Uvod u Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodate nalog e-pošte u programu Outlook, lokalne kopije vaših informacija se skladišti na vašem računaru. Ova funkcija vam omogućava da pristupite prethodno preuzete ili sinhronizovani e-poruke, informacije iz kalendara, kontakte i zadatke vezu sa Internetom.

Određene tipove naloga, kao što su POP naloge, skladištite njihove informacije u Outlook datoteke sa podacima (.pst datoteke). Naloga u programu Outlook 365, Exchange naloge, IMAP nalozima i Outlook.com naloga čuvaju njihove informacije u vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost datoteke).

Outlook datoteka sa podacima (.pst)

Outlook datoteke sa podacima (.pst) sadrži poruka i drugih stavki Outlook i čuva na vašem računaru. POP naloge – što je uobičajeni tip naloga možete da kreirate pri dodavanju naloga e-pošte od dobavljača internet usluga (ISP), kao što su Xfinity ili kod & T ili Koks – preuzimanje svih e-poruka sa serverom pošte i sačuvajte ih na vašem računaru.

Savet: Ako vaš Outlook datoteka sa podacima (.pst postaje velikih on može usporiti OneDrive sinhronizacije i može da prikaže „Obrada promena” ili „datoteka je u upotrebi”. Saznajte Kako da uklonite u Outlook .pst datoteku sa podacima iz usluge OneDrive.

Napomena: U programu Outlook 2013 i starijim verzijama, IMAP nalozima takođe se koristi Outlook datoteke sa podacima (.pst). U programu Outlook 2016 i Outlook za Office 365 IMAP naloga koristite vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost).

Outlook datoteke sa podacima (.pst) možete da koristite i da napravite rezervnu kopiju ili izvoz stavki iz bilo koji tip naloga e-pošte. Više informacija o pravljenju e-poruke, kalendar, kontakte i podataka zadataka potražite u članku izvoz ili rezervne kopije e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku. Takođe možete da uvezete e-poruke, kalendar, kontakte i podataka zadataka iz druge Outlook datoteke sa podacima (.pst). Više informacija o uvozu stavki potražite u članku Uvoz e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku.

Napomena: ne možete da uvezete iz datoteke vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost).

Budući da se ove datoteke čuvaju na računaru, one ne podležu ograničenjima veličine poštanskog sandučeta na serveru pošte. Premeštanjem stavki u Outlook datoteku sa podacima (.pst) na računaru, oslobađate prostor za skladištenje u poštanskom sandučetu na serveru pošte.

Kada se poruke ili druge Outlook stavke čuvaju u Outlook datoteci sa podacima (.pst), stavke su dostupne samo na računaru na kom je datoteka sačuvana.

Vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost)

Većina drugih tipova naloga, kao što je IMAP naloge, Office 365 naloge, Exchange naloge i Outlook.com naloga koristite vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost) datoteku da biste uskladištili sinhronizovane kopije poštanskog sandučeta informacija na lokalnom računaru. Kada vezu sa serverom pošte prekine, na primer, kada ste u avionu bez Wi Fi ili prekida vezu sa Internetom, i dalje možete da pristupite svim e-porukama, podaci iz kalendara, kontakte i zadatke koje ste prethodno preuzeli. Možete da čitate i pisanje poruka, kreiranje zakazanih obaveza i dodavanje kontakata. Međutim, neće biti poslate e-poruke i nema novih poruka će biti preuzeta dok se ne uspostavi vezu sa Internetom.

Kada se ponovo povežete, promene se automatski sinhronizuje i fascikle i stavke na serveru i na vašem računaru su identične ponovo.

Lokacije datoteka

Najbrži način da otvorite fasciklu u kojoj se čuvaju Outlook datoteke sa podacima (.pst i .ost) je da uradite sledeće:

  1. U programu Outlook izaberite karticu Datoteka.

  2. U desnom oknu izaberite stavku Postavke naloga, a zatim stavku Postavke naloga.

    Postavke naloga

  3. Na kartici Datoteke sa podacima izaberite stavku, a zatim izaberite stavku Otvorite lokaciju fascikle.

Outlook datoteke sa podacima (.pst) kreirane pomoću Outlook 2013 ili Outlook 2016 obično čuvaju se na vašem računaru u Fascikli dokumenti\outlook datoteke. Ako ste izvršili nadogradnju sa programom Outlook na računaru koji već ima datoteka sa podacima koji su kreirani u Microsoft Office Outlook 2007 ili starijoj verziji, ove datoteke sačuvane su na drugoj lokaciji u skrivenih fascikli na disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

Savet: Ako vaš Outlook datoteka sa podacima (.pst postaje velikih on može usporiti OneDrive sinhronizacije i može da prikaže „Obrada promena” ili „datoteka je u upotrebi”. Saznajte Kako da uklonite u Outlook .pst datoteku sa podacima iz usluge OneDrive.

Vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost) takođe se čuva na disk jedinici:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Većina podataka ostaje na serveru, međutim, trebalo bi da napravite rezervne kopije svih stavki koje se čuvaju lokalno. Na primer, fascikle „Kalendar“, „Kontakti“ „Zadaci“ i ostale označene kao Samo lokalno.

Savet:  Informacije o skrivenim fasciklama u operativnom sistemu Windows potražite u Windows pomoći i podršci.

Srodne teme

Kreiranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) za čuvanje informacija
uvezete e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku iz
Popravljanje Outlook datoteka sa podacima (.pst i .ost)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×