Uvoz ili kopiranje lista za automatsko dovršavanje na drugi računar

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Liste za automatsko dovršavanje je funkcija koja prikazuje predloge za imena i e-adrese kada počnete da ih unesete. Ovi Predlozi predstavljaju moguća podudaranja sa liste imena i e-adrese iz e-poruke koje ste poslali.

Lista za automatsko dovršavanje

U programu Microsoft Outlook 2010, na listi za automatsko dovršavanje više ne čuvaju u datoteci sa oznakom tipa .nk2. Stavke liste za automatsko dovršavanje su sačuvane u Microsoft Exchange Server poštanskom sandučetu ili u Outlook datoteku sa podacima (.pst) za vaš nalog. Međutim, ako želite da kopirate na liste za automatsko dovršavanje (.nk2) sa drugog računara koji koristi POP3 e-pošte ili Outlook 2007, morate da uvezete datoteku.

Korak 1: Kopirajte datoteku za automatsko dovršavanje sa starog računara

 1. Zbog toga što je podrazumevana fascikla skrivene fascikle, najlakši način da biste otvorili fasciklu je da koristite komandu %APPDATA%\Microsoft\Outlook u meniju Start .

  • Windows 7    Kliknite na dugme Start. Pored dugmeta Zatvori , u polju programa i datoteka za pretragu otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook i zatim pritisnite taster Enter.

   „Start“ meni operativnog sistema Windows 7 sa poljem „Pretraži“

  • Operativni sistem Windows Vista    Kliknite na dugme Start. Pored dugmeta Isključi , u polju za pretragu otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook , a zatim pritisnite taster Enter.

   Dugme „Start“ i polje „Pretraži“ u operativnom sistemu Windows Vista

  • Operativnom sistemu Windows XP    Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook i zatim pritisnite taster Enter.

   Dugme „Start“ i komanda „Pokreni“ u operativnom sistemu Windows XP

 2. Nakon što pritisnete taster Enter, otvara se fascikla u kojoj je sačuvana vaša datoteka liste za automatsko dovršavanje.

  Napomena : Podrazumevano, oznake tipa datoteke su skrivene u operativnom sistemu Windows. Da biste promenili da li oznake tipa datoteke su prikazane u prozoru istraživača u meniju Alatke (u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, pritisnite taster ALT da biste videli " Alatke "), izaberite stavku Opcije fascikle. Na kartici Prikaz potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteke .

 3. Kopirajte datoteku na novom računaru. Datoteka je sitan i mogu staviti na prenosivim medijumima, kao što su USB memorijski.

Vrh stranice

Korak 2: Kopirajte automatsko dovršavanje datoteku na novom računaru

 1. Na novom računaru, na kontrolnoj tabli kliknite ili dvaput na stavku Pošta.

  Pošta se pojavljuje na različitim lokacijama Kontrolna tabla u zavisnosti od verzije operativnog sistema Microsoft Windows kontrolnoj tabli prikaz izabrana, i da li je instaliran 32 - bitno ili 64-bitni operativni sistem ili verziju programa Outlook 2010.

  Najlakši način da pronađete Poštu jeste da otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows, a da zatim u polju za Pretraga na vrhu prozora otkucate Pošta. Na kontrolnoj tabli za Windows XP, u polju Adresa otkucajte Pošta.

  Napomena : Ikona Pošta se pojavljuje nakon prvog pokretanja programa Outlook.

 2. Kliknite na dugme Prikaz profila.

 3. Zabeležite ime profila. Moraćete da biste promenili ime datoteke .nk2 da se podudara sa imenom kasnije.

 4. Kopirajte .nk2 datoteke na novi računar u fascikli programa Outlook koje se čuvaju konfiguracije. Zbog toga što ova fascikla je skrivena, najlakši način da biste otvorili fasciklu je da koristite komandu %APPDATA%\Microsoft\Outlook u meniju Start .

  • Windows 7    Kliknite na dugme Start. Pored dugmeta Zatvori , u polju programa i datoteka za pretragu otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook i zatim pritisnite taster Enter.

  • Operativni sistem Windows Vista    Kliknite na dugme Start. Pored dugmeta Isključi , u polju za pretragu otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook , a zatim pritisnite taster Enter.

  • Operativnom sistemu Windows XP    Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte %APPDATA%\Microsoft\Outlook i zatim pritisnite taster Enter.

 5. Kada datoteku je prihvatio fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na datoteku, kliknite na dugme Preimenuji promenite ime za podudaranje ime profila koji se pojavio u koraku 3.

Vrh stranice

Korak 3: Uvoz liste za automatsko dovršavanje

Sada ste spremni da pokrenete Outlook i uvoz datoteke, ali morate da pokrenete Outlook sa specijalno jednokratnu komande.

 • Uradite sledeće:

  • Windows 7    Kliknite na dugme Start {slike}. Pored dugmeta Zatvori , u polju programa i datoteka za pretragu otkucajte /importnk2 programa outlook i zatim pritisnite taster Enter.

  • Operativni sistem Windows Vista    Kliknite na dugme Start {slike}. Pored dugmeta Isključi , u polju za pretragu otkucajte /importnk2 programa outlook i zatim pritisnite taster Enter.

  • Operativnom sistemu Windows XP    Kliknite na dugme Start {slike}, kliknite na dugme Pokreni, otkucajte /importnk2 programa outlook i zatim pritisnite taster Enter.

Liste za automatsko dovršavanje sada bi trebalo da stavke sa drugih računara kada sastavite poruku i počnite da kucate u poljima za, Ccili Bcc .

Vrh stranice

U programu Outlook 2007, možete da kopirate imena i e-adrese sa liste za automatsko dovršavanje sa jednog računara na drugi. Na primer, ako vršite nadogradnju na novi računar i ne želite da izgubite sve informacije uskladištene na listi za automatsko dovršavanje, koju možete kopirati imena i e-adrese iz starog računara na novi računar.

Važno : Pre nego što započnete sledeću proceduru, morate da izađete iz Microsoft Outlook . Imena će biti uključena na listi za automatsko dovršavanje kada pokrenete Outlook.

Kopirajte datoteku za automatsko dovršavanje sa starog računara

 1. Na starom računaru odaberite jednu od sledećih stavki:

  • Windows Windows 7 i Vista     Idite na disk jedinica: \user\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

  • Microsoft Windows XP     Idite na disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook.

   Napomena : Ova fascikla može da bude skrivena u zavisnosti od vaših postavki za datoteku.

   Da biste prikazali skrivene fascikle u operativnom sistemu WIndows 7 i Windows Vista

   1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

   2. Izaberite stavku Izgled i prilagođavanje.

    Napomena : Ako koristite Kontrolna tabla klasični prikaz, kliknite dvaput Opcije fascikle, a zatim pređite na d.

   3. Izaberite stavku Opcije fascikle.

   4. Na kartici Prikaz, u okviru postavki Više opcija, u okviru Datoteke i fascikle, u okviru Skrivene datoteke i fascikle izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

   Da biste prikazali skrivene fascikle u operativnom sistemu Windows XP

   1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

   2. Izaberite stavku Opcije fascikle.

   3. Izaberite karticu Prikaz, a zatim izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

 2. Kliknite desnim tasterom miša name.nk2 profila, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

  Savet : Možete da kopirate datoteku na prenosivim medijumima, kao što su USB stik medija, i zatim kopirajte datoteku na odgovarajuću lokaciju na novom računaru. Ili možete da priložite datoteku e-poruku i pošaljite poruku za sebe. Na novom računaru, otvorite prilog u programu Outlook, a zatim je sačuvajte na odgovarajuću lokaciju.

 3. Na računaru na kojoj želite da popunite liste za automatsko dovršavanje, odaberite jednu od sledećih opcija:

  • Windows 7 i Windows Vista     Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u disk jedinica: \user\AppData\Local\Microsoft\Outlook i izaberite stavku Nalepi da biste sačuvali name.nk2 profila.

  • Microsoft Windows XP     Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook, a zatim izaberite stavku Nalepi da biste sačuvali name.nk2 profil.

 4. Ako se naziv korisničkog profila programa Outlook na računaru na koji premeštate .nk2 datoteku razlikuje od naziva na starom računaru, moraćete da preimenujete datoteku dajući joj naziv korisničkog profila koji se koristi na novom računaru, nakon što je kopirate u odgovarajuću fasciklu. Na primer, ako datoteku Ksenija Aksentijević.nk2 premestite sa starog računara koji koristi naziv korisničkog profila programa Outlook Ksenija Aksentijević, a zatim kopirate datoteku Ksenija Aksentijević.nk2 na novi računar, moraćete da je preimenujete dajući joj naziv profila programa Outlook koji se koristi na novom računaru.

 5. Kada budete upitani da li da zamenite postojeću datoteku, kliknite na dugme Da.

 6. Otvorite Outlook da biste videli promene na listu automatskog dovršavanja.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×