Vizuelizacija podataka u 3D mapama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kad prikažete geografske podatke u programskom dodatku 3D Maps, pomoću opcije Okno slojeva možete da promenite izgled i doživljaj podataka na mapi. 3D Maps podrazumevano prikazuje stubičasti grafikon, ali umesto njega možete prikazati grafikon sa mehurićima, grafikon regiona ili toplotnu mapu.

Stubičasti grafikon u programu Power Map

Evo primera grafikona regiona koji prikazuje izborne glasove po okrugu za glavne političke stranke u SAD. Što je jača crvena ili plava, to je veći procenat kojim određena stranka vodi na izborima.

Grafikon „Region“ u programu Power Map

Evo kako da promenite način vizuelizacije podataka:

 1. Ako ne vidite Okno slojeva, izaberite stavke Početak >Okno slojeva.

  Dugme „Okno zadataka“ na kartici „Početak“

 2. Za sloj u kojem želite da prikažete dodatne podatke, u padajućoj listi Dodaj polje u okviru Lokacija, izaberite tip podataka koje želite da prikažete.

  (Možete da dodate više tipova podataka.)

  Dodavanje lokacije u okno slojeva

  Savet : Polja koja se pojavljuju na listi razlikovaće se u zavisnosti od dostupnih podataka.

 3. Da biste promenili tip prikazanog grafikona, kliknite na bilo koji dostupni tip: Naslagani stubičasti, Grupisani stubičasti, Grafikon sa mehurićimaToplotna mapa ili Region.

  Tipovi grafikona u okviru „Tip“

Napomene : 

 • Kad primenite toplotnu mapu, polje Visina ili Veličina menja se u polje Vrednost. Možete da promenite način na koji se polja za vrednost objedinjuju tako što ćete kliknuti na strelicu u polju Vrednost i izabrati željenu funkciju. Obično se podrazumevano primenjuje Zbir, ali možete da izaberete Prosek, Broj, Maks., Min. ili Nijedno. Polje za vrednost možete i da uklonite iz polja Vrednost.

 • Ako neko polje prevučete u polje Kategorija, a polje Visina ostavite prazno, programski dodatak 3D Maps prevučeno polje automatski dodaje polju Visina i iscrtava vizuelni prikaz koji predstavlja broj svake kategorije.

 • Umesto da polja prevlačite u polja Visina i Kategorija, možete jednostavno da potvrdite izbor u poljima za potvrdu za ta polja. Programski dodatak 3D Maps stavlja ta polja u odgovarajuće polje.

Saznajte više o tipovima i oblicima grafikona

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevede, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×