Uvod u prikaz „Backstage“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Na traci sadrži skupa komandi za rad u dokumentu, dok je Prikaz „Microsoft Office Backstage“ skupa komandi koje koristite da biste izvršili stvari u dokument.

Otvorite dokument i kliknite na karticu Datoteka da biste videli Prikaz „Backstage“. Prikaz „Backstage“ je gde upravljate dokumentima i Srodne podatke o njima – kreiranje, čuvanje, i slanje dokumenata, u dokumentima za skriveni metapodaci ili lične informacije, Podešavanje opcija kao što su okretanje Uključivanje ili isključivanje automatskog dovršavanja predloga i još mnogo toga.

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Kartici Datoteka zamenjuje Dugme Microsoft Office Slika dugmeta i meni " datoteka " koristi u prethodnim verzijama programa Microsoft Office.

Šta želite da saznate?

Gde se nalazi karticu "datoteka"?

Šta mogu da vidim kada kliknem na karticu "datoteka"?

Gde se nalazi na Datoteka karticu?

Kartica " Datoteka " se nalazi u gornjem levom uglu programa Microsoft Office 2010 .

Strelica koja upućuje na karticu „Datoteka“ u programu Word

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Vrh stranice

Šta mogu da vidim kada kliknem na kartici Datoteka ?

Kada kliknete na kartici Datoteka , videćete mnogi od iste osnovne komande koje vidite kada kliknete na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta ili u meniju datoteka u starijim izdanjima sistema Microsoft Office. Pronaći ćete Otvaranje, Čuvanje, i štampanja, kao i na novoj kartici Prikaz „Backstage“ koji se zove Sačuvaj & Pošalji, koji nudi više opcija za deljenje i slanje dokumenata.

Komande koje su dostupne nakon izbora kartice „Datoteka“ u programu Word

Savet : Da biste brzo vratili u dokument iz Prikaz „Backstage“, na kartici Početak , ili pritisnite taster ESC na tastaturi.

Kartica „Informacije“

Kartica Informacije prikazuje različite komande, svojstva i metapodatke u zavisnosti od stanja dokumenta i mesta na kojem je uskladišten. Komande na kartici Informacije obuhvataju stavke Prijavi, Odjavi i Dozvole.

Komande u Prikaz „Backstage“ su markirane u zavisnosti od toga kako je važno da korisnik primetiti i interakcija sa komandama. Na primer, dozvole na kartici informacije je markirana u crveno kada skup dozvola na dokument može da ograniči uređivanje.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×