Uvoz sadržaja iz drugih aplikacija

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da uvezete sadržaj iz drugih programa u prezentaciju. Ovo obuhvata datoteke koje je kreirao drugi Microsoft Office programima, kao i datoteke iz drugih programa koji podržavaju povezivanje i ugrađivanje objekata (OLE).

Napomena : Možete da umetnete sadržaj samo iz programa koji podržavaju OLE su instalirani na vašem računaru. Da biste videli koje tipove sadržaja možete da umetnete, na kartici Umetanje , u grupi tekst kliknite na objekat. U polju Umetanje objekta za navedeni su tipovi objekta možete da koristite.

Postoje dva načina za Umetanje sadržaja Objekti u PowerPoint prezentaciju:

 • Povezani objekti    Povezani objekat ažurira ako njegove izvorna datoteka je promenjena. Na primer, povezanog grafikona od podataka u programu Microsoft Excel je promenjena ako promeni izvor podataka u programu Excel. Izvorna datoteka mora biti dostupan na računaru ili mreži da biste zadržali vezu između umetnuti objekat i izvorne podatke. Umetanje povezani objekat je preporučuje ako podesite izvor podataka je veliko ili složeno.

 • Ugrađene objekte    Izvor podataka je ugrađena u prezentaciji. Ugrađeni objekat koji možete da prikažete na drugom računaru, zato što je izvorni podaci deo datoteke prezentacije. Ugrađeni objekti obično zahteva više prostora na disku od povezanih objekata.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Umetanje povezanog objekta

Umetanje ugrađenog objekta

Povezivanje ili ugrađivanje sadržaja kopiran iz drugog programa

Umetanje povezanog objekta

 1. Kliknite na slajd u koji želite da postavite objekat.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

  Kartica "Umetanje", grupa "tekst"

 3. Kliknite na dugme Kreiraj od datoteke.

  Umetanje objekta dijalog kreiranje od datoteke izabran

 4. U okviru datoteke otkucajte ime datoteke ili kliknite na dugme Pregledaj da biste izabrali sa liste.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu vezu .

 6. Uradite sledeće:

  • Da biste prikazali sadržaj u prezentaciji, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu .

  • Da biste prikazali ikonu koje se klikne na nju da biste prikazali objekat, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu .
   Da biste promenili podrazumevani izgled ikone ili oznaku, kliknite na dugme Promeni ikonu, a zatim kliknite na ikonu koju želite sa liste ikonu . Ako želite, možete da upišete oznaku u polje natpis .

Vrh stranice

Umetanje ugrađenog objekta

 1. Kliknite na slajd u koji želite da postavite objekat.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tekst kliknite na dugme Objekat.

  Kartica "Umetanje", grupa "tekst"

 3. Uradite sledeće:

  • Ako objekat ne već postoji, izaberite stavku Kreiraj novi. U polju tip objekta izaberite tip objekta koji želite da kreirate.

  • Ako objekat već postoji, izaberite stavku Kreiraj od datoteke. U okviru datoteke otkucajte ime datoteke ili kliknite na dugme Pregledaj da biste izabrali sa liste.

 4. Opozovite izbor u polju za potvrdu vezu .

 5. Uradite sledeće:

  • Da biste prikazali sadržaj u prezentaciji, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu .

  • Da biste prikazali ikonu koje se klikne na nju da biste prikazali objekat, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži kao ikonu .
   Da biste promenili podrazumevani izgled ikone ili oznaku, kliknite na dugme Promeni ikonu, a zatim kliknite na ikonu koju želite sa liste ikona . Ako želite, možete da upišete oznaku u polje natpis .

Vrh stranice

Povezivanje ili ugrađivanje sadržaja kopiran iz drugog programa

 1. U nekom drugom programu, PowerPoint, izaberite i kopirajte informacije koje želite da umetnete kao objekat.

 2. U programu PowerPoint, kliknite na mesto na koje želite da se pojavi objekat.

 3. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim izaberite stavku Specijalno lepljenje.
  U okviru lepljenje opcije sa Specijalno lepljenje lepljenja

 4. U dijalogu Specijalno lepljenje uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite Nalepi vezu da biste nalepili informacije kao povezani objekat.

  • Da biste nalepili informacije kao ugrađeni objekat, kliknite na dugme Nalepi. U okviru kao izaberite stavku sa rečju "objekat" u njegovo ime. Na primer, ako ste kopirali informacije iz Word dokumenta, izaberite stavku Microsoft Word dokument objekat.

   Napomena : Ako izbor je veoma mali, na primer, nekoliko reči iz Word dokumenta ili broj od ćeliju radnog lista u programu Excel, možda nemate da ga sačuvate kao objekat. U ovom slučaju, kliknite na jednu od opcija koje se nalaze u okviru kao ili direktno nalepili sadržaj.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×