Više funkcionalnost scenariji za Office 365 PowerShell

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite ove PowerShell scenariji za podešavanje Skype za posao Online smernica i upravljanje SharePoint Online kolekcije lokacija.

Konfigurisanje programa Skype za posao Online smernica

Skype za posao Online smernice za kontrolisanje globalnih postavki i su primeri Office 365 postavke koje samo može da se konfiguriše pomoću programa PowerShell.

Ako vaša organizacija redovno poziva spoljnim korisnicima sastanku (zovu se i konferencije), možete da izmenite sastanak postavke konfiguracije da biste dozvolili korisnicima izvan vaše organizacije (anonimni korisnici) da biste se pridružili sesiji konferencije.

Da biste započeli, morate da se povežete Skype za posao Online sa ime naloga i lozinku ili sa Višefaktorne potvrda identiteta (MFA). Uputstva potražite u članku Povezivanje sa Skype za posao Online.

Sledeća komanda ažurira Skype za posao Online smernice da dozvoli korisnicima izvan vaše organizacije da biste se pridružili sesije konferencije u vašoj organizaciji:

Set-CsMeetingConfiguration -AdmitAnonymousUsersByDefault $True

Sledeća komanda ažurira Skype za posao Online smernica ZABRANI korisnicima izvan vaše organizacije da se pridruže sesije konferencije u vašoj organizaciji:

Set-CsMeetingConfiguration -AdmitAnonymousUsersByDefault $False

Skype za posao Online obezbeđuje funkcionalnost se snima sastanak audio i sadržaja tako da ga mogu biti uskladištene za buduću upotrebu ili delili sa onima koji nisu prisustvovali sastanku. Možete da konfigurišete Skype za posao Online smernice da biste sprečili ili dozvolili korisnicima iz vaše organizacije da biste snimili Skype za posao sastanka. Podrazumevano korisnici odobravaju mogućnost zapisa sastanaka.

Ova komanda ALLOWS učesnicima da zapis Skype za posao Online sastanke:

Set-CsMeetingConfiguration -AllowConferenceRecording $True

Ova komanda PORIČE mogućnost učesnika zapis Skype za posao Online sastanke:

Set-CsMeetingConfiguration -AllowConferenceRecording $False

Važno je da razmislite o tome ko može da bude izlagač tokom Skype za posao Online sastanke. Dozvoli učesnicima da delite sadržaj olakšava saradnju tokom sastanka. U ovom scenariju, možete da konfigurišete Skype za posao Online smernice da dozvoli svim korisnicima iz vaše organizacije će biti označena kao Izlagači kada su se pridružili sastanku.

Ova komanda određuje svim učesnicima kao Izlagači:

Set-CsMeetingConfiguration  -DesignateAsPresenter "Everyone"

Ova komanda određuje samo organizacije UČESNICIMA kao Izlagači:

Set-CsMeetingConfiguration  -DesignateAsPresenter "Company"

Ova komanda ONEMOGUĆI automatsko označavanje učesnika kao Izlagači:

Set-CsMeetingConfiguration  -DesignateAsPresenter "None"

Brisanje SharePoint Online kolekciju lokacija i njenim podlokacijama

U Office 365 centru administracije, kada izbrišete SharePoint Online kolekciju lokacija, ona se premešta na SharePoint lokaciji kolekcije korpu za otpatke gde će ostati i može da se vrati 30 dana. Da biste trajno izbrisali SharePoint Online kolekciju lokacija i sve njene podlokacije bez upotrebe korpe za otpatke, morate da koristite PowerShell. Ovaj scenario vam pokazuje kako da biste odmah i trajno izbrisali SharePoint Online kolekciju lokacija.

Da biste započeli, morate da se povežete na SharePoint Online. Pogledajte članak Povezivanje sa SharePoint Online PowerShell uputstva.

Da biste odmah i trajno brisanje kolekcije lokacija, popunite URL ADRESE kolekcije lokacija između i dvaput-navodnike, uklanjanjem uputstvo za tekst i na < i > znakova.

$siteCollURL="<URL of the SharePoint Online site collection>"
Remove-SPOSite -Identity $siteCollURL -NoWait
Start-Sleep -s 20
Remove-SPODeletedSite -Identity $siteCollURL

Pokrenite blok rezultata komandi na SharePoint Online Management Shell odziv.

Kreiranje SharePoint kolekcijama lokacija

PowerShell vam omogućava da brzo kreirate kolekcije lokacija u sistemu SharePoint Online. Takođe možete dodeliti dozvole korisničke naloge kroz podrazumevane SharePoint grupe kreirati za SharePoint Online kolekciju lokacija, što čitav proces jednostavan i efikasno.

U ovom scenariju će kreirati jedne lokacije sa jednog definisano vlasnika. Zatim, koji će masovno Dodavanje više SharePoint lokacija pomoću CSV datoteke. Na kraju, možete masovno Dodavanje dozvole na SharePoint lokaciji.

Da biste kreirali novu kolekciju lokacija koristeći minimalni potrebne vrednosti, unesite URL kolekcije lokacija, na univerzalni glavno ime (UPN) vlasnik i maksimalni prostor za skladištenje i zatim pokrenite dobijene komande:

$newSiteURL="<URL of the new SharePoint Online site collection>"
$ownerUPN="<UPN of the site owner, example: belindan@contoso.com>"
$storage=<number of megabytes of storage for the site>
New-SPOSite -Url $newSiteURL -Owner $ownerUPN -StorageQuota $storage

Da biste kreirali jednu novu kolekciju lokacija sa dodatna svojstva, popunite promenljive, a zatim pokrenite dobijene komande.

$newSiteURL="<URL of the new SharePoint Online site collection>"
$ownerUPN="<UPN of the site owner, example: belindan@contoso.com>"
$storage=<number of megabytes of storage>
$siteName="<title of the site collection>"
New-SPOSite -Url $newSiteURL -Owner $ownerUPN -StorageQuota $storage -Title $siteName -CompatibilityLevel 15 -LocaleID 1033 -ResourceQuota 300 -Template "STS#0" -NoWait

Ako morate da kreirate više kolekcija lokacija, možete da automatizujete kreiranje pomoću CSV datoteke sa sledeća polja:

  • Ime URL ADRESE, vlasnika, StorageQuota, ResourceQuota, predloška

Kada se dovrši CSV datoteke, unesite putanju i ime CSV datoteke, a zatim pokrenite dobijene komande.

$fileName="<path and name of your CSV file, example: c:\O365scripts\sitecollections.csv>"
Import-Csv $fileName | % {New-SPOSite -Owner $_.Owner -StorageQuota $_.StorageQuota -Url $_.Url -NoWait -ResourceQuota $_.ResourceQuota -Template $_.Template -Title $_.Name}

Podrazumevano svakoj lokaciji kreirane iz standardnog obrasca, kao što je onaj za lokaciju tima (STS #0), dobija dodeljuju dozvole koristeći tri SharePoint grupe: vlasnici (Puna kontrola), članovi (doprinos), a posetioci (samo za prikazivanje). Da biste dodelili dozvolu za korisnički nalog da biste pristupili SharePoint Online kolekciju lokacija, možete ga dodate SharePoint grupu sa odgovarajući nivo pristupa.

Da biste dodelili korisnika nalog dozvole SharePoint Online kolekciju lokacija, unesite URL adresu lokacije, ime SharePoint grupe i UPN naloga, a zatim pokrenite dobijene komande.

$siteURL="<URL of the SharePoint Online site collection>"
$siteGroup="<name of the SharePoint Online group name>"
$accountUPN="<UPN of the account to add to the SharePoint group>"
Add-SPOUser -Site $siteURL -Group $siteGroup -LoginName $accountUPN

Da biste izvršili bulk-add korisnički nalog dozvola za SharePoint Online kolekcije lokacija, kreirajte CSV datoteke sa sledeća polja:

  • SiteURL GroupName, AccountUPN

Kada se dovrši CSV datoteke, unesite putanju i ime CSV datoteke, a zatim pokrenite dobijene komande.

$fileName="<path and name of your CSV file, example: c:\O365scripts\sitepermissions.csv>"
Import-Csv $fileName | % {Add-SPOUser -Site $_.SiteURL -Group $_.GroupName -LoginName $_.AccountUPN}

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

PowerShell za Office 365 administratore

Office 365 PowerShell scenariji

Scenariji za Office 365 PowerShell za podešavanje

Scenariji za upravljanje korisnika za Office 365 PowerShell

Izveštavanje o scenariji za Office 365 PowerShell

Više funkcionalnost scenariji za Office 365 PowerShell

Resursi zajednice Office 365 PowerShell

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×