Više informacija o varijantama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator kolekcije lokacija, pokrenete proces kreiranja lokacije varijanti Označavanjem lokacije najvišeg nivoa za varijante hijerarhiju i podešavanja kako će funkcionisati funkcija varijanti i koliko kontrole osobe koje koriste to će imati preko ažurira ili upravljanje sadržajem na ciljnim lokacijama.

Navedite ove postavke na stranici postavke varijanti.

Napomena : Samo administratori kolekcije lokacija možete da konfigurišete funkcija varijanti tako da vlasnika podlokacija i korisnicima da ga koristite.

Ovaj članak sadrži:

Otvorite stranicu postavke varijanti

Navedite URL ADRESE za lokaciju najvišeg nivoa u hijerarhiji varijante

Odaberite da li želite da kreirate kopije svih lokacija i stranica sa izvora na lokacije varijanti

Odaberite da li želite ponovo da kreirate stranice koje su izbrisane na ciljnim lokacijama

Odaberite da li želite da pošaljete obaveštenja o novi ili ažurirani lokacija i stranica

Odaberite resurse koji će se koristiti za ciljne stranice varijanti

Otvorite stranicu postavke varijanti

Napomena : Moraju biti u mogućnosti da biste videli opcije Administracija kolekcije lokacija na stranici "Postavke lokacije" da biste dovršili procedure opisane u ovoj temi – to jest, morate biti vlasnik kolekcije lokacija.

  1. Na lokaciji najvišeg nivoa kolekcije lokacija, izaberite stavku Radnje na lokaciji, a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

  2. Na stranici " Postavke lokacije ", u okviru Administracija kolekcije lokacijaizaberite stavku varijanti.

Otvoriće se stranica postavke varijanti.

Navedite URL ADRESE za lokaciju najvišeg nivoa u hijerarhiji varijante

  • Na stranici postavke varijanti, u odeljku Matična stranica varijacije otkucajte / da biste naveli lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija. Ili ako jednostavno kreirate varijante za zamenu lokaciju, kliknite na dugme Pregledaj , a zatim idite podlokacija koje želite da koristite kao osnovne hijerarhije varijanti.

Odaberite da li želite da kreirate kopije svih lokacija i stranica sa izvora na lokacije varijanti

Na stranici postavke varijanti, u odeljku Automatsko kreiranje uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da automatski kreirati kopiju sve nove lokacije i stranice, izaberite stavku automatski Kreiraj varijacije lokacija i stranica.

  • Ako želite vlasnik lokacije ili stranice da biste odredili kada se kreiraju lokacije ili stranice i na koji odredišna lokacija varijante, kliknite na dugme automatski Kreiraj varijacije lokacija i stranica. (Ako izaberete ovu opciju, zatim u budućnosti da navedete koje ciljne oznaku da biste kreirali novu odredišnu stranicu na jednom za svaku nalepnicu cilj. To jest, ako imate pet oznaka odredišne i samo želite da kreirate stranicu u četvoro njih, morate da koristite Kreiranje varijante četiri puta.

Odaberite da li želite ponovo da kreirate stranice koje su izbrisane na ciljnim lokacijama

Na stranici postavke varijanti, u odeljku Ponovno kreiranje izbrisane odredišne stranice , odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Ako ne želite da se prilikom ponovnog objavljivanja izvorne stranice kreira nova odredišna stranica, izaberite opciju Nemoj ponovo da kreiraš novu odredišnu stranicu pri ponovnom objavljivanju izvorne stranice.

  • Da biste ponovo kreirali novu odredišnu stranicu pri objavljivanju izvorne stranice ako na prethodnu stranicu cilj je izbrisan, kliknite na dugme Ponovo kreirajte novu odredišnu stranicu pri objavljivanju izvorne stranice.

Odaberite da li želite da pošaljete obaveštenja o novi ili ažurirani lokacija i stranica

Na stranici postavke varijanti, u odeljku obaveštenje da odredite da li da šalje e-poruke sa obaveštenjem tu novu podlokaciju ili stranicu ciljne lokacije je kreiran ili kada je ažuriranje odredišne stranice sa samom iz izvorne varijacije.

Ako je kreiran podlokacija, e-poruka se šalje vlasniku na nadređenoj lokaciji potfascikle u kojima se kreira nova podlokacija. Ako odredišna stranica se ažurira kao rezultat promene izvršene u njegove izvorne varijacije, poruka se šalje vlasniku lokacije u kom postoji lista stranica.

Odaberite resurse koji će se koristiti za ciljne stranice varijanti

Na stranici postavke varijanti, u odeljku resurse , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste koristili postojeće resurse, izaberite opciju Referenciraj postojeće resurse.

  • Da biste kopirali resurse, izaberite opciju Kopiraj resurse.

Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili stranicu postavke varijanti.

Sledeći korak je kreiranje hijerarhije varijanti i dodavanje ciljne lokacije tako što ćete dodati nove oznake varijacija. Da biste to uradili, možete vratite postavke Administracija kolekcije lokacija . Pogledajte članak Kreiranje lokacije varijanti.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×