Uvod u profile

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Profil sadrži informacije o konfiguraciji za naloge e-pošte, datoteka sa podacima i informacija o čuvanja stavke iz e-pošte. Kada Microsoft Outlook 2010 po prvi put, profil se automatski kreira i nazvan je Outlook. Dodavanje ili promena naloga e-pošte ili uključite jedan dodatni Outlook datoteke sa podacima (.pst), profil se ažurira.

Outlook 2010 profili su uskladištene u Windows registratora i sadrže sledeće informacije:

  • Informacije o nalogu koje treba koristiti    Ove informacije obuhvataju korisničko ime, ime za prikaz, ime servera e-pošte i lozinku za nalog dobavljača internet usluga (ISP).

  • Lokacija na kojoj se podaci e-pošte isporučuju i čuvaju     U programu Outlook podaci se isporučuju i čuvaju na serveru e-pošte ili u Outlook datoteci sa podacima (.pst) na računaru. Neki nalozi, na primer nalozi Microsoft Exchange servera, mogu koristiti vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost). Ovi podaci uključuju pravila, poruke, kontakte, kalendare, beleške, zadatke, dnevnike, fascikle za pretragu i druge postavke.

Većina ljudi treba samo jedan profil. Počevši od Outlook 2010, više Exchange Server naloga mogu biti uključeni u jedan profil. Takođe, Outlook 2010 vam olakšava da koristite jedinstveni Outlook datoteku sa podacima (.pst) za svaki nalog e-pošte. Ako ste ranije koristili više profila da biste zadržali nalozi izolovani – kao što su poslovni i kućni naloge, možda ćete želeti da razmotrite korišćenje jedan profil.

Profili nisu namenjeni bezbednosti u vidu sprečavanja drugih osoba da pristupe vašim Outlook informacijama niti je nude. Ako delite računar sa nekom drugom osobom, preporučujemo da za svaku osobu kreirate Windows korisnički nalog sa lozinkom. Tako će svaka osoba koja koristi Outlook imati jedinstveni profil.

Koristite profila u programu Outlook

Ako ste upravo instalirali Outlook po prvi put na vašem računaru i želite da počnete ili želite da dodate dodatne profile u članku Kreiranje profila – za druge korisnike ili za naloge pošte lične (koji nije Exchange).

Želite da budete upitani da odaberete profil kada pokrenete Outlook? Ili Postavljanje podrazumevane vrednosti? Pogledajte članak Uključivanje ili isključivanje odziva za profil. Ili, ako želite da promenite informacije za postojećem profilu ili u potpunosti uklonili profila, pogledajte članak Uređivanje profila i uklonite profil.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×