Uvoz i izvoz poslovnih podataka u Menadžeru za poslovne kontakte 2007

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite podatke uvoz i izvoz poslovnih čarobnjaka da biste uvezi u ili izvoz podatke iz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2007.

Možete uvoz i izvoz poslovnih podataka iz ili u bilo kom ispravnom uređaju za skladištenje ili prenosivim medijumima, kao što su drugi računar, USB memorijski, CD, disketa, Zip jedinica ili mreže preduzeća.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Uvoz podataka

Izvoz podataka

Koristite čarobnjak da biste ažurirali postojeću bazu podataka sa informacijama iz druge baze podataka

Vrh stranice

Uvoz podataka

Možete da uvezete sledeće tipove datoteka sa podacima iz druge aplikacije i programi za korišćenje u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook:

Business Contact Manager za Outlook podataka (.bcm)

Obuhvata podatke iz naloge, poslovne kontakte, mogućnosti za poslovanje, poslovnih projekata i podatke njihove istorije komunikacije iz prethodnih verzija programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Prilikom uvoza naloga ili poslovnih kontakata, možete da odaberete da uvezete sve zapise, između ostalih i povezanu istoriju komunikacije, odnosno samo željene zapise. Prilikom uvoza izabranog zapisa naloga ili poslovnog kontakta neće biti uvezeni i sa njima povezani poslovni kontakti ili nalozi.

Prilagođavanja programa Business Contact Manager (.bcmx)

Obuhvata prilagođene podatke iz korisnički definisano polje vrednosti. Međutim, samo vlasnik baze podataka ili administrator za računar na kojem se nalazi baza podataka, možete da uvezete korisnički definisana polja.

Microsoft Office Outlook 2007 sa poslovni kontakt Menadžera za uslugu E-mail Marketing kontakte (.bcm)

Važno: Obaveštenje o zatvaranja usluge Microsoft će prekine u uslugu E-mail Marketing efikasne 1 maj 2009, ali možete da nastavite da koristite uslugu do 1 maja 2009.

Da biste uvezli poslovnih kontakata u usluga E-Mail Marketing, morate da se prijavite u uslugu marketinških usluga e-pošte. Pratite uputstva na poslednjoj stranici čarobnjaka za uvoz poslovnih podataka i izvoz, a zatim da uvezete datoteku u uslugu E-Mail Marketing.

Napomena: Ako ste prethodno uvezli poslovne kontakte iz liste Izrada 1.0 (bivši ime za uslugu E-Mail Marketing), morate prvo da izvezete ovo u .bcm formatu datoteke i zatim da ih uvezete u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Vrednosti razdvojene zarezima (.csv)

Obuhvata podatke u formatu datoteka razdvojena zarezima (.csv), koji su razdvojeni zarezima, bez obzira na to znakom za razdvajanje u operativnom sistemu Windows. Znak za razdvajanje liste se nalazi na Kontrolnoj tabli, u okviru Regionalne i jezičke opcije, na kartici Regionalne opcije oblikovanje podataka u .csv formatu datoteke je tako da se uvesti podatke u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook iz programa kao što je Windows Live Mail. Informacije o tome kako da uvezete podatke iz programa Windows Live pošta u programu Outlook, pogledajte članak Uvoz e-poruke iz programa Windows Live pošta.

Da biste uvezli listu proizvoda i usluga koja se nalazi u .csv formatu datoteke, koristite čarobnjak za uvoz u proizvoda i usluga stavke liste.

Da biste se uverili da kategorije na listi uvezene podudaraće se sa onima iz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, u meniju Programa Business Contact Manager kliknite na listi proizvoda i usluga stavke, i potvrdite da kategorije koje se trenutno koristi.

Da biste uvezli listu proizvodi i usluge iz računovodstveni sistema, morate biti integrisana Menadžer za poslovne kontakte za Outlook i računovodstveni sistema. Više informacija o uključivanju stavki proizvoda i usluga iz računovodstveni sistema u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook potražite u članku o stavkama proizvoda i usluga u Menadžeru za poslovne kontakte.

Access baze podataka (.mdb, .accdb)

Obuhvata podatke u formatima datoteka programa Microsoft Office Access.

Excel * radna sveska (.xls, .xlsx)

Obuhvata datoteke sa podacima u programu Microsoft Office Excel formatima datoteka (najmanje Office 2003).

Da biste koristili Office 2003 za otvaranje dokumenata kreiranih pomoću 2007 Office sistem formatima datoteka kao što su .xslx, preuzmite Microsoft Office Compatibility Pack za Word, Excel i PowerPoint 2007 formate datoteka iz Microsoft Veb lokaciji.

Sledeće informacije pruža nekih predloga o naslove kolona koje bi trebalo da se koriste u programu Excel *. Takođe, pokušajte da traži pomoć od drugih korisnika tako što ćete posetiti Business Contact Manager za Outlook diskusione grupe (microsoft.public.outlook.bcm).

Napomene: 

 • Najmanje jednu kolonu u unakrsnoj tabeli Excel * treba da uključite naslov kolone, kao što je grad.

 • Red zaglavlja kolone mora da bude prvi red u unakrsnoj tabeli. Vrednosti za neke od naslova kolone može da bude prazno. Na primer, ime; <prazno>; Ulica; Grad.

 • Nemojte uključivati sve informacije iznad red zaglavlja kolone.

 • Mapirajte naslove kolona da se podudara sa nalepnice na Business Contact Manager zapisa. Više informacija o mapiranje polja potražite u članku mapiranje polja u Menadžeru za poslovne kontakte.

* Na samostalno izdanje Microsoft Office Outlook 2007 sa Menadžerom za poslovne kontakte može koristiti sa Excel 2007 ili Excel 2003.

Outlook kontaktima (.pst)

Uključuje kontakte u programu Microsoft Office Outlook formatu datoteke (.pst)

Informacije o tome kako da kopirate ili premestite pojedinačni kontakt u Menadžer za poslovne kontakte za Outlookpotražite u članku Kopiranje ili premeštanje pojedinačnih Outlook kontakata u Menadžer za poslovne kontakte.

Napomena: Outlook kontakti se razlikuju od poslovnih kontakata. Uvoz, kopiranje ili premeštanje Outlook kontakt u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook kreira odvojene, različitih zapisa u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook koji se ne sinhronizuje sa Outlook kontakt zapis. Promene izvršene u zapis poslovnog kontakta koji je kreiran iz Outlook kontakata ne odražavaju u programu Outlook kontakt zapisu ili obrnuto.

Microsoft potencijalni klijenti (.bcm)

Uključuje Microsoft potencijalnih datoteka iz prethodnih verzija programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

ACT! (.dbf, .pad)

ACT! aplikacija mora biti već instaliran na vašem računaru pre nego što počnete uvoza podataka iz ACT! formatu datoteke. Čarobnjak za uvoz poslovnih podataka i izvoz koristi alatku za konverziju da biste konvertovali ovaj tip datoteke u format datoteke programa Business Contact Manager, pre nego što uvezete podatke.

Napomena: ACT! verzije uključuju ACT! 2007/9 ACT! 2006/8, ACT! 2005/7, ACT! 2003/6, ACT! 2000/5, ACT! 4. Preuzmite i instalirajte servisni paket 1 za Office 2007 koje obuhvataju podršku za uvoz poslovnih podataka iz programa ACT! 2007/9 i poboljšana podrška za ACT! 2006/8. Samostalno izdanje Microsoft Office Outlook 2007 sa Menadžerom za poslovne kontakte uključuje ovu podršku. Verzija Menadžer za poslovne kontakte za Outlook na engleskom jeziku možete konvertovati samo ACT! podataka koje su kreirane pomoću sad verziju programa ACT!.

QuickBooks (.iif)

Datoteke u formatu .iff iz bilo koja verzija QuickBooks može se uvesti. Čarobnjak za uvoz poslovnih podataka i izvoz koristi alatku za konverziju da biste konvertovali ovaj tip datoteke u format datoteke programa Business Contact Manager, pre nego što uvezete podatke.

Druge tipove datoteka

Poslovni kontakti iz programa kao što je Outlook Express može se uvesti u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook ako podaci mogu da se konvertuju u zarez zarezima (.csv) datoteku, pogledajte pomoć za program iz kojeg želite da uvezete podatke.

Uvoz datoteke ili fascikle pomoću čarobnjaka Business uvoz i izvoz podataka

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte na Alatke baze podatakai zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

 2. Kliknite na dugme Uvezi datoteku, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Izaberite tip datoteke koji želite da uvezete, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Ako izaberete ACT! (.dbf. .pad) ili QuickBooks (.iif) formata:

  Napomena: ACT! verzije uključuju ACT! 2007/9 ACT! 2006/8, ACT! 2005/7, ACT! 2003/6, ACT! 2000/5, ACT! 4. Preuzmite i instalirajte servisni paket 1 za Office 2007 koje obuhvataju podršku za uvoz poslovnih podataka iz programa ACT! 2007/9 i poboljšana podrška za ACT! 2006/8. Samostalno izdanje Microsoft Office Outlook 2007 sa Menadžerom za poslovne kontakte uključuje ovu podršku. Verzija Menadžer za poslovne kontakte za Outlook na engleskom jeziku možete konvertovati samo ACT! podataka koje su kreirane pomoću sad verziju programa ACT!.
  Uvoz poslovnih podataka iz sve verzije QuickBooks je podržano.

  1. Kliknite na dugme Konvertuj podatke da biste konvertovali podatke u format datoteke programa Business Contact Manager. Ova alatka za funkcije kao što su čarobnjak će vam pomoći da biste uvezli ove tipove datoteka.

  2. U alatki za konverziju podataka, kliknite na dugme dalje.

  3. Izaberite program koji je kreirao podatke koje želite da konvertujete i kliknite na dugme dalje.

  4. Pronađite datoteku koju želite da konvertujete i kliknite na dugme dalje.

  5. Sledite uputstva u alatki za konverziju podataka.

   Za pomoć u vezi sa stranicom u čarobnjaku, kliknite na dugme pomoć na toj stranici.

  6. Kada dovršite konverziju podataka, kliknite na dugme Zatvori da biste izašli iz alatke za konverziju podataka i vratili se na čarobnjak za uvoz poslovnih podataka i izvoz.

 4. Sledite uputstva u čarobnjaku za uvoz poslovnih podataka i izvoz.

  Za pomoć u vezi sa stranicom u čarobnjaku, kliknite na dugme " pomoć " na toj stranici.

Izvoz podataka

Možete da izvezete podatke iz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook za korišćenje u druge aplikacije ili programe tako što ćete je konvertujete u neku od sledećih formata:

Podaci programa Business Contact Manager (.bcm)

To može da uključuje naloge, poslovne kontakte, mogućnosti za poslovanje, poslovnih projekata i podatke njihove istorije komunikacije iz prethodnih verzija programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Možete da izvezete na listi proizvoda i usluga stavki u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook zajedno sa kontaktom ili poslovnim kontaktom zapisa u .bcm formatu datoteke pomoću čarobnjaka za Uvoz poslovnih podataka i izvoz . Na listi proizvoda i usluga stavke se ne mogu izvoziti u .csv formatu datoteke i nije moguće izvesti nezavisno od zapisa naloga ili poslovnog kontakta.

Prilagođavanja programa Business Contact Manager (.bcmx)

Ovaj tip datoteke obuhvata korisnički definisana polja i podataka.

Vrednosti razdvojene zarezima (.csv)

Ovaj tip datoteke obuhvata podatke koji su izvezeni iz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook u .csv format i razdvojeni zarezima, bez obzira na znak za razdvajanje liste na operativnom sistemu Windows. Znak za razdvajanje liste je na Kontrolnoj tabli, u dijalogu Regionalne i jezičke opcije , na kartici Regionalne opcije .

Podaci iz na listi proizvoda i usluga stavke nije moguće izvesti pomoću formata datoteke datoteka razdvojena zarezima (.csv). Lista stavki proizvoda i usluga može se uvesti ako je u .csv formatu datoteke.

Savet: Izvoz u Excel Da biste izvezli naloge ili poslovne kontakte u programu Excel, dovršite sledeću proceduru za izvoz poslovnih podataka. U čarobnjaku za uvoz poslovnih podataka i izvoz izaberite stavku Vrednosti razdvojene zarezima (.csv). Izvezene .csv datoteku može se otvoriti u programu Excel.

Izvoz poslovnih podataka

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte na Alatke baze podatakai zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

 2. Kliknite na dugme Izvezi u datoteku, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Izaberite tip datoteke koji želite da izvezete, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Možete da uključite istoriju komunikacije u izvezenu datoteku. Istorija uključuje povezani nalozi, poslovni kontakti i e-poruke. Možete navesti lokaciju i ime datoteke koje izvozite.

 4. Sledite uputstva u čarobnjaku za uvoz poslovnih podataka i izvoz.

  Za pomoć pri dovršavanju stranice u čarobnjaku, kliknite na dugme pomoć na toj stranici.

  Informacije o tome kako da izvezete u jedan kontakt ili poslovni kontakt zapis, pogledajte temu Rešavanje uvoza i izvoza poslovnih podataka u Menadžeru za poslovne kontakte .

Vrh stranice

Koristite čarobnjak da biste ažurirali postojeću bazu podataka sa informacijama iz druge baze podataka

Da biste ažurirali postojeću bazu podataka sa informacijama iz druge baze podataka Menadžera za poslovne kontakte možete da koristite čarobnjak za uvoz poslovnih podataka i izvoz. Uradite sledeće:

 1. Pravljenje rezervne kopije trenutnu bazu podataka. Podatke iz u drugi ili izvorne baze podataka će biti dodat u trenutnu bazu podataka kada dovršite ovu proceduru.

  Kako?

  1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Upravljaj bazom podataka.

  2. Na kartici Pravljenje rezervne kopije/vraćanje u prethodno stanje , kliknite na dugme Napravi rezervnu kopiju baze podataka.

   Više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju baze podataka, pogledajte članak Pravljenje rezervne kopije podataka Menadžera za poslovne kontakte. U operativnom sistemu Windows XP, podrazumevano se čuva rezervne kopije baze podataka: C:\Documents and Settings\< korisničko ime >\My Documents\My Business\Backups. U operativnom sistemu Windows Vista se čuva rezervne kopije baze podataka: C:\Users\< korisničko ime >\Documents\My Business\Backups.

 2. Izaberite izvorne baze podataka. Izvorne baze podataka sadrži poslovne podatke koje želite da uvezete u trenutnoj bazi podataka.

  Kako?

  1. U meniju Programa Business Contact Manager postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka.

  2. Izaberite stavku Kreiraj ili izaberi bazu podataka.

   Podrazumevano je izabrana opcija Izaberite postojeću bazu podataka .

  3. Otkucajte lokaciju (ili ime računara) izvorne baze podataka, a zatim kliknite na dugme Poveži.

   Napomena: Ako je izvorna baza podataka uskladištena na drugom računaru, bazu podataka mora biti deljene pre nego što možete da se povežete sa njim.

  4. Izaberite ime izvorne baze podataka, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Izvoz izvorne baze podataka.

  Kako?

  1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte na Alatke baze podatakai zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

  2. Kliknite na dugme Izvezi u datoteku, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. Izbor podataka Menadžera za poslovne kontakte (.bcm), a zatim kliknite na dugme dalje.

  4. Izaberite stavku Izvezi sve, ili koje podatke koje želite da izvezete, a zatim izaberite sledeću.

  5. Otkucajte lokaciju za izvezenu datoteku i izaberite opcije koje želite u okviru Istorija izvoza i Izvoz proizvoda.

  6. Pratite instrukcije na ekranu.

 4. Nakon što ste izvezli završi, vraćanje u prethodno stanje originalne baze podataka.

  Kako?

  1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Upravljaj bazom podataka.

  2. Na kartici Pravljenje rezervne kopije/vraćanje u prethodno stanje , kliknite na dugme Vrati bazu podatakai pratite uputstva.

 5. Uvoz izvorne baze podataka bez duplikata.

  Kako?

  1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte na Alatke baze podatakai zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

  2. Kliknite na dugme Uvezi datoteku, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. Izbor podataka Menadžera za poslovne kontakte (.bcm).

  4. Pronađite izvornu datoteku da ste prethodno kreirali, izabrali Ažuriraj duplikate, a zatim izaberite da li želite da uključite stavke istorije komunikacije ili prilagođavanja.

  Napomene: 

  • Ne preporučuje se uvoz poslovnih podataka iz različitih regiona sveta, kao ni izvoz poslovnih podataka u te regione, jer se neke strukture i tipovi podataka ne mogu konvertovati.

  • Pre nego što počnete da uvezete, napravite rezervnu kopiju Menadžer za poslovne kontakte za Outlook podataka. Proces uvoza može se opozvati samo ručnim brisanjem uvezenih podataka.

  • Da biste uvezli stavke proizvoda i usluga, koristite alatku za Uvoz u listi proizvoda i usluga stavki.

  • Pre nego što počnete da izvezete, napravite rezervnu kopiju izvoza datoteke. Proces izvoza može se opozvati samo ručnim brisanjem izvezene podatke.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×