Uvod u veb segment „Grafikon“

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Veb segment grafikona je Veb segment koji možete kreirani i dodati na SharePoint lokaciji da biste omogućili korisnicima da pregledaju performanse i druge tipove informacija na prvi pogled. Na primer, možete koristiti Veb segment grafikona da biste videli iznosa prodaje preko različitih timovima ili geografskim oblastima u maloprodaji organizacije.

Pročitajte ovaj članak da biste dobili pregled Veb segment grafikona i kako možete da ga koristite u vašoj organizaciji. Da biste saznali kako da kreirate grafikon Veb segmenta, u članku Kreiranje grafikona tako što ćete koristiti Veb segment grafikona.

Ovaj članak sadrži:

Koje vrste grafikoni mogu da se prikazuju tako što ćete koristiti Veb segment grafikona?

Zašto koristiti Veb segment grafikona?

Koje vrste izvora podataka se može koristiti sa Veb segment grafikona?

Sledeći koraci

Koje vrste grafikoni mogu da se prikazuju tako što ćete koristiti Veb segment grafikona?

Grafikoni mogu se razlikovati puno u izgled i informacije koje se prikazuju. Na primer, trakasti grafikon koji je kreiran pomoću Veb segment grafikona mogu izgledati kao na sledećoj slici:

Veb segment grafikona

Grafikoni koji su kreirani pomoću Veb segment grafikona su prikazani kao statičke slike. To znači da možete da prikažete ažurirane informacije u grafikonu, ali ne možete da kliknete na vrednost da biste videli više ili niže nivoe detalja. U zavisnosti od toga kako je konfigurisan na grafikon, možda ćete moći da kliknete na hiperveze koji su povezani sa grupama grafikona, legendu ili oznake podataka.

Međutim, postoje drugi načini vizuelno predstavljanje podataka tako što ćete koristiti Veb segment grafikona. Sledeća tabela opisuje različite tipove grafikona koje su dostupne u Veb segment grafikona:

Tip grafikona

Opis

Trakasti grafikon

Trakasti grafikon

Trakasti grafikon ilustruje poređenja pojedinačnih stavki.

Oblasni grafikon

Oblasni grafikon

Oblasni grafikon se koristi da biste naglasili stepen promene tokom vremena, kao i da biste prikazali odnos od njenih delova prema celini.

Linijski grafikon

Linijski grafikon

Linijski grafikon se može koristiti za ilustrovanje trendova u podacima sa vremenom.

Tačka/grafikon sa mehurićima

Grafikon sa mehurićima

Grafikoni sa mehurićima prikazuje tačke podataka kao mehurići različitih veličina. Veća vrednost podataka, veće u grafikonima sa mehurićima je na grafikonu. Iako grafikon koji se zove "Mehurić" takođe može da prikaže različitim oblicima, kao što je kvadrat, dijamant, trougao i unakrsni.

Finansijski grafikon

Finansijski grafikon

Finansijski grafikon je koristan za prikazivanje finansijske informacije, kao što su berzu vrednosti.

Kružni grafikon

Kružni grafikon

Kružni grafikon prikazuje kako da podatke kao celina doprinose proporcije podataka, prikazanom u obliku kružni delova.

Radarski grafikon

Radarski grafikon

Radarski grafikon, ponekad se naziva pauk grafikon ili zvezda grafikona, je kružni grafikon prvenstveno koristi kao alatka za poređenje podataka. Ovi grafikoni obično imaju kružnim oblicima, ali takođe mogu da se prikazuju kao poligona.

Gantov/opseg stubičasti grafikon

Gantov grafikon

Gantovog grafikona ili vreme grafikone, prikazivanje odvojena događaja koji imaju početku i kraju vrednosti. Ovi grafikoni su odlični za planiranje upotrebe resursa, a podaci mogu se prikazati pomoću datum i vreme ili numeričke skale.

Grafikon opsega

Grafikon opsega

Opseg grafikon prikazuje opseg podataka crtanjem dva Y vrednosti po tačku podataka, uz svaku vrednost Y nacrtane kao linijski grafikon. Opseg između Y vrednosti možete zatim biti ispunjen boje ili slike.

Grafikon trake sa greškama

Grafikon trake sa greškama

Greška trakasti grafikoni se sastoji od redova sa označivačima koji se koriste za prikazivanje statističkih podataka o podaci prikazani u grafikon. Greška trakasti grafikon je seriji koja ima 3 Y vrednosti. Iako ove vrednosti možete da dodelite svako mesto u grafikonu trake sa greškama, vrednosti se obično izračunavaju iz podataka u drugu grupu.

BoxPlot grafikon

BoxPlot grafikon

BoxPlot grafikon se sastoji od jednog ili više simbola okvir koji rezimiranje distribucije skupa podataka u roku od jednog ili više skupova podataka. U polju za grafikon prikazuje pravougaonik sa linije viskera produžiti sa obe strane.

Levak grafikona

Levkasti grafikon

Levak grafikon prikazuje podatke koji je jednak 100% kada sabrati. Ovaj tip grafikona je grafikon sa jednom grupom koja predstavlja podatke u vidu delove 100%.

Piramidalni grafikon

Piramidalni grafikon

Piramidalni grafikon prikazuje podatke koji je jednak 100% kada sabrati. Piramidalni grafikon može se prikazati kao piramida ili kupe oblika.

Grafikoni koji su kreirani pomoću Veb segment grafikona su uskladišteni kao resursi lokacije koje su specifične za SharePoint stranice na kojoj su kreirana. To znači da ne možete da ponovo jedan određeni grafikon preko drugih stranica.

Vrh stranice

Zašto koristiti Veb segment grafikona?

Kao što je najčešće druge vrste grafikona možete da vidite na SharePoint lokacijama, Veb segment grafikona olakšava informacije o performansama za tren oka. Veb segment grafikona je koristan kada želite da brzo i jednostavno Kreiranje grafikona i dodajte SharePoint lokaciju bez napuštanja SharePoint lokacije.

Evo nekoliko primera kada možete da koristite Veb segment grafikona:

 • Da biste brzo i lako kreirali grafikon koji personalizes prikaza na SharePoint lokaciji.   
  Na primer, pretpostavimo da pregledate SharePoint lokaciju koja sadrži performanse ili neke druge tipove informacija za grupu ili organizacije. Dodatno pretpostavimo da želite da dodate još jedan prikaz izveštaja na stranicu koja prikazuje određene informacije koje želite da vidite. Lako možete da učinite tako što ćete koristiti Veb segment grafikona.

 • Da biste kreirali grafikon koji koristi podatke iz drugog grafikona.   
  Jedna od prednosti Veb segment grafikona je to može da i slanje i prijem podataka. To znači da jedan Veb segment grafikona možete da koristite kao izvor podataka za drugi Veb segment grafikona.

 • Kreiranje i korišćenje grafikona koji se povezuje sa spoljnim podacima.   
  Na primer, pretpostavimo da želite da kreirate i koristite grafikon koji prikazuje informacije iz alatke za upravljanje (CRM) vezu za klijenta. Ako vaša organizacija koristi usluge poslovnog povezivanja (BCS), možete da se povežete Veb segment grafikona BCS komponente da biste prikazali podatke.

Vrh stranice

Koje vrste izvora podataka se može koristiti sa Veb segment grafikona?

Veb segment grafikona možete da koristite neki od sledećih izvora podataka:

 • Drugi Veb segment. Veb segment grafikona možete povezati sa drugim Veb segmentom koji može slanje podataka. Primeri takve Web segmenata su biblioteke dokumenata ili liste kontakata.

 • SharePoint lista. Možete da se povežete Veb segment grafikona sa SharePoint listom koja se nalazi u iste kolekcije lokacija.

 • Komponenta za usluge poslovnog povezivanja. Možete da se povežete Veb segment grafikona BCS komponenta za prikazivanje spoljnih ili red poslovnih podataka.

 • Excel Services datoteku. Možete da se povežete Veb segment grafikona Excel radnu svesku koja se objavi u sistemu Excel Services.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Da biste saznali kako da kreirate grafikon Veb segmenta, u člankuKreiranje grafikona tako što ćete koristiti Veb segment grafikona.

Da biste saznali više o SharePoint poslovno obaveštavanje, pogledajte članak Šta je to SharePoint poslovno obaveštavanje?

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×