Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da uvezete podatke iz svih baza podataka podržava Power Query (osim Microsoft Access) direktno pokretanjem upita izvorne baze podataka u bazi podataka pomoću programskog dodatka Power Query, umesto da napravite upit pomoću programskog dodatka Power Query interfejsa. Ovo vam omogućava da koristite postojeći upit koji daje potrebne podatke rezultate, bez potrebe da ponovo napravi upit pomoću programskog dodatka Power Query interfejs. Ova funkcija je posebno korisno za uvoz podataka pomoću složene upite koje možda ne želite da ili znate kako da obnovim koristeći Power Query interfejs.

Napomena o bezbednosti : Upiti izvorne baze podataka treba da budu koji nisu strani uticaj. Međutim, Power Query ne garantuje da upit će uticati na bazu podataka. Ako pokrenete upita osnovne baze podataka kako se napisana od strane drugog korisnika, bićete upitani da biste se uverili da ste svesni upite koji će biti izračunat pomoću akreditiva.

Power Query vam omogućava da navedete upit izvorne baze podataka u polju SQL izraz prilikom povezivanja sa bazom podataka. U ovom primeru uvozimo podatke iz SQL Server baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka. Ta procedura je slična za ostale baze podataka koje podržava Power Query.

 1. Povezivanje sa SQL Server bazom podataka pomoću programskog dodatka Power Query. Na traci, na kartici POWER QUERY izaberite stavku Iz baze podataka > Iz SQL Server baze podataka.

  Получение внешних данных из базы данных
 2. U dijalogu Microsoft SQL baza podataka:

  1. Navedite Server i Bazu podataka da biste se povezali sa mestom odakle želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka.

  2. Razvijte SQL izraz da biste prikazali okvir u koji možete da unesete ili kopirate upit izvorne baze podataka. Kliknite na dugme U redu nakon navođenja upita.

   Pokretanje upita izvorne baze podataka

 3. Ako se prvi put povezujete sa ovim serverom, sledeći dijalog vas pita da izaberete režim potvrde identiteta za povezivanje sa bazom podataka. Izaberite odgovarajući režim potvrde identiteta i nastavite.

  Napomena :  Ako nemate pristup izvoru podataka (serveru ili bazi podataka) sa kojim pokušavate da se povežete, bićete upitani da zahtevate pristup serveru ili bazi podataka ako su informacije o zahtevu za pristup navedene u usluzi Power BI za izvor podataka. Dodatne informacije o zahtevanju pristupa izvoru podataka potražite u članku Zahtevanje pristupa internim izvorima podataka.

 4. Podaci se vraćaju u Uređivaču upita kao rezultat pokretanja upita izvorne baze podataka. Oblikujte podatke po potrebi, a zatim kliknite na dugme Primeni i zatvori da biste sačuvali promene i uvezli podatke u list.

  Uređivač upita

Takođe pogledajte

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×