Uvod u PowerPoint Veb aplikaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft PowerPoint Web App proširuje vaš utisak pri radu sa programom Microsoft PowerPoint na veb pregledač, odakle možete da radite sa radnim sveskama direktno na veb lokaciji gde je beležnica uskladištena.

Besprekorna integracija sa programom PowerPoint

Prezentaciju kreirate u programu Microsoft PowerPoint. Želite da je objavite na veb lokaciji da bi druge osobe mogle da je prikažu ili čak predstave kao projekciju slajdova. Šta da radite ako nakon objavljivanja primetite da ste izostavili jedan slajd? Zar ne bi bilo odlično kada biste to mogli brzo da popravite na samoj veb lokaciji? PowerPoint Web App omogućava taj scenario.

U programu Microsoft PowerPoint 2010 možete početi da koristite PowerPoint Web App tako što ćete sačuvati prezentaciju u SharePoint biblioteci. Na kartici Datoteka izaberite opciju Sačuvaj i pošalji, a zatim opciju Sačuvaj na vebu ili Sačuvaj u sistemu SharePoint.

Kartica „Čuvanje i slanje“

Sada je prezentacija dostupna za brzi prikaz ili predstavljanje, uređivanje u pregledaču ili za ponovno otvaranje u programu PowerPoint.

Napomena : Prezentacije ne moraju da se kreiraju u programu PowerPoint 2010 da bi se otvorile u programu PowerPoint Web App. Da biste postigli najbolju kompatibilnost, koristite Office PowerPoint 2003 ili noviju verziju ili koristite PowerPoint za Mac 2008 verzija 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011. Ako koristite PowerPoint 2003, instalirajte najnoviji servisni paket i sačuvajte prezentacije na računaru kao .pptx datoteke. Zatim otpremite prezentaciju na SharePoint lokaciju gde se konfigurišu Office Web Apps aplikacije.

Prikaz prezentacije u pregledaču

Kada prezentaciju otvorite u sistemu SharePoint, PowerPoint Web App otvara prezentaciju u pregledaču u kojem možete da se krećete kroz slajdove, prikazujete beleške ili da se prebacite u režim projekcije slajdova da biste prezentaciju prikazali na celom ekranu.

PowerPoint Online

Napomene : 

  • Ako nemate instaliran Microsoft Silverlight 2 ili noviju verziju, PowerPoint Web App prikazuje traku sa vezom za instaliranje programa Silverlight. Silverlight nije obavezan, ali slajdovi se bolje uklapaju u veličinu prozora pregledača i neki efekti animacije su bolje prikazani ukoliko imate instaliranu najnoviju verziju programa Silverlight.

  • Ako primite poziv za prikaz emitovanja projekcije slajdova, u pozivu kliknite na vezu da biste prikazali projekciju slajdova. Izlagač koristi PowerPoint 2010 da bi vas vodio kroz slajdove. Više informacija o emitovanju projekcije slajdova na vebu potražite u članku Osnovni podaci o funkciji „Emitovanje projekcije slajdova“.

  • Prezentacije koje sadrže audio ili video sadržaj moraju biti otvorene u PowerPoint aplikaciji za računare radi reprodukovanja audio ili video sadržaja. U programu PowerPoint Online izaberite stavku Otvori u programu PowerPoint. Više informacija o otvaranju prezentacija direktno u PowerPoint aplikaciji za računare potražite u odeljku Uređivanje bez teškoća u programu PowerPoint u nastavku ovog članka.

Štampanje iz pregledača

Slajdove možete štampati u programu PowerPoint Online. Na kartici Datoteka izaberite stavku Štampanje.

Napomena : Potreban je PDF prikazivač za štampanje u programu PowerPoint Online.

Uređivanje u pregledaču

Ako želite da izvršite promene u prezentaciji, izaberite stavku Uredi u pregledaču.

Word Online

U prikazu za uređivanje možete dodati i izbrisati sadržaj, kao i oblikovati tekst. Takođe možete dodati, izbrisati, duplirati ili sakriti slajdove.

Novi slajd

Možete da dodate SmartArt, slike i hiperveze. Idite na karticu " Umetanje " da biste ih dodali.

Ako želite da dodate efekte ili da menjate SmartArt ili slike, kliknite na sliku i zatim koristite alatke za prikazan na kartici koja se pojavi ("SmartArt alatke " ili " Alatke za slike").

SmartArt grafika

Ako želite da vidite kako promene izgledaju u prezentaciji, vratite se u prikaz za čitanje. Na kartici Prikaz kliknite na dugme Prikaz za čitanje. Druga mogućnost je da kliknete na dugme Projekcija slajdova da biste pregledali projekciju slajdova koja uključuje prelaze i animacije.

PowerPoint Web App automatski čuva prezentaciju dok radite u njoj. Ne morate da čuvate promene. Ako izvršite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu Opozovi radnju (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Z (Windows) ili ⌘+Z (Mac).

Uređivanje bez teškoća u programu PowerPoint

Uređivanje u programu PowerPoint Web App najprikladnije je za brze promene, na primer pravljenje ispravki, dodavanje grafike ili slajdova. Ako želite kompletan skup mogućnosti programa PowerPoint, izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Otvori u programu PowerPoint.

PowerPoint Web App otvara prezentaciju direktno u PowerPoint aplikaciji za računare u kojoj možete izvršiti složenije radnje – na primer, promeniti prelaze ili urediti sadržaj slajda koji se ne nalazi u okviru čuvara mesta. Kada u programu PowerPoint kliknete na dugme Sačuvaj, PowerPoint čuva prezentaciju na veb serveru.

Napomena : Otvaranje prezentacija direktno iz pregledača u PowerPoint aplikaciji za računare podržano je u Firefox, Internet Explorer (Windows) i Safari (Mac) pregledačima. U operativnom sistemu Windows takođe morati koristiti PowerPoint 2003 ili noviju verziju da biste koristili ovu funkciju (Ako koristite Firefox, takođe morate koristiti PowerPoint 2010). Na Mac platformi ova funkcija zahteva Microsoft PowerPoint za Mac 2008 verzija 12.2.9 ili PowerPoint za Mac 2011.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevede mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×