Uvod u OneNote Web App

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft OneNote Web App proširuje vaš utisak pri radu sa programom Microsoft OneNote na veb pregledač, odakle možete da radite sa beležnicama direktno na veb lokaciji gde je beležnica uskladištena.

Integracija bez teškoća pomoću programa OneNote

Kreirate beležnicu u programu Microsoft OneNote 2010. Želite da je objavite na veb lokaciji kako bi drugi mogli da je čitaju, možda čak i pruže svoj doprinos. Šta ako želite da sarađujete sa nekim ko ima različitu verziju programa OneNote od vas? Zar ne bi bilo sjajno kada biste mogli da radite zajedno na njoj, direktno na veb lokaciji? OneNote Web App omogućava ovaj scenario.

U programu OneNote 2010 možete početi da koristite OneNote Web App tako što ćete sačuvati beležnicu u SharePoint biblioteci. Na kartici Datoteka izaberite stavku Deli, a zatim u okviru Deli na izaberite stavku Mreža.

Kartica „Deljenje“

Sada je beležnica dostupna za prikaz i uređivanje u pregledaču ili za ponovno otvaranje u programu OneNote.

Otvaranje beležnice u pregledaču

Kada beležnicu otvorite u sistemu SharePoint, OneNote Web App otvara beležnicu u pregledaču.

OneNote Web App

Tekst možete da otkucate i oblikujete kao i obično i možete da koristite komande za kopiranje/lepljenje i opoziv/ponavljanje radnje. Možete da oblikujete tekst primenom stilova i svih izbora za oblikovanje teksta koje vidite na traci. Možete i da dodate tabele, slike, clip art kolekciju i hiperveze. Clip art kolekcija potiče iz kolekcije slika dostupnih u programu Office.com. Izaberite karticu Umetanje da biste ih dodali.

OneNote Web App automatski čuva beležnicu dok radite u njoj. Ne morate da čuvate promene. Ako izvršite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu Opozovi radnju (ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+Z (Windows) ili ⌘+Z (Mac).

Ako želite da vidite kako promene izgledaju u beležnici, prebacite se u prikaz za čitanje. Na kartici Prikaz kliknite na dugme Prikaz za čitanje.

Prikaz beležnice u pregledaču

OneNote Web App

U prikazu za čitanje možete da prikažete različite odeljke i stranice beležnice, kao i da razvijete i skupite odeljke u oknu za navigaciju. Ako su druge osobe radile na beležnici, možete da vidite ko je šta uradio tako što ćete kliknuti na komandu Prikaži autore.

Ako želite da izvršite promene u beležnici, kliknite na dugme Uredi u pregledaču da biste dodali i izbrisali sadržaj, oblikovali tekst i označili beleške.

Rad sa drugim osobama

Ako beležnicu učinite dostupnom drugima za uređivanje, vaši prijatelji ili kolege mogu istovremeno da rade na njoj. Ovo dobro funkcioniše za beležnice u kojima prikupljate informacije od grupe osoba, na primer sesiju za razmenu ideja ili grupni projekat. Beležnica funkcioniše kao Wiki stranica, gde svako može dati svoj doprinos, možete videti ko je šta uradio i možete vratiti stranicu na prethodnu verziju ukoliko je neophodno.

Saradnja

Ako vi ili druge osobe imate OneNote 2010, možete da radite u OneNote aplikaciji radne površine dok druge osobe rade na istoj beležnici u OneNote Web App aplikaciji.

  1. Uskladištite beležnicu na veb lokaciji na kojoj joj vaše kolege mogu pristupiti, na primer u SharePoint biblioteci tima.

  2. Pozovite druge osobe da rade na beležnici.

  3. U sistemu SharePoint kopirajte veb adresu beležnice koja se pojavljuje u pregledaču, a zatim nalepite veb adresu u poruku.

  4. U programu OneNote 2010 izaberite karticu Datoteka, a zatim na kartici Informacije ispod imena beležnice kliknite na dugme Pozovite osobe u ovu beležnicu.

  5. Uredite beležnicu. Možete da vidite promene kolega ako kliknete na dugme Prikaži autore u prikazu za čitanje ili na kartici Prikaz u prikazu za uređivanje.

Ako želite da vidite promene koje su napravljene na stranici, na kartici Prikaz kliknite na dugme Verzije stranica (ili u režimu za čitanje idite u okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša na ime stranice i izaberite stavku Prikaz verzija).

Uređivanje bez teškoća u programu OneNote

Uređivanje u programu OneNote Web App najprikladnije je za brze promene ili saradnju sa drugim osobama. Ako želite kompletan skup mogućnosti programa OneNote, izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Otvori u programu OneNote.

OneNote Web App otvara beležnicu direktno u OneNote aplikaciji za računare, odakle možete da uradite znatno više  – na primer, ako želite da koristite audio beleške ili prilagodite oznake beležaka. Promene se automatski čuvaju na veb serveru.

Napomena: Morate imati OneNote 2010 da biste mogli da koristite funkciju „Otvori u programu OneNote“ u OneNote Web App aplikaciji. Potreban je i Internet Explorer ili Firefox.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×