Uvod u ažuriranje postojećih predložaka obrazaca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada objavite predložak obrasca koji ste promenili, InfoPath možete da ažurirate predložak obrasca (.xsn datoteka) i sve postojeće obrasce (.xml datoteke) koji su zasnovani na predlošku obrasca. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath automatski zamenjuje stariju verziju predloška obrasca sa najnovijom verzijom. Možete da odaberete način ažuriranja koja vam više odgovara za postojeće korisničke obrasce.

Ovaj članak sadrži:

Kako InfoPath ažurira predloške obrazaca?

Uslovi za ažuriranje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač

Sprečavanje gubitka podataka u postojećim korisničkim obrascima

Opcije za ažuriranje postojećih korisničkih obrazaca

Kako InfoPath ažurira predloške obrazaca?

Kada korisnici prvi put otvore obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca, osnovna datoteka predloška obrasca će biti uskladištena na privremenoj lokaciji na njihovim računarima. Ta privremena lokacija se zove keš. Između ostalog, keširana lokacija omogućava korisnicima koji su van mreže da rade sa lokalnom kopijom predloška obrasca.

InfoPath će ažurirati keširanu verziju predloška obrasca uvek kada nova verzija postane dostupna. To ažuriranje će se izvršavati automatski uvek kada korisnici otvore novu verziju obrasca. Ako korisnici rade van mreže kada objavite ažurirani predložak obrasca, ažuriranje će se izvršiti kada se sledeći put povežu sa mrežom.

Korisnici obično neće primetiti kada se ažuriranje odvija, iako je pri dizajniranju predloška obrasca moguće odrediti drugačije.

Napomena : A custom installed form template is a form template that is installed on users' computers by means of a Microsoft Windows Installer (MSI) package or other Setup program. With this type of form template, you must manually reinstall the form template on users' computers each time you update it. The installation may happen automatically, through a program such as Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003, through a desktop-to-desktop deployment, or through some kind of installation script.

Vrh stranice

Uslovi za ažuriranje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač

Svi predlošci obrazaca omogućeni za pregledač se nalaze na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services, što je server tehnologija koja je ugrađena u Windows SharePoint Services 3.0. Postoje dva režima primene za hostovanje predložaka obrazaca na serveru na kojem InfoPath Forms Services: jedan za primenu krajnjeg korisnika, a drugi za primenu od strane administratora. Kada ažurirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, razmotrite sledeće:

  • Ukoliko planirate da ažurirate predložak obrasca odobren od strane administratora, potrebno je da objavite ažurirani predložak obrasca, a zatim ga date svom administratoru farme sistema Windows SharePoint Services 3.0 za primenu u biblioteci obrazaca u kolekciji lokacija. Kolekcija lokacija predstavlja skup Web lokacija na virtuelnom serveru koje imaju istog vlasnika i dele administrativne postavke. Kada administrator farme primeni ažurirani predložak obrasca, može da odredi opciju naporednog ažuriranja, koja omogućava da se ažurirana verzija obrasca primenjuje uporedo sa njegovom originalnom verzijom. Ta opcija ažuriranja omogućava korisnicima koji popunjavaju obrazac u trenutku kada se primeni ažurirana verzija da završe popunjavanje obrasca bez gubitka onoga što su već uradili.

  • Ukoliko objavite ispravke predloška obrasca koji ste i sami primenili na biblioteku ili listu sistema Windows SharePoint Services 3.0, korisnici koji u tom trenutku budu popunjavali obrazac zasnovan na tom predlošku obrasca će videti poruku o grešci kada pokušaju da sačuvaju ili proslede svoj obrazac. Iz tog razloga ćete možda želeti da obavestite korisnike o ispravkama koje slede i da skinete predložak obrasca sa mreže u toku dana kada nema mnogo korisnika na mreži da biste izvršili ažuriranja.

Vrh stranice

Sprečavanje gubitka podataka u postojećim korisničkim obrascima

Ako treba da ažurirate postojećeg predloška obrasca, možete da ga promenite, ponovo ga objavite i ponovo distribuirajte korisnicima. Međutim, određene tipove promena može sprečiti pristup podacima u popunjene obrasce koji su zasnovani na originalnog predloška obrasca.

Ako napravite promene u predložak obrasca koji može dovesti do gubitka podataka ili greške u obrasce koji su već popunjeno, pojaviće se poruka. Često videćete poruku kada dodate nove, obavezna polja u predložak obrasca ili kada preimenujete ili uklonite polja ili grupe iz predloška obrasca.

Poruka o grešci koja upozorava dizajnere obrazaca o mogućem gubitku podataka

Kada dobijete ovu poruku, ako kliknete na dugme Dai nastavite sa svojim izmenama, možda nećete biti u mogućnosti da pristupite podacima u postojećim obrascima nakon što objavite ažurirani predložak obrasca. U nekim slučajevima ovo može da bude prihvatljivo. Moraćete da odlučite šta odgovara vašoj situaciji.

Da biste osigurali da možete da pristupite podacima koje ste već prikupili od korisnika, sledite ove smernice kada pravite izmene u svom originalnom predlošku obrasca:

  • Nemojte preimenovati postojeća polja i grupe u izvoru podataka.

  • Nemojte premeštati postojeća polja i grupe u okviru izvora podataka.

  • Nemojte brisati postojeća polja i grupe iz izvora podataka. Možete izbrisati kontrole iz predloška obrasca bez izazivanja bilo kakvih problema ukoliko odgovarajuće polje ili grupu za kontrolu ostavite u izvoru podataka.

Vrh stranice

Opcije za ažuriranje postojećih korisničkih obrazaca

Kada izvršite promene u postojećem predlošku obrasca, možda će biti potrebno ažurirati postojeće obrasce (.xml datoteke) zasnovane na tom predlošku obrasca da bi oni funkcionisali sa najnovijom verzijom predloška obrasca. Ovim se obezbeđuje da korisnici mogu da nastave da rade sa njihovim postojećim obrascima bez ikakvih problema i da vi i dalje možete pristupati svim podacima koji su prikupljeni u tim obrascima. Kada ažurirate postojeće obrasce za korisnike, možete birati između tri metoda pomoću kojih možete to da uradite:

  • Automatsko ažuriranje obrazaca    Možete dozvoliti da InfoPath automatski ažurira postojeće obrasce, što je podrazumevana postavka. U tom slučaju, svi postojeći obrasci će se podudarati sa ažuriranim predloškom obrasca. Na primer, ukoliko uklonite kontrolu okvira sa listom iz predloška obrasca, a zatim objavite izmenjeni predložak obrasca, InfoPath će automatski ukloniti kontrolu liste sa okvirom iz svih postojećih obrazaca.

  • Ažuriranje obrazaca pomoću koda    Tehnički stručnjaci su u mogućnosti da napišu kôd koji će upravljati događajem OnVersionUpgrade, koji se javlja kada je verzija obrasca koji otvarate starija od verzije predloška obrasca na kojem je on zasnovan. Na primer, u obrascu izveštaja o troškovima možete koristiti rutinu za rukovanje događajem OnVersionUpgrade da biste utvrdili da li ranija verzija obrasca sadrži polje pod nazivom „emailAddress“ i, ukoliko to nije slučaj, dodali to polje u obrazac. Događaj OnVersionUpgrade je koristan za primenu promena u XML šema na kojoj se zasniva vaš predložak obrasca.

  • Bez ažuriranja obrazaca    Možete odabrati da ne ažurirate postojeće obrasce. Kada izaberete ovu opciju, korisnici će moći da popunjavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca, ali možda neće moći da otvore postojeće obrasce. Ukoliko budu mogli da otvore postojeće obrasce, neće moći da uređuju dodata polja.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×