Uvoz stavki u prilagođenu alatku za obrasce verzije 2007

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Stavke možete uvesti u prilagođenu alatku za obrasce verzije 2007 koristeći sledeće tipove datoteka:

Napomena : Ako je na kartici Radni prostor onemogućena opcija Uvezi, to znači da prilagođena alatka ne podržava funkciju uvoza. Prilagođene alatke razvijene u programu Microsoft InfoPath ne podržavaju uvoz stavki. Da biste videli da li je alatka razvijena pomoću programa Microsoft InfoPath, izaberite karticu Radni prostor, kliknite na dugme Svojstva, u dijalogu Svojstva izaberite karticu Opšti podaci, a zatim pročitajte tekst u polju „Opis“.

Uvezene stavke možete da prikažete samo ako aplikacija prilagođene alatke sadrži odgovarajuća polja i kolone prikaza. Na primer, ako uvezete datoteku izvezenu iz aplikacije za prilagođene alatke koja sadrži polja „Ime“ i „Adresa“, uvezene stavke ćete videti u prikazu podataka samo ako ciljna prilagođena alatka takođe sadrži ova polja.

Ako je tip sortiranja u izabranom prikazu podataka „Ravan“ ili „Hijerarhijski“, uvezene stavke se pojavljuju kao nove stavke na vrhu ili dnu prikaza podataka (u zavisnosti od trenutnog redosleda sortiranja).

Ukoliko je tip sortiranja u izabranom prikazu podataka „Grupisano“, uvezene stavke se postavljaju u okviru kategorizovanih grupa, a sortiranje u svakoj grupi zavisi od redosleda sortiranja koji je definisan za taj prikaz.

Vrh stranice

Uvoz datoteke binarnog XML koda obrazaca

Da biste uvezli datoteku koja je izvezena kao binarni XML kôd ili XML kôd (bez priloga), uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Radni prostor, kliknite na dugme Uvezi, a zatim izaberite stavku Binarni XML kôd obrazaca.

 2. U padajućem meniju izaberite obrazac koji ćete koristiti za uvoz stavki.

 3. Izaberite XML datoteku za uvoz i kliknite na dugme Otvori.

Vrh stranice

Uvoz CSV datoteke razgraničene zarezima

Da biste uvezli datoteku koja je izvezena kao CSV datoteka razgraničena zarezima, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Radni prostor, kliknite na dugme Uvezi, a zatim izaberite stavku Datoteka razgraničena zarezima (CSV).

 2. U dijalogu Opcije uvoza uradite sledeće, a zatim kliknite na dugme U redu:

  • Sa padajuće liste izaberite obrazac koji ćete koristiti za uvoz stavki.

   Obavezno izaberite obrazac koji sadrži tipove polja i podataka koji se podudaraju sa zaglavljima kolona i tipovima podataka u .csv datoteci.

  • Ako je .csv datoteka sačuvana u programu Microsoft Excel, označite Microsoft Excel.

  • Sa padajuće liste izaberite skup znakova korišćen za kreiranje CSV datoteke koju uvozite.

   Morate izabrati isti skup znakova u kojem je CSV datoteka sačuvana.

  • Sa padajuće liste izaberite lokalni standard u kojem je kreirana CSV datoteka koju uvozite.

   Morate izabrati isti lokalni standard u kojem je CSV datoteka sačuvana.

 3. Izaberite CSV datoteku koju želite da uvezete i kliknite na dugme Otvori.

Vrh stranice

Osnovni podaci o uvozu datoteka koje su kreirane u drugim aplikacijama i sačuvane kao CSV

Možete da uvezete datoteke kreirane i sačuvane kao CSV u druge aplikacije kao što je Microsoft Excel. Međutim, imajte na umu toj koloni zaglavlja mora biti oblikovani odgovaraju imenima polja i polja tipova u prilagođenoj alatki verzije.

Pored toga, imajte na umu sledeće detalje o uvozu CSV datoteka koje su sačuvane u programu Microsoft Excel:

 • Zaglavlja kolona za vrednosti koje će biti uvezene u numerička polja (kao što je „Broj“ ili „Valuta“) moraju biti kvalifikovana pomoću tipa podataka „Dvostruki broj“. Na primer:

  Trošak:Dvostruki broj
  35,95 RSD

 • Zaglavlja kolona za vrednosti koje će biti uvezene u tekstualna polja opcionalno mogu biti kvalifikovana pomoću tipa podataka „Niska“. Na primer:

  Grad:Niska
  Subotica

 • Zaglavlja kolona za vrednosti koje će biti uvezene u datum i polja sa datumom/vremenom moraju biti kvalifikovana pomoću tipa podataka „Datum“. Na primer:

  Početni_datum:Datum
  14. mart 2005.

  Pored toga, stavke datuma u programu Excel moraju koristiti format datuma MM/DD/YY, a za engleske lokalne standarde stavke datuma/vremena moraju da koriste 12-časovno oblikovanje vremena (koje se ne primenjuje u vojsci):

  3/14/05
  03/14/05
  3/14/2005
  Mart 14, 2005
  3/14/05 1:30 PM

  Lokalni standardi koji nisu engleski mogu da koriste 24-časovno oblikovanje vremena.

Vrh stranice

Osnovni podaci o uparivanju imena polja pri uvozu CSV datoteka

Kao što je u prethodnom delu članka navedeno, prilikom uvoza CSV datoteke sačuvane u programu Excel (ili drugoj izvornoj aplikaciji) u prilagođenu alatku, zaglavlja kolona u .csv datoteci moraju se podudarati sa tačnim imenima povezanih polja u prilagođenoj alatki da bi vrednosti polja bile ispravno uvezene.

Da biste postigli ovo potpuno podudaranje, važno je da znate kako da ispravno identifikujete imena polja u prilagođenoj alatki i imate u vidu da imena polja obično NISU ista kao oznake povezanih polja.

Kada prikažete svojstva stavki, moći ćete da vidite listu imena polja u prilagođenoj alatki.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju postojeću stavku i izaberite stavku Svojstva.

 2. U dijalogu Svojstva zapisa izaberite karticu Polja.

 3. Pregledajte listu polja da biste povezali imena polja koja odgovaraju zaglavljima kolona u prikazu.

U donjem primeru zaglavlja kolona „Štand#“, „Početak događaja“ i „Završetak događaja“ odgovaraju imenima polja „Štand_35“, „Početak_32događaja“ i „Završetak_32događaja“.

Prikaz imena polja u svojstvima zapisa

Vrh stranice

Problemi povezani sa uvozom CSV datoteka programa Excel u različitim lokalnim standardima

U nekim lokalnim standardima koji nisu engleski (Sjedinjene Države) Excel datoteke sačuvane kao CSV ne koriste zareze kao znakove za razgraničavanje. Ove datoteke neće biti ispravno uvezene u alatku za obrasce programa Groove zato što su samo CSV datoteke razgraničene zarezima dozvoljene za ovu proceduru.

Ako imate problem pri uvozu CSV datoteke i niste sigurni da li dolazi do lokalnih problema, izvezenu CSV datoteku možete pokušati da otvorite u uređivaču teksta kao što je „Pisanka“ i promenite znakove za razgraničavanje u zareze. Ako ažurirate datoteku, budite oprezni da ne biste promenili ostale znakove interpunkcije. U donjem primeru svi zarezi su tabulatorski znaci za razgraničavanje osim zareza koji su deo vrednosti datuma. Imajte u vidu da vrednosti koje uključuju znak za razgraničavanje moraju biti pod znacima navoda.

csv datoteka otvorena u uređivaču teksta

Uvoz stavki iz alatke za obrasce verzije 2.5

Groove alatke za obrasce je kreiran pomoću programa Groove 2,5 nisu podržane u ovom izdanju. Ako izaberete alatku Groove 2,5 obrazaca u ovom izdanju programa Groove, bićete upitani da izvezete alatke za dizajn i stavke za uvoz u novu alatku za obrasce. Više informacija potražite Migrating iz obrazaca 2,5 Groove alatke.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×