VLOOKUP funkcionalnost u programskom dodatku Power Pivot

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Jedna od najpopularnijih funkcija u formulama Excel je VLOOKUP. Ali ne možete da koristite funkcije VLOOKUP u Power Pivot. Ovo je prvenstveno zato što u Power Pivot, DAX funkcije ne uzimaju ćeliju ili opseg ćelija kao referencu, kao i VLOOKUP u programu Excel. DAX funkcije uzimaju kolonu ili tabelu kao referencu. Imajte u vidu, u Power Pivot, radite sa modelom relacionih podataka. Pronalaženje vrednosti u drugoj tabeli, lako je, a u većini slučajeva ne morate da kreirate formule u svakom.

Na primer, recimo da imate izvedene tabele u Excel radnom listu da biste analizirali podatke o prodaji u model podataka i želite da isecate zasnovana na regionalni podaci iz oblasti kolone u tabelu Geography. Jednostavno, možete da dodate Region kao polja u izvedenu tabelu. Potrebno je nema određeni pronalaženja ili formulu. Ovo jednostavno rešenje imaju neki zahtevi: kolona za pronalaženje Region moraju da budu u povezanoj tabeli, a Region ili je u tabelu Geography može biti skrivena iz liste polja izvedene tabele.

Postoji nekoliko slučajeva u Power Pivot kojoj biste želeli da za pronalaženje vrednosti u drugoj tabeli kao deo izračunavanja, kao što su u izračunatoj koloni ili meru. Ovi zahtevaju prilagođene formula pomoću Data Analysis Expressions (DAX). DAX obuhvata nekoliko funkcija koje izvršavaju slične pronalaženja. Koji jedan koristite će zavise od toga šta želite da uradite formula.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Koristite funkciju POVEZANO za pronalaženje vrednosti u povezanoj tabeli.

Koristite funkciju relatedtable da pronađete tabelu sa svim redovima u vezi sa trenutnim redom.

Koristite funkciju LOOKUPVALUE da biste vratili vrednosti po kriterijumima filtriranja.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×