Uvod u saradnju pomoću sistema SharePoint Server 2007

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Većina osoba provode veći deo njihove radni dan uključena u saradnju zadatke. Dele informacije i rade zajedno u timovima su upravljanje projektima. To može biti izazov za efikasno da sarađujete, ako ne alatke da lako komuniciraju, delite informacije i koordinisanje projekata detalje i krajnjim rokovima među veliku grupu osoba.

Microsoft Office SharePoint Server 2007 mogu vam pomoći da obavite posao efikasnije jer obezbeđuje organizacije sa platforme za deljenje informacija i rade zajedno u timovima. Na SharePoint lokaciji nudi određene vrste alatke i radne prostore koje možete da koristite za komunikaciju sa članovima tima, praćenje projekata, koordinisanje rokove, a zajedničkom kreiranje i uređivanje dokumenata.

Poboljšali produktivnost tima

Office SharePoint Server 2007 uključuje mnogo različite vrste predloške lokacije koji možete da koristite za kreiranje lokacije.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na primer SharePoint lokaciju kreirao Adventure Works izmišljeni preduzeće koje proizvodi bicikli bicikl komponente i bicikl pribor.

Na primer, odeljenje za List Builder u Adventure Works koristi lokacije kreirane iz predloška lokacije tima za upravljanje opseg projektima tima i zadaci koji se odnose na dokument. Članovi Marketing služba svoju lokaciju tima svakodnevno koristite za kreiranje i upravljanje dokumentima, praćenje problema i zadacima i deljenje veze i kontakte. Zato što oni imaju jedne lokacije za ove aktivnosti, članovi Marketing služba možete uštedeti vreme i uživanje povećana produktivnost.

Predložak lokacije za lokaciju tima uključuje:

 • Deljene biblioteke dokumenata

 • Lista objava

 • Kalendar

 • Tima diskusiona lista

 • Tasks list

 • Links list

Ako želite brzo da se vaš tim radi, lako možete da kreirate na lokaciji pomoću predloška lokacije za lokaciju tima. Ovaj univerzalni predložak može da zadovolji potrebe. Možete da uskladištite dugoročne rutinsko informacije za jedno odeljenje ili kratkotrajni poseban projekat koji obuhvata odeljenjima. Tako što ćete kreirati na lokaciji tima da koristite kao radni prostor za saradnju, vaš tim možete postati efikasniji i produktivniji i na kraju postigli bolje poslovne rezultate. Takođe možete da prilagodite lokaciju potrebama vašeg tima ili projekta tako što ćete dodati liste, biblioteke ili druge funkcije.

Upravljanje projektima efikasnije

Lokacije na Office SharePoint Server 2007 sadrži nekoliko funkcija koje možete da koristite za upravljanje projektima i koordinisanje zadataka i krajnjim rokovima između osoba. Na lokaciji tima Marketing Adventure Works ima kalendar koji članovi tima koristite da biste pratili važne sastanke, industrijske događaja, a trgovinu prikazuje. Članovi marketinškog tima povezati kalendar svoje lične kalendare u Microsoft Office Outlook 2007 tako da možete da prikažete ove informacije zajedno njihove informacije u lični kalendar. Služba marketinga takođe koristi na listi zadataka projekta za vizuelizaciju i praćenje ključne faze marketinški projekti.

Postoji nekoliko različitih načina možete da koristite lokaciju tima za upravljanje projektima efikasnije:

 • Koristite ugrađene funkcije kao što su predložak liste zadataka projekta, koji omogućava da vizuelizacija zadatka relacije i project status sa automatizovanim Gantovog grafikona.

 • Koordinacije u timu da radite sa deljenim kalendarima, obaveštenja i obaveštenja. Možete da se povežete na kalendar na lokaciji SharePoint kalendara u Office Outlook 2007, gde možete da pregledate i da ih ažurirate, kao i u lični kalendar.

 • Kreiranje lokacije radnog prostora sastanka da prikupite materijal i dokumente u vezi sa sastanka.

Kreiranje, pregledajte i deljenje dokumenata

Lokacije na Office SharePoint Server 2007 takođe omogućava grupe osoba za kreiranje i uređivanje dokumenata u zajedničkom. Na primer, odeljenje za List Builder u Adventure Works koristi dve različite vrste biblioteke za upravljanje sadržajem koji kreira tima:

 • Članovi tima čuvanje opšte marketinga i budžet za dokumente u biblioteci deljenih dokumenata gde drugim članovima tima možete lako čita ih ili ih proverite i uređujte ih.

 • U tim koristi biblioteke slajdova da biste sačuvali i ponovo koristi slajdove za razne prezentacije.

Za posebni projekti koji obuhvataju samo nekoliko osoba, članovi tima ponekad kreiranje radnog prostora dokumenta podlokacija na svoju lokaciju tima. Lokacije radnog prostora dokumenta vam pomažu da koordinisanje rad na jednom dokumentu ili grupu dokumenata.

Postoji nekoliko različitih načina da biste sačuvali i rad na dokumentima i drugim datotekama na lokaciji tima:

 • Korišćenje biblioteke dokumenata za skladištenje i upravljanje važne dokumente. Funkcije kao što su kreiranje verzija pomaže da pratite promene u dokument. Ili može da zahteva odjavljivanje za dokumente u biblioteci da biste sprečili više osoba da prave izmene u isto vreme.

 • Kreiranje lokacije radnog prostora dokumenta za koordinisanje razvoj određenih dokumenata.

 • Upotreba biblioteke slajdova za deljenje i ponovnu upotrebu Microsoft Office PowerPoint 2007 slajdova u centralnoj lokaciji.

 • Sa bibliotekama dokumenata van mreže u Office Outlook 2007 da biste omogućili osobama za prikazivanje i uređivanje dokumenata dok nisu povezani sa mrežom.

 • Korišćenje tokova posla za upravljanje saradnju zadatke kao što je dokument redigovanje ili odobrenje. Da biste saznali više o toka posla, pogledajte odeljak Upravljanje poslovnim sadržajem u ovaj kurs.

Hvatanje i deljenje znanja zajednice

Lokacije na Office SharePoint Server 2007 pruža organizacije sa centralnu lokaciju za hvatanje najbolje prakse i deljenje informacija podizanje standardizovana poslovnim procesima. Odeljenje za List Builder u Adventure Works koristi wiki lokacija i lokacija bloga za snimanje i saopštavanje informacija koja vas interesuje u tim. Članovi marketinškog tima korišćenje Wiki stranice za Kompajliranje opšte informacije o preduzeću i tim procesima koji će biti od pomoći da se novim članovima tima. Bilo koji član tima možete dodati informacije na Wiki lokaciju ili ažurirate wiki objave.

Nekoliko članova tima i redovno objavite vezanim industrije ili marketinške informacije na lokaciji bloga, gde ostali članovi tima mogu da čitaju objavljene poruke i komentar na njih. Marketinški blog obezbeđuje da članovi tima sa foruma deljenje nove ideje, mišljenja ili inspiraciju.

Evo nekih načina možete da koristite lokacije tima za hvatanje i deljenje znanja kolektivne tima ili važne informacije:

 • Praćenje ažuriranja i informacije sa obaveštenja ili Really Simple Syndication (RSS).

 • Koristite blogove za deljenje ili Podignite informacije.

 • Hvatanje zajednice znanja ili dokument unutrašnjih procesa pomoću Wiki stranice.

 • Sakupite informacije ili podstakli dijalog koristite anketama i diskusijama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×