Uvod u Outlook kalendar

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kalendar je kalendar i planiranje komponenta Outlook koji je u potpunosti integrisan sa e-poštu, kontakte i druge funkcije.

Samo dok pišete u beležnici, možete da kliknete bilo koji termin u Outlook kalendara i počnite da kucate. Pomoću kalendara možete da kreirate zakazane obaveze i događaje, organizovanje sastanaka, Prikaži planove grupe i još mnogo toga.

 • Kreiranje zakazane obaveze i događaji   

  Kliknite na bilo koji termin u Outlook kalendara i počnite da kucate da biste kreirali zakazanu obavezu ili događaj. Možete da izaberete zvuk ili poruku o zakazanim obavezama, sastancima i događaje podseti, a možete i da obojite stavke radi brze identifikacije.

  Više informacija potražite u članku Planiranje zakazane obaveze i Kreiranje celodnevni događaj.

 • Organizovanje sastanaka   

Izaberite vreme na kalendaru, kreiranje poziva za sastanak i izaberite osobe da biste pozvali. Outlook vam pomaže da pronađete termin kada su sve pozvane osobe besplatno. Kada pošaljete poziv za sastanak putem e-pošte, na pozvanih osoba u svom prijemnom poštanskom sandučetu. Kada pozvanim osobama otvorite zahtev, oni može da prihvati, uslovno prihvatanje ili odbijanje sastanka tako što ćete kliknuti na jednu. Ako vaš zahtev neusaglašen sa stavke u kalendaru pozvanih osoba, Outlook prikazuje obaveštenje. Ako, kao organizator sastanka dozvolite ovo, pozvanih osoba može predložiti vreme na alternativne sastanka. Kao organizator, možete da pratite ko je prihvatio ili odbio zahtev ili predložio drugi vreme za sastanak tako što ćete otvoriti zahtev.

Dodatne informacije potražite u članku Planiranje sastanka sa drugim osobama.

 • Prikaži planove grupe   

  Možete da kreirate kalendare koje pokazuju planove grupe osoba ili resursa. Na primer, možete da vidite planove svih osoba u svom odeljenju ili sve resurse, kao što je soba za konferencije u vaše zgrade. Ovo vam pomaže da planirate sastanke brzo.

 • Prikaz kalendara po zajedno   

  Uporedni prikaz možete prikazati više kalendara koji ste kreirali i delite sa drugim korisnicima Outlook . Na primer, možete da kreirate poseban kalendar za lične zakazane obaveze i prikaz na poslu i lične kalendare tako što ćete zajedno.

  Više informacija potražite u članku prikaz kalendara po zajedno ili prekrivenih kalendara.

  Takođe, možete da kopirate ili premestite zakazanih obaveza između prikazanog kalendara na drugi. Koristite okno za navigaciju da biste brzo delili svoj kalendar i otvorili druge deljene kalendare. U zavisnosti od dozvola dodelio vlasnik kalendara, možete da kreirate ili zakazane obaveze u dele kalendare.

  Više informacija potražite u članku Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama i Upravljanje drugog korisnika pošte i stavke kalendara.

 • Prikaz kalendara na drugi u prekrivenom prikazu   

  Možete da koristite prekriveni prikaz da biste prikazali više kalendara koji ste kreirali i dele kalendare drugi korisnici Outlook . Na primer, možete da kreirate poseban kalendar za lične zakazane obaveze i prekrivenom poslovni i lične kalendare da biste brzo videli gde imate neusaglašenosti ili slobodno vreme.

  Više informacija potražite u članku prikaz kalendara po zajedno ili prekrivenih kalendara.

 • Povezivanje sa kalendarima na Microsoft SharePoint lokacije   

  Ako imate pristup SharePoint lokaciju, možete da prikažete listu događaja sa te lokacije u vaš Outlook kalendara. Možete da promenite na listi u Outlook, čak i kada radite van mreže. Promene se automatski sinhronizuje kada se ponovo povežete sa Internetom. Takođe, možete da prikažete na SharePoint kalendara tako što ćete zajedno sa drugim ličnim ili deljenim kalendarima.

  Više informacija potražite u članku Prikaz i ažuriranje SharePoint kalendara.

 • Slanje kalendara putem e-pošte   

Možete da pošaljete kalendar da biste primaocu e-pošte kao Internet kalendar, ali zadržite kontrolu nad koliko informacija se deli. Informacije iz kalendara se pojavljuje u telu e-poruke kao priloga Internet kalendar koji je primalac može otvoriti u Outlook.

Više informacija potražite u članku Uvod u deljenje kalendara.

 • Objavljivanje kalendara na Microsoft Office.com   

  Kalendare možete da objavite Office Online Veb lokaciju i kontrolišete ko može da ih prikažete.

  Više informacija potražite u članku Objavljivanje i deljenje kalendara na lokaciji Office.com.

 • Pretplata na Internet kalendare   

  Pretplate na Internet kalendar na Internet kalendare, osim što se preuzeti kalendar se redovno sinhronizuje sa Internet kalendar i ažuriraju.

 • Upravljanje kalendarom drugog korisnika   

  Sa funkcijom Delegirani pristup jednoj osobi možete koristiti sopstvenu kopiju Outlook za jednostavno upravljanje kalendara druge osobe. Na primer, administrativni pomoćnik možete da upravljate kalendaru menadžera. Kada menadžer određuje pomoćnik za delegata, pomoćnik može da kreira, premeštanje, ili brisanje zakazane obaveze i možete da organizujete sastancima u ime menadžera.

  Više informacija potražite u članku Upravljanje drugog korisnika pošte i stavke kalendara.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×