Uvod u Outlook kalendar

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Modul „Kalendar“ programa Microsoft Office Outlook 2007 istovremeno je i kalendar i planer u programu Office Outlook 2007 i u potpunosti je integrisan sa e-poštom, kontaktima i ostalim funkcijama ovog programa. Kalendar vam pruža sledeće mogućnosti:

 • Kreiranje zakazane obaveze i događaji   

  U Outlook kalendaru možete da kliknete na polje pored odgovarajućeg vremenskog intervala i da u njega upišete tekst na isti način na koji ga unosite u beležnicu. Nove boje preliva vam omogućavaju da brzo vidite trenutni dan i vreme. Trenutno vreme istaknuto je bojom samo u prikazima Dan i Radna sedmica. Možete da izaberete zvuk ili poruku koji će vas podsećati na zakazane obaveze, sastanke i događaje, a možete i da ih obojite da biste ih brzo identifikovali.

 • Organizovanje sastanaka   

  Na kalendaru možete da izaberete neko vreme, kreirate poziv za sastanak i izaberete osobe koje ćete pozvati. Outlook će vam pomoći da pronađete prvi termin u kom su sve izabrane osobe slobodne. Kada pošaljete zahtev za sastanak putem e-pošte, on se isporučuje u prijemno poštansko sanduče pozvanih osoba. Kada ga otvore, pozvane osobe mogu da ga prihvate, uslovno prihvate ili odbiju tako što će kliknuti na određeno dugme. Ako je vaš zahtev neusaglašen sa stavkom kalendara pozvane osobe, Outlook će prikazati obaveštenje. Ako kao organizator sastanka to dozvolite, pozvane osobe mogu da predlože drugi termin za održavanje sastanka. Kao organizator, možete i da pratite ko je od pozvanih osoba prihvatio ili odbio zahtev ili predložio drugi termin za sastanak tako što ćete otvoriti zahtev.

 • Prikaži planove grupe   

  Možete da kreirate kalendare na kojima su istovremeno prikazani rasporedi obaveza grupe osoba ili resursa. Na primer, možete da pregledate raspored obaveza svih osoba u svom odeljenju ili svih resursa u zgradi u kojoj radite kao što su konferencijske sale. Ovo vam omogućava da brzo zakažete sastanke.

 • Prikaz kalendara po zajedno   

  Kalendare koje ste kreirali ili koje delite sa ostalim korisnicima programa Outlook možete da prikažete u uporednom prikazu. Na primer, možete da kreirate zaseban kalendar sa ličnim zakazanim obavezama i prikažete ga uporedo sa poslovnim i ličnim kalendarima.

  Zakazane obaveze možete i da kopirate ili premeštate sa jednog prikazanog kalendara na drugi. Pomoću okna za navigaciju možete da brzo podelite svoj kalendar, kao i da otvorite ostale deljene kalendare. U zavisnosti od toga kakvu vam je dozvolu dodelio vlasnik kalendara, možete da kreirate ili izmenite zakazane obaveze u deljenim kalendarima.

 • Prikaz kalendara u prekrivenom prikazu   

  Prekriveni prikaz vam omogućava da prikažete više kreiranih kalendara, kao i kalendare koje delite sa ostalim korisnicima programa Outlook. Na primer, možete da kreirate poseban kalendar ličnih zakazanih obaveza, a zatim svoje poslovne i lične kalendare prikažete u prekrivenom prikazu kako biste brzo mogli da pronađete neusaglašenosti ili slobodan termin.

 • Povezivanje sa kalendarima na Windows SharePoint Services 3.0 lokacijama   

  Ukoliko imate pristup Windows SharePoint Services 3.0 lokaciji, u Outlook kalendaru možete da prikažete listu događaja sa te lokacije. U programu Outlook možete da promenite listu, čak i ako radite van mreže. Promene će biti automatski sinhronizovane kada se ponovo budete povezali sa Internetom. Možete i da Windows SharePoint Services 3.0 kalendare prikažete uporedo sa ostalim ličnim ili deljenim kalendarima.

 • Slanje kalendara putem e-pošte   

  Primaocu e-pošte možete da pošaljete kalendar u obliku Internet kalendara, a da pri tome možete da kontrolišete količinu informacija za deljenje. Informacije iz kalendara se pojavljuju u telu e-poruke kao prilozi Internet kalendaru koji primalac može da otvori u programu Outlook.

 • Objavljivanje kalendara na lokaciji Microsoft Office Online   

  Kalendare možete da objavite na lokaciji Office Online Web i da odredite ko može da ih pregleda.

 • Pretplata na Internet kalendare   

  Pretplate na Internet kalendar nalikuju Internet kalendarima, osim što se preuzeti kalendar redovno ažurira i sinhronizuje sa Internet kalendarom.

 • Upravljanje kalendarom drugog korisnika   

  Opcija „Delegirani pristup“ omogućava da jedna osoba lako upravlja kalendarom neke druge osobe pomoću vlastite kopije programa Outlook. Na primer, administrativni pomoćnik može da upravlja kalendarom rukovodioca. Ukoliko rukovodilac imenuje pomoćnika za svog delegata, pomoćnik može da kreira, premešta ili briše zakazane obaveze, kao i da organizuje sastanke u ime rukovodioca.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×