Uvod u prilagođavanje predložaka obrazaca pomoću programskog koda

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office InfoPath obezbeđuje projektantima obogaćenog razvojnog okruženja za prilagođavanje predložaka obrazaca. Predloške obrazaca može se prilagoditi pisanjem programskog koda koji odgovara na obrazac i validacija podataka događaje, pristupiti i manipuliљe osnovni XML dokument obrasca, primenjuje prosleđivanje prilagođenih podataka i objedinjuje i pristupa spoljnim izvorima podataka. Prilagođavanje predloška obrasca može da obuhvata menjanje jedne od datoteke predloška obrasca da biste ispunili određeni.

Važno je razumeti nekoliko ključnih pojmova koji su obuhvaćeni programiranjem predloška obrasca. Ti koncepti obuhvataju programske komponente programa InfoPath, deklarativno i programsko programiranje, kao i podržane programske jezike i okruženja.

Ovaj članak sadrži:

Programske komponente

Deklarativni i programski razvoj

Programski jezici i okruženja

Programske komponente

Programiranje programa InfoPath obuhvata prilagođavanje predloška obrasca menjanjem njegovih izvornih datoteka ili pisanjem skripte kako bi se kreirale prilagođene funkcije koje koriste InfoPath objektni model. Glavne komponente predloška obrasca koje mogu da obuhvate programsku interakciju pronaći ćete u sledećoj tabeli.

Komponenta

Opis

Objektni model

Biblioteka hijerarhijskog tipa koju čine kolekcije, objekti, svojstva, metodi i događaji koji projektantima predložaka obrazaca pružaju programsku kontrolu nad raznim vidovima okruženja za uređivanje programa InfoPath i pristup osnovnom XML dokumentu za taj obrazac

Validacija podataka

Kombinacija XML šeme, izraza i za izvršavanje skripti kôd koji se koristi za validaciju i ograničavanje podataka koje korisnici mogu da unesete u obrascu.

Rukovanje događajima

Skup događajem koji odgovara promene u osnovnom XML dokumentu za obrazac, odgovorite na prikaz prebacivanje, primene prilagođenog obrasca koje se prosleđuju ili odgovaranje na pune osnovni XML dokument obrasca.

Korisnički interfejs

Skup prilagodljivih komponenti korisničkog interfejsa koji obuhvata menije, trake sa alatkama, dugmad, komandne trake i okna zadataka.

Kontrole za uređivanje

Skup specifične za InfoPath kontrole koriste za upravljanje i interakciju sa osnovnim XML dokument obrasca, koji sadrži kolekcije, opcionalne stavke i polja. Imajte na umu da možete da radite sa ovim direktno kontrolama za uređivanje, ali pomoću obrasca osnovnog XML dokumenta na koji su povezane kontrole.

Rukovanje greškama

Kombinacija događajem, objekat modela pozive i obrasca definicije (.xsf) datoteku stavke koje se koriste za rukovanje greškama u obrascu.

Bezbednost

Skup nivoa bezbednosti koji ograničavaju pristup InfoPath objektnom modelu i sistemskim resursima

Prosleđivanje podataka

Skup unapred definisanih funkcija koje se mogu koristiti za primenu funkcija prilagođenog objavljivanja i prosleđivanja obrasca

Poslovna logika

Skup prilagođenih datoteka za izvršavanje skripti koje sadrže programski kôd koji se koristi za primenu određenog ponašanja uređivanja, validacije podataka, događajem i kontrole toka podataka. Logikom poslovnih možete da uključite pristup spoljnim komponenata Component Object Model (COM).

Integracija obrasca

Integracija drugih Microsoft Office programa poput programa Microsoft Office Excel ili Microsoft Office Outlook. Integracija može da obuhvati korišćenje potpornog servera poput Microsoft SQL Servera, sistema Microsoft Windows SharePoint Services ili XML Web usluga.

Vrh stranice

Deklarativni i programski razvoj

Kada promenite datoteke predložaka obrasca, deklarativno ćete prilagoditi predložak obrasca – to jest, otvorićete datoteke u standardnom uređivaču teksta i ručno promeniti elemente, atribute i vrednosti datoteka. Kada programski promenite predložak obrasca, napisaćete programski kôd pomoću jezika za pisanje skripti ili jezika upravljanog koda, zajedno sa InfoPath objektnim modelom i, u nekim slučajevima, COM komponentama, kako biste proširili i poboljšali ponašanje predloška obrasca.

Neki od načina za deklarativno prilagođavanje predloška obrasca su sledeći:

 • Menjanje datoteka XML šeme (.xsd)

 • Menjanje datoteka prikaza (.xsl) kreiranih u režim dizajna

 • Menjanje datoteke definicije obrasca (.xsf)

 • Menjanje datoteka XML predloška (.xml)

Neki od načina za programsko prilagođavanje predloška obrasca su sledeći:

 • Dodavanje logike obrade faze razvoja obrasca

 • Dodavanje prilagođene validacije podataka

 • Dodavanje prilagođenog rukovanja greškama

 • Primena prosleđivanja podataka

 • Odgovor na objedinjavanje ili uvoz obrasca

 • Koristite prilagođenim oknima zadataka

 • Korišćenje prilagođenih dijaloga

 • Pristup osnovnom XML dokumentu za obrazac i njegovo menjanje

 • Pristup datoteci definicije obrasca (.xsf) i njeno menjanje

 • Korišćenje spoljnih komponenti programskog dodatka COM

Detaljne informacije o InfoPath programskim komponentama i prilagođavanju predloška obrasca, bilo deklarativno ili programski, potražite u priručniku za projektante programa InfoPath koji je instaliran sa programom InfoPath. Možete mu pristupiti iz pomoći za InfoPath u režimu za dizajniranje.

Vrh stranice

Programski jezici i okruženja

Poput drugih Microsoft Office programa, InfoPath podržava nekoliko programskih okruženja i programskih jezika koje projektanti mogu koristiti za automatizaciju i proširenje Office programe. Međutim, dok većina Office programi koriste Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) kao primarni programski jezik, InfoPath koristi dva skript jezika – Microsoft JScript i Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) i dva kontrolisani kôd jezika za Microsoft Visual C# i Microsoft Visual Basic. Pored toga, programsko okruženje koje se koristi pri pisanju skripti u programu InfoPath je na Microsoft Script Editor (MSE), ne Visual Basic Editor. Na kraju, okruženje koje se koristi za pisanje upravljanog koda je Microsoft Visual Studio 2005 alatke za aplikacije (VSTA), koja se može instalirati kada Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 su prisutne.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×