Uvod u prikaz „Backstage“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na traci sadrži skupa komandi za rad u dokumentu, dok je Prikaz „Microsoft Office Backstage“ skupa komandi koje koristite da biste izvršili stvari u dokument.

Otvorite dokument i kliknite na karticu Datoteka da biste videli Prikaz „Backstage“. Prikaz „Backstage“ je gde upravljate dokumentima i Srodne podatke o njima – kreiranje, čuvanje, i slanje dokumenata, u dokumentima za skriveni metapodaci ili lične informacije, Podešavanje opcija kao što su okretanje Uključivanje ili isključivanje automatskog dovršavanja predloga i još mnogo toga.

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Kartici Datoteka zamenjuje Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta i meni " datoteka " koristi u prethodnim verzijama programa Microsoft Office.

Šta želite da saznate?

Gde se nalazi kartica File?

Šta će se prikazati kada izaberem karticu File?

Gde se nalazi na Datoteka karticu?

Kartica " Datoteka " se nalazi u gornjem levom uglu programa Microsoft Office 2010 .

Arrow pointing to File tab in Word

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Vrh stranice

Šta mogu da vidim kada kliknem na kartici Datoteka ?

Kada kliknete na kartici Datoteka , videćete mnogi od iste osnovne komande koje vidite kada kliknete na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta ili u meniju datoteka u starijim izdanjima sistema Microsoft Office. Pronaći ćete Otvaranje, Čuvanje, i štampanja, kao i na novoj kartici Prikaz „Backstage“ koji se zove Sačuvaj & Pošalji, koji nudi više opcija za deljenje i slanje dokumenata.

Komande koje su dostupne nakon izbora kartice „Datoteka“ u programu Word

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Kartica „Informacije“

Kartica Informacije prikazuje različite komande, svojstva i metapodatke u zavisnosti od stanja dokumenta i mesta na kojem je uskladišten. Komande na kartici Informacije obuhvataju stavke Prijavi, Odjavi i Dozvole.

Komande u Prikaz „Backstage“ su markirane u zavisnosti od toga kako je važno da korisnik primetiti i interakcija sa komandama. Na primer, dozvole na kartici informacije je markirana u crveno kada skup dozvola na dokument može da ograniči uređivanje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×