VLOOKUP funkcionalnost u programskom dodatku Power Pivot

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od najpopularnijih funkcija u formulama Excel je VLOOKUP. Ali ne možete da koristite funkcije VLOOKUP u Power Pivot. Ovo je primarno jer u Power Pivot, Data Analysis Expressions (DAX) funkcije ne uzimaju ćeliju ili opseg ćelija kao reference – kao i VLOOKUP u programu Excel. DAX funkcije uzimaju samo kolonu ili tabelu kao referencu.

U Power Pivot, ne zaboravite da radite sa modelom relacionih podataka. Pronalaženje vrednosti u drugoj tabeli, lako je, a u većini slučajeva ne morate da kreirate formule u svakom.

Na primer, recimo da imate izvedene tabele u Excel radnom listu za analizu podataka o prodaji u model podataka – a vi želite da isecate zasnovana na regionalni podaci iz oblasti kolone u tabelu Geography. Jednostavno, možete da dodate Region kao polja u izvedenu tabelu. Potrebno je nema za pronalaženje ili formulu. Ovo jednostavno rešenje imaju neki zahtevi: kolona za pronalaženje Region moraju da budu u povezanoj tabeli, a tabelu Geography može biti skrivena iz liste polja izvedene tabele.

Postoji nekoliko slučajeva u Power Pivot u kojima ćete hteti da za pronalaženje vrednosti u drugoj tabeli kao deo izračunavanja – kao što je izračunate kolone ili meru. Ovi zahtevaju prilagođene formule kreirane pomoću jezika DAX, što uključuje nekoliko funkcija koje izvršavaju slične pronalaženja. Onaj koji odaberete zavisi od toga šta treba da uradite formula.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Koristite funkciju povezano za pronalaženje vrednosti u povezanoj tabeli.

Koristite funkciju relatedtable da pronađete tabelu sa svim redovima u vezi sa trenutnim redom.

Koristite funkciju LOOKUPVALUE da biste vratili vrednosti po kriterijumima filtriranja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×