Uvoz informacija u Outlook za Mac 2011

E-poruke, kontakte i druge stavke možete da uvozite u Outlook iz drugih aplikacija, kao što su to Outlook za Windows i Entourage.

Napomena : Ako se poruke skladište na serveru pošte (kao što su to oni za Microsoft Exchange nalog, POP ili IMAP nalog), te naloge možete da podesite u programu Outlook, a zatim preuzmete poruke umesto da ih uvozite.

Uradite nešto od sledećeg:

Uvoz Outlook datoteke sa podacima (.pst ili .olm)

Možete da uvezete Outlook za Windows datoteku sa podacima (.pst) ili Outlook for Mac Data File (.olm). Te datoteke sa podacima mogu da sadrže velike količine podataka više tipova stavki. Outlook datoteke sa podacima često se koriste kao arhive ili za prenos podataka između računara.

 1. Na meniju Datoteka programa Outlook za Mac izaberite stavku Uvezi.

 2. Izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima, a zatim kliknite na strelicu nadesno.

 3. Izaberite tip datoteke sa podacima i kliknite na strelicu nadesno.

 4. Pronađite datoteku sa podacima na računaru, a zatim izaberite stavku Uvezi.

 5. Kada se proces uvoza dovrši, izaberite stavku Gotovo.

  Uvezene stavke se pojavljuju u stavci okno za navigaciju u okviru Na mom računaru.

  Napomena : Outlook za Mac može da uvozi samo .pst datoteke zasnovane na Unikodu što je standardni format za datoteke ličnih fascikli za Outlook (za Windows) 2003 i novije verzije. ANSI-oblikovane .pst datoteke, poznate i kao Outlook 97–2002 datoteke ličnih fascikli, bile su standardni format ličnih fascikli za čuvanje podataka u programu Outlook za Windows u verzijama 97–2002. Ovaj format datoteke ne može da se uveze u Outlook za Mac. Ako imate stariju verziju ANSI-oblikovane .pst datoteke, ne postoji automatizovana procedura da biste tu datoteku konvertovali u noviji format datoteke. Međutim, možete da kreirate novu Outlook datoteku sa podacima (.pst) u programu Microsoft Outlook za Windows 2003 ili novijoj verziji, a zatim uvezete stavke iz starije datoteke u novu datoteku. Onda možete da uvezete novu .pst datoteku u program Outlook za Mac. Više informacija o tome kako da kreirate .pst datoteke i o uvozu stavki potražite u pomoći za svoju verziju programa Outlook za Windows.

Uvoz Entourage informacija iz arhive ili starije verzije

Informacije kao što su e-poruke, kontakti i događaji možete da uvozite iz programa Entourage 2004, Entourage 2008 ili Entourage 2008, Web Services Edition. Možete da uvozite i iz Entourage arhive, koja ima oznaku tipa .rge.

 1. Na meniju Datoteka programa Outlook za Mac izaberite stavku Uvezi.

 2. Izaberite stavku Entourage informacije iz arhive ili starije verzije, kliknite na strelicu nadesno, a zatim pratite uputstva.

  Napomene : 

  • Ako ste uz Entourage koristili Microsoft Exchange nalog, sve stavke na Exchange nalogu preuzimaju se sa Exchange servera kada se proces uvoza dovrši. Sva pravila ili rasporedi u vezi sa Exchange nalogom moraće ponovo da se konfigurišu u programu Outlook.

  • Ako stavke uvozite iz programa Entourage 2004 ili Entourage 2008, informacije o kategoriji za stavke na Exchange nalogu ne uvoze se u Outlook. Međutim, pomoću programa Entourage 2008, Web Services Edition, informacije o kategoriji preuzimaju se sa Exchange servera.

  • Outlook ne uključuje centar za projekte. Ako ste koristili centar za projekte u programu Entourage, a zatim uvozite Entourage informacije u Outlook, povezanosti centra za projekte konvertuju se u kategorije. Na primer, ako ste stavke dodali u projekta pod nazivom „Istraživački rad“ u programu Entourage, tim stavkama se u programu Outlook dodeljuje kategorija koja se zove „Istraživački rad“. Da biste saznali više o funkcijama u programu Outlook koje možete koristiti za organizovanje projekata, pogledajte članak Centar za projekte nije dostupan u programu Outlook.

  • Prilagođeni prikazi, postavke pretrage i informacije o vremenu putovanja događaja iz programa Entourage ne uvoze se u Outlook. Outlook događaji ne uključuju informacije o vremenu putovanja.

Uvoz kontakata iz tekstualne datoteke

Outlook može da uvozi kontakte koji se čuvaju u posebnoj vrsti tekstualne datoteke, koja se ponekad naziva i CSV datoteka. CSV datoteka ima stavke koje se razdvajaju zarezima ili tabulatorima. Mnoge usluge e-pošte i aplikacije za e-poštu mogu da izvoze kontakt informacije u tekstualne datoteke. Da biste pronašli kako da izvezete kontakte u tekstualnu datoteku, pogledajte pomoć za uslugu e-pošte ili aplikacije za kontakte.

 1. U usluzi e-pošte ili aplikaciji za e-poštu iz koje želite da izvozite, izvezite kontakte kao tekstualnu datoteku, a zatim tekstualnu datoteku sačuvajte na Mac računaru.

  Napomena : Ako izvozite kontakte koji imaju polje za beleške, možete da sprečite probleme tako što ćete ukloniti vraćanja pasusa iz beležaka.

 2. Na meniju Datoteka programa Outlook za Mac izaberite stavku Uvezi.

 3. Izaberite stavku Kontakti ili poruke iz tekstualne datoteke, a zatim kliknite na strelicu nadesno.

 4. Izaberite stavku Uvoz kontakata iz tekstualne datoteke razgraničene zarezima ili tabulatorima, a zatim kliknite na strelicu nadesno.

 5. Pronađite tekstualnu datoteku koju želite da uvezete, a zatim izaberite stavku Uvezi.

  Na ekranu Uvoz kontakata okvir Mapirana polja prikazuje polja za koja je Outlook našao podudaranja. Leva kolona okvira Mapirana polja prikazuje polja koja su dostupna u programu Outlook. Desna kolona okvira prikazuje polja uvezene tekstualne datoteke.

 6. Prevlačite polja iz okvira Nemapirana polja u desnu kolonu okvira Mapirana polja. Na primer, prevucite polje „Telefon na poslu“ u desnu kolonu okvira Mapirana polja pored polja „Telefon na poslu 1“.

  Možete i da prevlačite polja u okviru desne kolone u okviru Mapirana polja.

 7. Da biste prikazali druge zapise kontakata i potvrdili da su podaci ispravno mapirani, izaberite stavku Dalje ili Prethodno.

  Savet : Da biste sprečili gubitak podataka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uvezi nemapirana polja u „Beleške“.

 8. Kada završite mapiranje polja, izaberite stavku Uvezi.

Uvoz kontakata iz Apple adresara

Kontakte možete da izvezete iz Apple adresara kao vCard, a zatim prevučete vCard datoteku u Outlook da biste uvezli kontakte.

Savet : Kao alternativu za uvoz kontakata iz Apple adresara možete da uključite usluge sinhronizacije za Outlook kontakte. Uključivanje usluga sinhronizacije sinhronizuje Outlook kontakte sa Apple adresarom, aplikacijom MobileMe i drugim aplikacijama ili uređajima koje podešavate u usluzi Apple iSync.

 1. U Apple adresaru izaberite kontakte koje želite da izvezete, a zatim prevucite izbor na radnu površinu.

  Kontakti se čuvaju kao vCard datoteka koja sadrži sve kontakte.

 2. U programu Outlook za Mac, na dnu okno za navigaciju izaberite stavku Kontakti  Dugme za prikaz kontakata .

 3. Prevucite vCard datoteku sa radne površine u kontakte lista stavki.

  Napomena : Grupe kontakata u Apple adresaru konvertuju se u kategorije u programu Outlook.

Takođe pogledajte

Dodavanje Exchange naloga

Osnovni podaci o dodavanju naloga

Stavke iz programa Entourage se ne prikazuju

Izvoz ili ručno arhiviranje Outlook stavki

Uvoz iCal ili stavki adresara u Outlook

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×