Veza ka ili uvoz podataka iz programa Microsoft Graph

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da uvezete ili povezivanje sa podacima iz Microsoft Graph, što je izvor podataka u mnoštvo informacije o Office 365 i relacije da dobije vredna izveo podatke i uvide o osobe, grupe i organizacije. Sa ovim podacima, možete povećati inteligenciju i produktivnosti na pristup rešenja. Više informacija potražite u članku Microsoft Graph.

 • Kada se povežete sa podacima, Access će kreirati dvostranu vezu koji sinhronizuje promene podataka u programu Access i Microsoft Graph.

 • Kada uvozite podatke, Access kreira, kopiju podataka i tako se ne sinhronizuju promene podataka u programu Access ili Microsoft Graph.

Pregled programa Access povezivanje sa Microsoft Graph

Ovo je funkcija samo za pretplatnike Mogućnost veza ka ili uvoz podataka iz programa Microsoft Graph je dostupna samo za Office 365 mogu.

Šta je to Microsoft Graph?

Microsoft Graph povezuje tačke između mnogo Office 365 aplikacije i usluge tako što ćete prikupljanje i organizovanje različite podatke (korisnika, grupe, poruke, kontakte, razgovore, zadatke, datoteke i tako dalje) u skupu relacije. Relacije Primeri: korisnik je član grupe, trenutni menadžera korisnika, korisnik se pominje u nekoliko razgovora ili tog korisnika dokument sarađivali na nekoliko kolega u poslednjih nekoliko sati.

Reč „grafikon” je izraz koji se koristi da biste označili društvene mreže informacija. Microsoft Graph je mreža socijalnog i veza sa podacima u sistemu Office 365. Vrednost svaka mreža raste eksponencijalno sa broj veza. U programu Microsoft Graph, ove veze su zasnovani na kojoj radite na koji radite sa i šta je to važan.

Brzo, možete da dobijete najnovije mašinskog učenja uvide iz Microsoft Graph tabela, dalju radnje na njih i povećali pamet i produktivnost rešenja Access baze podataka. Na primer, možete pronaći najbitniji osobama da korisnik i dodajte ih kao veze e-pošte u izveštaj ili poslati izveštaja putem e-pošte u grupu korisnika je član.

Pre nego što počnete

Želite da stvari bolje funkcionišu? Izvršite sledeće pripreme pre nego što izvršite povezivanje ili uvoz:

 • Microsoft Graph podataka se zasniva na vaš poslovni ili školski nalog. Prvi put koristite Microsoft Graph, možda ćete morati da se prijavite u Office 365.

 • Razmotrite broj kolona u svakoj tabeli ili prikazu. Access ne podržava više od 255 polja u tabeli, tako da povezuje ili uvozi samo prvih 255 kolona.

 • Utvrdite ukupnu količinu podataka koja se uvozi. Maksimalna veličina Access baze podataka je dva gigabajta, minus prostor potreban za objekte sistema. Microsoft Graph sadrži velikih tabela, koje možda će biti potrebno više vremena da biste učitali, i možda nećete moći da ih uvezete u jednom Access baze podataka. Korišćenje Microsoft Graph parametre upita da biste umanjili količinu podataka povezana.

 • Obezbedite Access bazu podataka i informacije o povezivanju koje sadrži koristeći pouzdanu lokaciju i lozinku Access baze podataka. Više informacija potražite u člancima Odluka o pouzdanosti baze podataka i Šifrovanje baze podataka pomoću lozinke za bazu podataka.

 • Plan za pravljenje dodatnih relacija. Access povezuje ili uvozi izabrane tabele i filtrirani podskupova u modelu podataka Microsoft Graph. Možda ćete želeti da biste ručno kreirali dodatne relacije između novih i postojećih tabela pomoću prozora "relacije". Više informacija potražite u člancima Šta je prozor „Relacije“? i Pravljenje, uređivanje ili brisanje relacije.

Prvi koraci

 1. Izaberite stavku Spoljni podaci > novi izvor podataka > usluga na mreži > iz Microsoft Graph.

 2. Ako budete upitani, prijavite se u Office 365 poslovnog ili školskog naloga.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvezli, izaberite opciju Uvezi podatke iz izvora u novu tabelu u trenutnoj bazi podataka.

  • Da biste ih povezali, izaberite opciju Poveži izvor podataka kreiranjem povezane tabele.

 4. Izaberite dugme U redu.

 5. U dijalogu Veza tabele ili Uvezete objekte , u okviru tabele, izaberite svaku tabelu koju želite da povežete ili uvoz iz, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Listu unapred definisane filtera

Filtriranje rezultata vezu pomoću Microsoft Graph parametar upita

Povezivanje i uvoz iz programa Microsoft Graph može da vrati veliku količinu podataka, posebno sa opcijama Grupe i Korisnici u velikoj organizaciji. Kada se povežete, razmislite o korišćenju sledećih Microsoft Graph parametara upita za filtriranje podataka na serveru pre preuzimanja podataka:

 • $top    Pronalazi ograničeni skup zapisa na osnovu broja, kao što su prvih 25 redova.

  Napomena    Preporučujemo kao najbolju praksu da prvo koristite $top=n parametar upita da biste vratili malu količinu podataka i zatim se upoznali poljima i vrednostima.

 • $filter    Filtrira broj redova na osnovu izraza.

 • $select   Vraća samo one kolone koje navedete. Međutim, Access uvek vraća polje „ID“.

Imajte na umu da Access Microsoft Graph podržava samo podskup izraza, sintakse i kolona. Za više informacija o tome šta je podržano i najnovije ispravke pogledajte odeljak Koristite parametre upita da biste prilagodili odgovore, tipovi resursa korisnika i tipovi resursa grupe.

 1. U dijalog Filtriranje rezultata unesite parametar upita za Microsoft Graph. Sledeći primeri prikazuju opcije Grupe i Korisnici, ali možete da kreirate slične filtere za druge tabele.

  $top=10
  $filter=securityEnabled eq false
  $filter=startswith(displayName, 'M')
  $filter=startswith(mailNickname, 'S')
  $filter=startswith(mail,'S') or startswith(mail,'T')
  $filter=startswith(mail, 'B') & $select=mail
  $select=mail,mailEnabled,mailNickname
  $select=classification,displayName
  $top=50
  $filter=startswith(givenName,'J') 
  $filter=startswith(givenName, 'B') & $top=3
  $filter=accountEnabled eq false
  $filter=startswith(jobTitle,'SENIOR')
  $filter=usageLocation eq 'GB' or usageLocation eq 'RU'
  $filter=userType eq 'Member'
  $select=displayName,mail,surname,postalCode
  $select=givenName,jobTitle,mobilePhone
 2. Izaberite stavku U redu.

Rezultati

Kada veza ili uvoz operacija dovrši, tabele se pojavljuju u oknu za navigaciju sa istim imenom kao Microsoft Graph tabelu. Tokom operacije uvoza, ako je to ime već u upotrebi, Access dodaje broj „1“ imenu nove tabele. Tokom operacije povezivanja ako to ime je već u upotrebi, Access će dodati „1” novo ime tabele, ali samo ako drugi je primenjen filter. Uvek možete da preimenujete tabele na nešto više smisla.

Tabela samoje” prefiks vraćanje podataka na osnovu toga ko je trenutna prijavljeni korisnik.

Možete da ažurirate Moji kontakti u programu Outlook, ali druge Microsoft Graph tabele su samo za čitanje.

U operaciji uvoza Access nikad ne zamenjuje tabelu u bazi podataka. Iako ne možete da dodate Microsoft Graph direktno u postojeću tabelu, možete da kreirate upit za dodavanje podataka nakon što ste uvezli podatke iz slične tabele.

U operaciji vezu ako kolona koje su samo za čitanje u programu Microsoft Graph tabele, i oni su samo za čitanje u programu Access.

Savet    Da biste videli Microsoft Graph URL uključujući sve parametarski upit, zadržite pokazivač iznad tabele u oknu za navigaciju programa Access.

Izmena na postojeću Microsoft Graph parametra upita

Ako imate postojeće povezane tabele sa parametar upita, možete da ga promenite.

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na povezanu tabelu, a zatim izaberite Menadžer za povezane tabele.

 2. U dijalogu Menadžer za povezane tabele kliknite na znak plus (+) da biste razvili Microsoft Graph ime izvora podataka, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu pored određene Ime izvora podataka koju želite da izmenite.

 3. Izaberite stavku ponovo uspostavili veze.

 4. Ažurirajte upit parametra niske u dijalogu ponovo uspostavili veze <Linked tabele name> .

  Na primer, promenite $top = 100 da $filter = userType eq „Član”.

  Proverite da li postoji znak znak pitanja (?) između ime tabele i parametar upita.

 5. Izaberite stavku U redu.

 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored određene Ime izvora podataka , možete izmeniti.

 7. Izaberite stavku Osveži.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×