Uvodne napomene o upravljanju SharePoint grupama i korisnicima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osnovna odgovornost u pogledu bezbednosti lokacije je upravljanje ko može da pristupi resursima na vašoj lokaciji. Microsoft Office SharePoint Server 2007 omogućava da kao vlasnik lokacije, da biste kontrolisali koje korisnicima ili grupama korisnika možete da pristupite SharePoint lokacijama. Ovo efektivno prenosi zadatak upravljanja korisnicima sa administrator servera vlasnicima lokacija.

Office SharePoint Server 2007 koristi Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge i Windows potvrde identiteta mehanizme za upravljanje i prijavljivanje korisnika na lokaciji. Kao vlasnik lokacije možete da dodate Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge direktno na lokaciju ili da ih dodate SharePoint grupama za upravljanje korisničkim nalozima na nivou najvišeg nivoa lokacije ili podlokacije. Nasuprot tome, takođe možete ukloniti Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge sa vaše lokacije i SharePoint grupe.

Unutar organizacije, to je obično znači da vlasnici lokacija izaberite stavku Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge, obično iz organizacije Windows domeni i ih dodavati SharePoint grupi ili direktno na lokaciju. Na primer, SharePoint grupe mogu da sadrže Windows domen grupe (kao što je domen name\Department_A, gde je ime domena je ime domena u operativnom sistemu Windows) ili pojedinačne korisnike sa korisničkim nalogom na lokalnom serveru ili u Windows domenu (kao što su ime domena\ime korisnika).

Napomena: SharePoint administrator prvo morate da uvezete Windows bezbednosne grupe i korisnici nalozi u sistemu SharePoint server korišćenje centralne administracije sistema SharePoint. Windows bezbednosne grupe i korisnici nalozi biće dostupne u sistemu SharePoint samo ako se izvrši uvoz. Više informacija o uvozu korisnika u sistemu SharePoint server, pogledajte članak Uvoz korisničkih profila.

Podrazumevane SharePoint grupe

Podrazumevano sa instalacijom sistema Office SharePoint Server 2007su dostupni i sledeće SharePoint grupe. Grupe možete prilagoditi dodavanjem i uklanjanjem nivoe dozvola. Možete da kreirate novu SharePoint grupe sa nivoe dozvola koje želite. Informacije o nivoima dozvola potražite u članku Upravljanje nivoima dozvola.

SharePoint grupe

Podrazumevani permiss Jon nivo

Vlasnici lokacija ime

Potpuna kontrola

Dizajneri

Dizajn

Članovi ime lokacije

Doprinošenje

Ime posetioci lokacije

Čitanje

Čitaoci sa ograničenim dozvolama

Ograničeno pravo čitanja

Davaoci odobrenja

Odobri

Menadžeri hijerarhije

Upravljanje hijerarhijom

Gledaoci

Samo za prikaz

Čitaoci resursa stila

Ograničen pristup

Napomena: Vaša lokacija možda ima različite podrazumevane SharePoint grupe, u zavisnosti od predloška koji je korišćen za kreiranje lokacija i funkcije koje su omogućene.

Prilagođavanje SharePoint grupa

Mnoge opcije za prilagođavanje SharePoint grupa su raspoložive da biste ispunili zahteve vaše organizacije. Na primer, možete da:

  • Kreirate novu SharePoint grupu ili da prilagodite postojeću grupu da biste uključili samo željene stepene dozvole (osim nivoa dozvole „Ograničeni pristup“). Imajte u vidu da takođe možete da kreirate prilagođene nivoe dozvole koje možete da dodelite vašim SharePoint grupama.

    Ako vaša organizacija ima osobe gde svi treba da imaju iste dozvole na jednom ili više objekata koje je moguće obezbediti, treba da razmotrite kreiranje SharePoint grupe za njih. Na primer, mogli biste da kreirate SharePoint grupu za vođe projekta pod imenom „SharePoint vođe projekta“, jednu za analitičare koja se zove „SharePoint analitičari“ i tako dalje.

    Svako kome je dodeljen nivo dozvole koji uključuje dozvolu „Kreiranje grupa“ može da kreira nove SharePoint grupe. Administratori kolekcija lokacija i vlasnici lokacija, na primer, podrazumevano imaju ovu dozvolu.

  • Izbrišite nepotrebnu SharePoint grupu.

  • Dodajte Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge svojih SharePoint grupa.

  • Uklanjanje Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge iz SharePoint grupa.

Iako možete, na primer, dodeliti nivo dozvole "Dizajn" članovi SharePoint grupe ime lokacije je praktičnije da biste kreirali nove prilagođene SharePoint grupe i dodelite nivo dozvole treba da novu grupu. Ovaj način da nećete imati imena SharePoint grupe koja ukazuju na različite nivoe dozvola od zapravo imaju.

Dodeljivanje korisnika i grupa

Ako svrhu lokacije je logički grupisanja korisnika za deljenje dokumenata i informacija, obično dodajte Windows bezbednosne grupe koja sadrži korisnički nalozi u odgovarajuće SharePoint grupu na lokaciji. Na primer, možete da dodate Windows bezbednosne grupe kojima želite da dozvolite da doprinose vašoj lokaciji član SharePoint grupe za ime lokacije. Ovaj način možete da dodate dokumenata i ažurirate liste. Možete takođe dodati druge Windows bezbednosne grupe posetioci SharePoint grupe za ime lokacije tako da oni mogu da čitaju dokumente i prikaz liste ali ne doprinose lokaciji. Možda ćete želeti pomoć za upravljanje lokacijom, tako da možete dodeliti pojedinačne Windows korisničke naloge za lokaciju ime SharePoint grupe vlasnika.

Pored dodavanja Windows bezbednosne grupe i korisničke naloge SharePoint grupama, možete ih takođe dodate direktno na lokaciju. Korisnici koji dodate direktno na lokaciju možete pojedinačno odobriti dozvola za objektu na lokaciji. Iako ovo može da funkcioniše za mali broj korisnika, pojedinačna dodela korisnika koji se mogu obezbediti objekata i pojedinačna dodela nivoa dozvole svakom korisniku da brzo postaju teško i bilo dugotrajan da upravljate. Stoga, preporučujemo da koristite SharePoint grupe kada radite sa velikim brojem objekata koji se mogu obezbediti.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×