Uvoz liste stavki proizvoda ili usluga u Menadžer za poslovne kontakte

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook skladišti detalje o stavke proizvoda i usluga koje koristite u vašem poslovanju na listi stavki proizvoda i usluga. Ovu listu možete da kreirate dodavanjem novih stavki ili možete da uvezete listu stavki iz druge aplikacije.

Savet: Samo da izvezete na listi proizvoda i usluga stavki u Menadžeru za poslovne kontakte za Outlook zajedno sa kontaktom ili poslovnim kontaktom zapisa u .bcm formatu datoteke pomoću čarobnjaka za uvoz poslovnih podataka i izvoz. Na listi proizvoda i usluga stavke se ne mogu izvoziti u .csv formatu datoteke. Informacije o tome kako da izvezete na listi proizvoda i usluga stavki, pogledajte članak Upravljanje proizvoda i usluga stavke liste u Menadžeru za poslovne kontakte.

Da biste uvezli listu stavke proizvoda i usluga, informacije moraju da:

 • U datoteci vrednosti razdvojene zarezima (.csv)     Ako datoteka nije već u ovom formatu, otvorite datoteku u odgovarajućoj aplikaciji i sačuvajte ga kao .csv datoteku.

 • Sadrže polja Ime stavke, opis stavke i cena stavke     Kategorizaciju podataka tako što ćete ova tri polja. Možete da dodate i četvrto polje za Stavku količinai takođe će biti uvezen sve vrednosti u tom polju.

 • Budu u posebnim redovima     Za svaku stavku za uvoz kreirajte poseban red u datoteci, razdvojite redove zarezima (ili znakom za razdvajanje liste koji ćete u operativnom sistemu Windows pronaći ako u prozoru Kontrolna tabla kliknete na ikonu Regionalne i jezičke opcije, a zatim izaberete karticu Regionalne opcije), bez razmaka ispred i iza zareza. Ova sintaksa prikazana je u sledećem primeru.

<Ime stavke 1>,<Opis 1>,<Cena po jedinici 1>

<Ime stavke 2>,<Opis 2>,<Cena po jedinici 2>

<Ime stavke 1>,<Opis 1>,<Cena po jedinici 1>,<Podrazumevana količina 1>

<Ime stavke 2>,<Opis 2>,<Cena po jedinici 2>,<Podrazumevana količina 2>

Cene proizvoda i količine ne smeju da sadrže oznake valute ili unutrašnje znakove interpunkcije, kao što su tačke ili zarezi. Međutim, tačke ili zareze (zavisno od vaših lokalnih postavki) možete da koristite za valute. Na primer:

 • Umesto da upišete 10,000, upišite 10000.

 • Umesto da upišete 10.000, upišite 10000.

 • Ali, ako je cena deset dinara i pedeset para, možete da upišete 10.50.

Savet: Da biste uredili lokalne postavke, u prozoru Kontrolna tabla dvaput kliknite na ikonu Regionalne i jezičke opcije, a zatim na kartici Regionalne opcije, u okviru za grupisanje Standardi i formati izaberite lokalni format valute koji želite da koristite.

Dodavanje ili zamena liste stavki proizvoda i usluga

Kada uvezete listu stavki, na raspolaganju su vam sledeće mogućnosti:

 • Dodavanje stavki iz datoteke na postojeću listu stavki proizvoda i usluga.

 • Zamena postojećih stavki proizvoda i usluga stavkama iz vaše datoteke. Ukoliko zamenite postojeću listu, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook će zameniti informacije na postojećoj listi stavki proizvoda i usluga. Neće biti kreirana kopija originalne liste, ali ukoliko ste napravili rezervnu kopiju baza podataka Menadžera za poslovne kontakte, moći ćete da vratite listu u prethodno stanje.

Uvoz liste stavki proizvoda i usluga

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga.

 2. U dijalogu Lista stavki proizvoda i usluga kliknite na dugme Uvezi.

 3. Sledite uputstva čarobnjaka za uvoz i izvoz poslovnih podataka.

  Ukoliko vam treba pomoć za neku određenu stranicu čarobnjaka, kliknite na dugme Pomoć na njoj.

  Napomena: Ako imate listu stavki u vaš knjigovodstveni sistemi Menadžer za poslovne kontakte za Outlook je povezan sa sistemom za računovodstveni, ovu listu možete da uvezete u bazu podataka programa Business Contact Manager. Kada ste povezani u knjigovodstveni sistem, kliknite na dugme Osveži u na listi proizvoda i usluga, da se podudara sa liste sa liste u sistemu računovodstveni. Ova funkcija možda neće biti dostupno za vaš knjigovodstveni sistem. Više informacija potražite u članku pomoći u sistemu računovodstveni.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×