Video zapis: čuvanje detalja operacije uvoza ili izvoza

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.

Kada pokrenete čarobnjak za uvoz ili čarobnjak za izvoz u programu Microsoft Access 2010, možete sačuvati postavke koje ste koristili tako da možete ponoviti operaciju u bilo kom trenutku. Specifikacija sadrži sve informacije potrebne programu Access za ponavljanje operacije bez potrebe da pružite ikakav unos. Na primer, specifikacija koja izvozi podatke u Microsoft Excel radnu svesku skladišti ime odredišne Excel datoteke, njenu lokaciju i druge detalje, na primer da li ste podatke izvezli sa oblikovanjem i rasporedom.

Napomena :  U Veb bazi podataka možete kreirati i pokrenuti specifikaciju uvoza ili izvoza dok je baza podataka otvorena u programu Access, ali ne i dok je pokrenuta u pregledaču.

U video zapisu

Kreiranje specifikacije uvoza ili izvoza

Pokretanje sačuvane operacije uvoza ili izvoza

Pokretanje operacije

Pokretanje specifikacije pomoću radnje makroa RunSavedImportExport

Kreiranje specifikacije uvoza ili izvoza

 1. Pokrenite operaciju uvoza ili izvoza iz programa Access klikom na jedan od čarobnjaka za uvoz ili izvoz dostupnih na kartici Spoljni podaci.

 2. Pratite uputstva u čarobnjaku. Kada kliknete na dugme Završi i u slučaju da Access uspešno dovrši operaciju, pojaviće se stranica Čuvanje koraka za uvoz ili Čuvanje koraka za izvoz.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj korake za uvoz ili Sačuvaj korake za izvoz da biste sačuvali detalje operacije u vidu specifikacije.

  Access prikazuje dodatni skup kontrola.

 4. U polju Sačuvaj kao otkucajte ime specifikacije.

 5. U polju Opis otkucajte opis koji će pomoći vama ili drugim osobama pri kasnijem identifikovanju operacije.

 6. Da biste kreirali Outlook zadatak koji će vas podsećati kada operacija treba da se ponovi, izaberite stavku Kreiraj Outlook zadatak.

 7. Kliknite na dugme Sačuvaj uvoz ili Sačuvaj izvoz da biste sačuvali specifikaciju.

  Access kreira i skladišti specifikaciju u trenutnoj bazi podataka.

 8. Ako ste u 6. koraku izabrali stavku Kreiraj Outlook zadatak, pojavljuje se prozor „Outlook zadatak“. Popunite detalje zadatka i kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

Pokretanje sačuvane operacije uvoza ili izvoza

Kada kreirate specifikaciju uvoza ili izvoza, izvršite sledeće korake kada budete želeli da ponovite operaciju.

Napomena :  Kada koristite ovu proceduru za pokretanje sačuvane operacije uvoza ili izvoza, pre pokretanja specifikacije imate opciju promene spoljne izvorne ili odredišne datoteke. Na primer, možete promeniti ime izvorne Excel datoteke iz SedmičniIzveštaj-London.xlsx u SedmičniIzveštaj-Pariz.xlsx pre nego što započnete operaciju uvoza.

Pokretanje operacije

 1. Otvorite Access bazu podataka koja sadrži specifikaciju ako već nije otvorena. Kada pokrenete specifikaciju uvoza, trenutna baza podataka predstavlja odredišnu bazu podataka. Kada pokrenete specifikaciju izvoza, trenutna baza podataka će biti izvorna baza podataka.

 2. Ako se specifikacijom izvoze oblikovani podaci u Microsoft Excel radnu svesku ili u Microsoft Word dokument, otvorite objekat i uverite se da polja koja želite da izvezete nisu skrivena u prikazu. Na sličan način proverite postavke filtera kako biste se uverili da su svi zapisi koje želite da izvezete vidljivi u prikazu.

 3. Na kartici Spoljni podaci izaberite stavku Sačuvani uvozi ili Sačuvani izvozi da biste izabrali specifikaciju.

 4. U dijalogu Upravljanje zadacima za podatke, na kartici Sačuvani uvozi ili Sačuvani izvozi izaberite specifikaciju koju želite da pokrenete.

 5. Ako želite da promenite izvornu datoteku (kada pokrećete operaciju uvoza) ili odredišnu datoteku (kada pokrećete operaciju izvoza), kliknite na putanju datoteke da biste je uredili.

  Napomena :  Izvornu ili odredišnu datoteku možete promeniti, ali nova datoteka mora da ispuni sve uslove koji su neophodni za uspešno dovršavanje operacije.

 1. Pre nego što kliknete na dugme Pokreni, morate da se uverite da izvorne i odredišne datoteke postoje, da su izvorni podaci spremni za uvoz, kao i da se operacijom neće slučajno zameniti podaci u odredišnoj datoteci. Učinite sve što je potrebno da biste obezbedili uspeh operacije koju vodi čarobnjak pre pokretanja sačuvane specifikacije.

 2. Kliknite na dugme Pokreni.

  Access prikazuje poruku koja saopštava status operacije. Ako je operacija neuspešna, rešite problem na isti način na koji biste to učinili prilikom korišćenja čarobnjaka. Ako se u poruci ne ističe uzrok otkazivanja, pokušajte da pokrenete čarobnjak za uvoz ili izvoz i prođete kroz dijaloge korak po korak da biste izvršili istu operaciju.

Pokretanje specifikacije pomoću radnje makroa RunSavedImportExport

U makrou možete koristiti radnju makroa RunSavedImportExport da biste pokrenuli specifikaciju uvoza ili izvoza. Više informacija o kreiranju makroa potražite u članku Kreiranje makroa korisničkog interfejsa (UI).

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×