Uvod u programska okruženja u programu InfoPath

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office InfoPath podržava nekoliko programskih okruženja za prilagođavanje predloška obrasca pomoću programskog koda. Utvrđivanje koje programsko okruženje je najbolje za vas zavisi od programskog jezika koji vaša organizacija želi, razvojnog okruženja i alatki koje su vam dostupne.

Ovaj članak sadrži:

Kôd za pisanje skripti

Upravljani kôd

Pitanja kompatibilnosti

Kôd za pisanje skripti

Microsoft Script Editor (MSE) je podrazumevani integrisane razvojnog okruženja za InfoPath ako Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 nisu instalirani na vašem računaru kada instalirate InfoPath. Kada radite u programu MSE, možete da koristite Microsoft JScript ili Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) da biste kreirali prilagođenu poslovnu logiku za predložak obrasca.

MSE možete otvoriti iz režima za dizajniranje ukoliko u meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Programiranje, a zatim izaberete stavku Microsoft Script Editor ili pritiskom na kombinaciju tastera ALT+SHIFT+F11. Kada otvorite program MSE iz programa InfoPath, pojaviće se MSE uređivač koda i u prozoru za uređivanje koda otvoriće se podrazumevana datoteka za izvršavanje skripti za predložak obrasca (sa oznakom tipa datoteke .js ili .vbs, u zavisnosti od jezika za pisanje skripti za predložak).

Napomena : Ako u meniju Programiranje ne vidite stavku „Microsoft Script Editor“, neophodno je da za jezik za pisanje skripti za predložak izaberete JScript ili VBScript. Veze ka dodatnim informacijama o postavljanju jezika za pisanje skripti za predložak obrasca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Upravljani kôd

Ukoliko su na vašem računaru instalirani Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 kada instalirate InfoPath, tada će InfoPath koristiti programsko okruženje alatke Microsoft Visual Studio Tools for Applications (VSTA) kao podrazumevano ugrađeno razvojno okruženje. Kada radite sa alatkom VSTA, koristićete programske jezike Microsoft Visual Basic ili Microsoft C# za kreiranje prilagođenog upravljanog koda za predložak obrasca. Detaljnije informacije o načinu rada u tom razvojnom okruženju potražite u dokumentaciji koja je instalirana zajedno sa alatkom VSTA.

Dodatna opcija razvoja je dostupna ako Microsoft Visual Studio 2005 i InfoPath instalirane na istom računaru. Možete da preuzmete i instalirate Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the 2007 Microsoft Office System, što vam omogućava da kreirate i dizajnirate predloške obrazaca koji koriste kontrolisani kôd iz programa Visual Studio 2005 okruženje za razvoj. Za više informacija o korišćenju Visual Studio za kreiranje InfoPath projekata, pogledajte dokumentaciju za koji je instaliran sa Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the 2007 Microsoft Office System.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Samo jezika C# i Visual Basic .NET podržani su u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem. Predložaka obrazaca pomoću programskog jezika JScript ili VBScript kodom za pisanje skripti nisu kompatibilne sa pregledačem.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×