Uvod u Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada koristite Outlook 2013 ili Outlook 2016 e-poruke, kalendari, zadaci i druge stavke se čuvaju na serveru pošte, na računaru ili na oba ova mesta. Outlook stavke koje se čuvaju na računaru, čuvaju se u Outlook datotekama sa podacima (.pst i .ost).

Outlook datoteka sa podacima (.pst)

Outlook datoteka sa podacima (.pst) sadrži poruke i druge Outlook stavke i čuva se na računaru. Uobičajeni tip naloga e-pošte  – POP3 nalog – koristi Outlook datoteke sa podacima (.pst). E-poruke za POP3 nalog preuzimaju se sa servera pošte, a zatim čuvaju na računaru.

Outlook datoteke sa podacima (.pst) mogu da se koriste i za arhiviranje stavki sa bilo kog tipa naloga e-pošte.

Budući da se ove datoteke čuvaju na računaru, one ne podležu ograničenjima veličine poštanskog sandučeta na serveru pošte. Premeštanjem stavki u Outlook datoteku sa podacima (.pst) na računaru, oslobađate prostor za skladištenje u poštanskom sandučetu na serveru pošte.

Kada se poruke ili druge Outlook stavke čuvaju u Outlook datoteci sa podacima (.pst), stavke su dostupne samo na računaru na kom je datoteka sačuvana.

Vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost)

Većina naloga koji nisu tipa POP3, koriste vanmrežnu Outlook datoteku sa podacima (.ost). To su nalozi: Microsoft Exchange Server, Outlook.com, Google Gmail i IMAP. Kada koristite ove naloge, e-poruke, kalendar i druge stavke isporučuju se na server i čuvaju se na njemu. Preuzimaju se sinhronizovane kopije poruka i čuvaju na računaru u vanmrežnoj Outlook datoteci sa podacima (.ost).

Kada se veza sa serverom pošte prekine, moći ćete i dalje da čitate i pišete poruke. Kada se veza ponovo uspostavi, promene se automatski sinhronizuju, a fascikle i stavke na serveru i računaru su ponovo identične.

Lokacije datoteka

Najbrži način za otvaranje fascikle u kojoj je sačuvana Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost) je da uradite sledeće:

  1. U programu Outlook izaberite karticu Datoteka.

  2. U desnom oknu izaberite stavku Postavke naloga, a zatim stavku Postavke naloga.

    Postavke naloga

  3. Na kartici Datoteke sa podacima izaberite stavku, a zatim izaberite stavku Otvorite lokaciju fascikle.

Outlook datoteke sa podacima (.pst) napravljene korišćenjem programa Outlook 2013 ili Outlook 2016 čuvaju se na računaru, u fascikli Dokumenti\Outlook datoteke. Ako ste izvršili nadogradnju na Outlook na računaru koji je već imao datoteke sa podacima napravljene u programu Microsoft Office Outlook 2007 ili starijim verzijama, te datoteke se čuvaju na drugoj lokaciji u skrivenoj fascikli na disk jedinici:\Users\korisnik\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

Vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost) takođe se čuva na disk jedinici:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Većina podataka ostaje na serveru, međutim, trebalo bi da napravite rezervne kopije svih stavki koje se čuvaju lokalno. Na primer, fascikle „Kalendar“, „Kontakti“ „Zadaci“ i ostale označene kao Samo lokalno.

Savet :  Informacije o skrivenim fasciklama u operativnom sistemu Windows potražite u Windows pomoći i podršci.

Srodne teme

Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) za čuvanje informacija
uvezete e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku iz
Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×