreiranje Veb lokacije koje vam omogućavaju da izmenite sadržaj, izgled i ponašanje Veb stranice direktno iz pregledača. Microsoft Office SharePoint Server 2007 dolazi sa velikim skup izgrađene Web segmenata koji su dizajnirani da se koristi za različite namene prilikom kreiranja stranici sa Web segmentima.

Ovaj članak vam pomaže da će vas voditi kroz proces razumevanje Veb segmenti i stranice sa Web segmentima i obezbeđuje listu tema koje će dobiti te i pokretanje upotrebom Web segmenata za kreiranje i izmenu Veb stranicama u Office SharePoint Server 2007.

Pre nego što počnete

Ovaj odeljak predstavlja da neki osnovni koncepti oko Web segmenata i kako se koriste za kreiranje stranica sa Web segmentima

Šta su Veb segmenti i stranice sa Web segmentima?

Ovaj odeljak obezbeđuje sa vezama ka uvodnih članaka koji će vam pomoći da razumete osnove Veb segmenata, dozvole potrebne za rad sa Veb segmentima i kako se koriste Veb segmenti za kreiranje stranica sa Web segmentima.

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Uvod u prilagođavanje stranica upotrebom Web segmenata

Ovaj članak pruža pregled Veb segmenti i stranice sa Web segmentima, uključujući tipova Veb segmenata, načina da koriste Veb segmenti i stranice sa Web segmentima i listu Veb pregledača koji podržavaju stranice sa Web segmentima.

Upravljanje i deljenje Web segmenata i stranica sa Web segmentima

Ovaj članak pruža uvid o tome kako da konfigurišete i upravljanje Veb segmente, stranice sa Web segmentima i sa Web segmentima dozvole.

Kreiranje i prilagođavanje stranica sa Web segmentima

Upoznati ste sa Veb segmenti su i kako ih možete koristiti da sastavite Veb stranice. Ovaj odeljak je usredsređena na kreiranje stranice sa Web segmentima.

Važno: Potreban je makar dizajn i doprinos nivo dozvole da biste dodali ili prilagođavanje stranice sa Web segmentima.

Kreiranje stranica

  • U pregledaču, stranici kreiranje vam pruža opciju da biste kreirali stranice sa Web segmentima. Stranice sa Web segmentima kreirali na ovaj način uključuje zone Veb segmenata u kojoj možete da umetnete Veb segmenata.

Kreiranje i menjanje Veb stranicama pomoću Microsoft Office SharePoint Designer 2007ili neki drugi program ne pokriva ovaj vodič.

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Kreiranje stranica pomoću pregledača

Kreiranje Veb stranica pomoću pregledača znači da kreirate Veb stranice tako što ćete kliknuti na vezu na stranici "Kreiranje" na lokaciji.

Ako ste zainteresovani da saznaju više o kreiranju Veb stranica tako što ćete koristiti Office SharePoint Designer 2007, pogledajte članak Dodavanje stranice na SharePoint lokaciji.

Prilagođavanje stranica

Ako imate skup stranice sa Web segmentima na lokaciji i sada treba da biste promenili neke od tih Veb stranica. Članke u ovom odeljku predstaviti koncept prilagođavanje stranice sa Web segmentima. Prilagođavanje stranica upotrebom Web segmenata je važno metod lako izmena stranice. Uključene u ovaj skup članaka je video zapisa prezentacije koja pokazuje kako da dodate Veb segmente na lokaciji. Na kraju, Web segmentima za filtriranje su objašnjenje će vam pomoći da razumete kako oni kontrolišu koji podaci se pojavljuju na Veb stranicu.

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Prilagođavanje stranice sa Web segmentima

Ako ste vlasnik lokacije ili administrator, možete da prilagodite stranicu Veb segmenta na različite načine, na primer uređivanje naslovne trake sa Web segmentima, dodavanje Veb segmenata, Prilagođavanje prikaza Web segmenti prikaza liste i promena rasporeda na stranici sa Web segmentima. Ovaj članak vam pokazuje kako.

Dodavanje ili uklanjanje Web segmenta

Ovaj članak vam pokazuje dva načina dodavanja Veb segmente na stranicu i objašnjava kako da biste izbrisali Veb segment sa stranice.

Rad sa veb segmentima za filtriranje

Radite sa Microsoft SQL Server 2005 Analysis Services podataka, Office SharePoint Server 2007 liste, podatke koji se nalaze u katalog poslovnih podataka ili podataka u radnoj svesci učita Microsoft Office Excel Web Access Veb segment? Ovaj članak pokazuje kako da se povežete Web segmenata za filtriranje sa drugim Veb segmentima koja sadrži podatke da biste promenili prikaz tih podataka.

Prilagođavanje i povezivanje Web segmenata

Možete da promenite svojstva Veb segmenta i upravljanje vezama između Web segmenata kroz pregledača. Članci koji je naveden u ovom odeljku vam pokazati kako da prilagodite svojstva Veb segmenta i objašnjava kako da se povežete i filtriranje podataka između Veb segmenata.

Važno: Potrebno je dizajn ili puna kontrola nivo dozvole da biste dodali, prilagođavanje ili povezivanje Web segmenata.

Prilagođavanje Web segmenata

Ako ste vlasnik Web stranice, možete da prilagodite Veb segmente na nekoliko načina. Članke u ovom odeljku fokusiraju se na Promena svojstava Veb segmenta pomoću pregledača pomoću stranice za održavanje Web segmenta.

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Prilagođavanje Web segmenata

Saznajte kako da promenite svojstva Veb segmenta pomoću okna sa alatkama, otvorite i koristite stranicu za održavanje Web segmenata i Saznajte više o zajednička svojstva Veb segmenata.

Povezivanje Web Part modula

Nakon što dodate Veb segmente na stranicu sa Veb segmentima, možete da povežete te Web segmenata da biste kreirali još prilagođenih rešenja za vašu Veb stranicu.

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Povezivanje podataka u Web segmentima

Saznajte kako da koristite menije i dugmad u Veb segment za kreiranje podataka za povezivanje bez pisanja programa. Povežete Veb segmenata tako da kada izvršite radnju u jednom Web segmentu, menja se sadržaj drugi Veb segment.

Povezivanje Web segmenata za filtriranje sa modulom Excel Web Access

Ovaj članak vam pokazuje kako da koristite Web segmenata za filtriranje za prosleđivanje vrednostiMicrosoft Office Excel Web Access, a zatim promenite prikaz podataka u radnoj svesci na osnovu te vrednosti.

Primeri kako se koriste Veb segmenti na stranici sa Web segmentima

Da li postoji nešto što ono što želite da izvršite pomoću određenog Web segmenta? Ovaj odeljak obezbeđuje veze ka člancima koji vam pokazuju kako da dodate tabelu na Veb stranicu, prikazivanje navigacije, Dodavanje teksta i grupisanje veze ka različitih izvora – pomoću Veb segmente koje dolaze sa Office SharePoint Server 2007.

Primeri

Šta želite da istražite?   

Zadatak

Opis

Dodavanje tabele Web stranici

Saznajte kako da koristite HTML uređivača za tabelu da dodate kontrolu polja za sadržaj stranice ili Veb segment uređivača sadržaja.

Dodavanje dinamičkog sadržaja stranici

Ovaj članak vam pokazuje kako da kreirate dinamičke prikaze sadržaja pomoću Web segmenta upita sadržaja. Možete da prilagodite upit koji definiše sadržaja koji se prikazuje pored postavke prikaza koji određuju kako koji je sadržaj predstavljen na stranici.

Prikazivanje navigacije na Web stranici pomoću Web segmenta sadržaja stranice

Saznajte kako da koristite Veb segment sadržaja da biste naveli koji deo lokaciji kolekcije Veb segment treba da generiše veze ka kako za predstavljanje i kako su organizovane veze.

Dodavanje teksta Web stranici pomoću Web segmenta uređivača sadržaja

Saznajte kako je lako Dodavanje teksta Web stranici pomoću Web segmenta uređivača sadržaja. Veb segment uređivača sadržaja možete da dodate bilo koju stranicu sa Veb segmentima i na bilo koju stranicu sa rasporedom na stranici koji podržava Web segmenata. Korišćenje HTML uređivača da biste dodali tekst u Veb segment uređivača sadržaja.

Korišćenje i podešavanje Web segmenta izdvojene veze, odnosno kontrole polja izdvojene veze

Ovaj članak vam pokazuje jednostavan način za pravljenje stranice sa vezama ka različitim resursima, unutar i izvan vaše lokacije. Takođe ćete naučiti kako da kontrolišete izgled, organizaciju i prezentaciju veza koje ste dodali u Web segmentu izdvojene veze ili kontroli polja.

Web segment referenca

Ovaj odeljak obezbeđuje korisnih informacija u nekim od Veb segmente koje dolaze sa Office SharePoint Server 2007. Na primer, možete da naučite kako da koristite Veb segment uređivača sadržaja da biste dodali oblikovani tekst, tabele, hiperveze i slike na stranicu sa Veb segmentima. U ovom odeljku, takođe možete da naučite da kada kreirate listu ili biblioteku na lokaciji u Veb segment za prikaz liste sa istim imenom kao lista ili biblioteka se automatski kreira, tako da možete da koristite Veb segment da biste automatski prikazali podatke koji se nalaze na listi ili biblioteci koje ste kreirali.

Referenca

Web segment

Opis

Web segment za uređivanje sadržaja

Želite li da dodate oblikovani tekst, tabele, hiperveze i slike na stranicu sa Web segmentima? Saznajte kako da koristite Veb segment uređivača sadržaja da biste dodali ove funkcije na stranicu.

Web segment slike

Ovaj članak vam pokazuje kako da kontrolišete Vertikalno poravnavanje, horizontalno poravnavanje i boju pozadine slike tako što ćete ga postaviti unutar Veb segment za sliku. Saznaćete kako je lako da biste uskladili sliku sa drugim Veb segmentima na stranici tako što ćete izmeniti prilagođena svojstva Web segmenta slike u deljenom prikazu.

Web segment za prikaz liste

Iako ne Web segment za prikaz liste, kada kreirate nove lokacije od predloška lokacije, Veb segmenti automatski se dodaju na matičnu stranicu lokacije. Ovaj članak objašnjava kako ovi Veb segmenti su instance Web segmenta prikaza liste koja za uzvrat, koristite predložak za prethodno konfigurisanih liste da biste prikazali podatke liste.

Web segment za prikaz stranica

Saznajte više o različitim načinima na koje možete da koristite Veb segment za prikaz stranica možete da koristite da biste prikazali Veb stranice, datoteke ili fascikle na stranici sa Veb segmentima.

Web segment za korisnika lokacije

Koristite Veb segment za korisnika lokacije da biste prikazali listu korisnici i grupe koje imaju dozvolu za korišćenje na lokaciji. Ovaj članak vam pokazuje kako da koristite Veb segment za korisnike lokacije i objašnjava kako možete da izmenite prilagođena svojstva Veb segmenta.

XML Web segment

XML Web segment možete da koristite da biste prikazali Extensible Markup Language (XML) i primenili proširivog jezika transformacije (XSLT) na XML pre nego što se sadržaj prikaže.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×