Uvodne informacije o dolaznoj e-pošti

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da integrišete mogućnost dolazne e-pošte u vaše lokacije. Ova nova funkcija omogućava timovima da prikupljaju e-poruke u okviru liste i biblioteke bez dodatnog koraka otvaranja lokacije i otpremanja sadržaja koja je poslata e-poštom. Ovo je moguće jer većinu tipova listi i biblioteka možete da dodelite jedinstvenu e-adresu. Članovi lokacije možete da dodate e-adrese te liste u polju za ili Cc svoje aplikacije klijent e-pošte prilikom slanja e-pošte ili listi distribucije koja sadrži e-adrese te liste, kao i e-adrese drugi članovi lokacije mogu poslati e-pošte.

Administrator farme možete da omogućite podršku e-pošte u centralnoj administraciji na nivou farme. Nakon što dolaznu e-poštu je omogućena u centralnoj administraciji, možete da omogućite i podešavanje podrške za e-poštu za sledeće tipove lista i biblioteka na lokacijama: dokumenata biblioteke, biblioteke slika, biblioteke obrazaca, liste objava, liste kalendara, blogovi i diskusione table. Svi koji imaju dozvole da biste kreirali listu možete odabrati e-adresu za listu kada kreiraju listu na lokaciji sa omogućenom e-poštu. Imajte u vidu da ne možete da dodate sadržaj u navodi u radni prostor za sastanke lokacijama slanjem e-pošte.

Ovaj članak sadrži:

Realni primeri dolazne e-pošte

Korak po korak kreiranja nove lokacije

Osnovni podaci o upravljači e-poštom

Bezbednosne mere

Usmeravanje e-poruke kroz drugi server

Realni primeri dolazne e-pošte

Timovi mogu da koriste dolaznu e-poštu da biste komunicirali efikasnije i efikasno. Evo nekih primera kako timovi mogu da koriste dolaznu e-poštu sa lokacijom da pojednostavi i unapređenje komunikacije:

Arhiva na e-pošte tima    Nakon pridruživanja novom timu, član lokacije otvara lokaciju i vidi najnovije diskusije koja sadrži direktnim objavama članova i sadržaj koji je poslata na diskusionu tablu sa klijent e-pošte. Član lokacije takođe može da identifikuje većinu važnih pitanja i zadataka za tim i pratite Srodne veze u diskusijama da biste dobili informacije svih važnih pitanja.

Kada član lokacije odgovori na e-poruke i uključuje e-adresu liste u odgovor, odgovor se arhiviraju na diskusionu tablu i povezane sa originalnu e-poruku koja je arhivira. Ovo omogućava članovima lokacije koji pregledaju ove arhivirane informacije na lokaciji da biste povezali informacije koje se odnose na određenu e-poštu niti.

Kreiranje zajednice     Vlasnik lokacije kreira novu listu distribucije za zajednicu motociklista u kompaniji. Korisnik dolazi na matičnu lokaciju kompanije i bira vezu ka zajednici. Zatim prolazi kroz kratku proceduru čarobnjaka u kojoj se traži ime liste distribucije, opis SharePoint lokacije zajednice i početni spisak članova zajednice. Nakon toga, korisnik se šalje na novu lokaciju zajednice.

Kreirajte razmena centralnoj informacije     Član lokacije vodi do odeljka zajednice preduzeća kod kuće portala i koristi funkcije pretrage za postavljanje pitanja. Rezultat pretrage se pojavljuje u manje od jedne sekunde za zajednicu motociklista. Član lokacije klikne na vezu iz odgovor i se uzima na matičnu stranicu lokacije zajednice. Listu najčešće postavljana pitanja koja sadrži listu bicikl prodavnice. Zato što nijedna od prodavnice bicikl navedene su u blizini, član lokacije šalje e-poruku zajednici o lokalnoj prodavnice. Član zajednice odgovara sa informacijama o dobar bicikl radnji koja se nalazi u lokalnoj oblasti.

Prijem ili ponuda tehničke podrške     Član lokacije dolazi na matičnu lokaciju, pronalazi listu direktorijuma za tehničku podršku i bira vezu za kreiranje nove e-poruke. Nakon slanja poruke, član lokacije prima broj za praćenje koji se može koristiti za nadziranje statusa zahteva tehničke podrške. Član lokacije se automatski pretplaćuje na zahteve za tehničku podršku, tako da on ili ona može da primi obaveštenje pri svakoj promeni statusa zahteva. Član lokacije prima brz odgovor zato što se zahtev odmah usmerava odgovarajućem licu, na osnovu informacija koje su obezbeđene u obrascu. Imajte na umu da je potreban prilagođeni kôd za punu implementaciju ovog scenarija. Sistem Windows SharePoint Services 3.0 ne obezbeđuje automatski brojeve za praćenje ili usmeravanje poruka na osnovu informacija u obrascu.

Vrh stranice

Prolazak kroz proceduru kreiranja nove lokacije

Na svim novim podlokacijama koje su kreirane u kolekciji lokacija za koju je omogućena e-pošta, takođe je automatski omogućena e-pošta. Ako odaberete da koristite postojeću grupu tokom kreiranja lokacije, lista distribucije za nadređenu lokaciju (ako je dostupna) biće pridružena novoj lokaciji.

Napomena : Liste distribucije su dostupne samo ako je omogućena SharePoint usluga upravljanja direktorijumom u modulu „Centralna administracija“.

Ako odaberete da kreirate novu grupu tokom kreiranja lokacije umesto da koristite postojeću grupu, sistem Windows SharePoint Services 3.0 sprovodi sledeće radnje:

  • Ako je SharePoint usluga upravljanja direktorijumom omogućena u modulu „Centralna administracija“, imate mogućnost da kreirate listu distribucije e–pošte da i navedete e-adresu za novu listu.

  • Svi članovi lokacije koje dodate novoj grupi biće uključeni u grupu koja se zove „Članovi“ na lokaciji tima. Ako je SharePoint usluga upravljanja direktorijumom omogućena u modulu „Centralna administracija“, ovi članovi lokacije automatski se dodaju listi distribucije koja se sinhronizuje sa grupom „Članovi“, tako da se promene načinjene na jednom mestu automatski sinhronizuju na drugom.

  • Ako je SharePoint usluga upravljanja direktorijumom omogućena u modulu „Centralna administracija“, diskusiona tabla lokacije tima i kalendar imaće omogućenu podršku za e-poštu i automatski dodeljene e-adrese. Ove e-adrese automatski će biti dodate listi distribucije tima.

    Napomena : Podrazumevano, e-adrese za ove dve liste biće u sledećem obliku: GroupAddress.discussions i GroupAddress.calendar.

Kada u listi distribucije uključite e-adrese za diskusionu tablu i kalendar, sve e-poruke i pozivnice za sastanak koje se šalju ovoj listi distribucije biće arhivirane na lokaciji tima.

Vrh stranice

Osnovni podaci o upravljačima e-poštom

Windows SharePoint Services 3.0 koristi upravljači e-poštom za usmeravanje dolazne e-pošte iz gotovo bilo koji klijent e-pošte na listu na SharePoint lokaciji. Svaka lista sa omogućenom e-poštu je povezan sa jedinstvenu e-adresu, a svaki upravljač e-poštom je povezan sa određenom tipu liste.

Windows SharePoint Services 3.0 pruža ugrađene e-pošte rukovalac za sledeće tipove lista: diskusione table, objave, kalendare, biblioteke dokumenata, biblioteke slika, biblioteke obrazaca i poruke na blogu. Kada omogućite podršku e-pošte za jedan od ovih tipova listi, upravljači e-porukama koje ste dobili od Windows SharePoint Services 3.0 se podrazumevano koriste. Upravljači e-poštom raščlaniti dolazne e-poruke, sprovođenje mapiranje polja od poruke i, u zavisnosti od postavke konfiguracije arhiviranje poruka i priloga na listi koja je povezana sa e-adresu na kojoj su poslate poruke.

Sledeća polja mapiraju se iz e-poruke u listu: Pošiljalac e-poruke, E-poruka „Za“, E-poruka „Cc“, Tema e-poruke, Telo poruke i prilozi.

Napomena : Ako vam se ne dopada način na koji ugrađeni upravljači e-pošte sprovode mapiranje polja, možete da upotrebite prilagođeni upravljač e-pošte umesto podrazumevanih. Da biste to uradili, projektant mora da napiše prilagođeni upravljač e-poštom, a administrator servera mora da ga rasporedi kao upravljač događaja.

Kada omogućava i podešava podršku za e-poštu za listu, vlasnik lokacije može da odabere nekoliko opcija. Na primer, možete da odaberete da li će originalna e-poruka biti arhivirana i da li će pozivnice za sastanak biti arhivirane u listi koju podešavate. Dostupne opcije zavise od tipa liste.

Vrh stranice

Pitanja bezbednosti

Kada podešavate bezbednosne postavke e-pošte na određenoj listi ili biblioteci, možete da dozvolite samo korisnicima sa dozvolom za upisivanje u listu ili svim korisnicima da arhiviraju e-poštu u listu. Arhiviranje e-pošte svih pošiljalaca dozvoljava svim osobama (čak i neproverenim korisnicima) da upisuju sadržaj u vašu listu ili biblioteku. Zbog mogućeg bezbednosnog rizika, pažljivo razmotrite ovu opciju.

Vrh stranice

Usmeravanje e-poruke kroz drugi server

Iako je adresa servera dolazne e-pošte podešena u modulu „Centralna administracija“, korisno je da znate da li se dolazna e-pošta usmerava preko drugog servera e-pošte ili se šalje direktno vašem serveru koji pokreće Windows SharePoint Services 3.0. Ako niste sigurni, razgovarajte sa glavnim administratorom.

Glavne prednosti usmeravanja e-pošte preko drugog servera e-pošte, kao što je Microsoft Exchange Server, su:

Potvrda identiteta korisnika    Uslugu Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) ne možete da potvrde identitet korisnika koji šalje e-pošte na lokaciju, ali Exchange Server može. Administrator servera centralnu administraciju možete koristiti da biste odabrali da li želite da prihvatite e-poruku samo sa ovlašćenim korisnicima samo ako e-poruka se šalje preko Exchange servera.

Filtriranje bezvredne e-pošte    Neke servera e-pošte, kao što su Exchange Server, obezbedite da biste uklonili neželjene e-pošte pre prosleđivanja na odredište, u ovom slučaju, serveru na Windows SharePoint Services 3.0Filtriranje bezvredne pošte. Druga tehnika koja možda smanjivanju količine bezvredne pošte je da dozvolite samo članovi lokacije tima za arhiviranje e-pošte na listama na kojima ste im dali dozvole za pisanje.

Zaštita od virusa    Neki serveri obezbeđuju zaštitu od virusa za e-poštu usmerena kroz njih.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×