Uvod u Excel Online

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Excel Web App proširuje vaš utisak pri radu programu Microsoft Excel na Veb pregledač, odakle možete da radite sa radnim sveskama direktno na Veb lokaciji gde je radna sveska uskladištena.

Integracija bez teškoća pomoću programa Excel

Kreiranje radne sveske u programu Microsoft Excel. Želite da je objavite na Veb lokaciji tako da druge osobe da vršite interakciju sa podacima uživo, možda čak i unesite podatke. Šta ako želite da sarađujete sa nekim ko ima drugu verziju programa Excel nego? Bilo bi sjajno ako možete da radite na njemu zajedno, tamo na Veb lokaciji. Excel Web App omogućava ovaj scenario.

U Microsoft Excel 2010 možete početi da koristite Excel Web App tako što ćete sačuvati radnu svesku u SharePoint biblioteci. Na kartici datoteka kliknite na dugme Sačuvaj & Pošalji, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj u sistemu SharePoint.

Kartica „Čuvanje i slanje“

Sada je radna sveska dostupna za prikaz i uređivanje u pregledaču ili za ponovno otvaranje u programu Excel.

Napomena : Radne sveske ne morate da kreirate u Excel 2010 da se otvore u Excel Web App. Za najbolje kompatibilnosti, koristite Office Excel 2003 ili noviju verziju, ili koristite Excel za Mac 2008 verzije 12.2.9 ili Excel za Mac 2011. Ako koristite Excel 2003, instalirajte najnoviju servisni paket i čuvanje radnih svezaka na vašem računaru kao .xlsx datoteke. Zatim otpremite radnu svesku na SharePoint lokaciji gde su konfigurisane Office Web Apps programe.

Prikaz radne sveske u pregledaču

Kada otvorite radnu svesku u sistemu SharePoint, Excel Web App otvara radnu svesku u pregledaču, gde možete da premestite po radnoj svesci, sortiranje, filtriranje, razvijanje i skupljanje izvedenih tabela i čak i ponovno izračunavanje radne sveske.

Excel Web App

Možete da koristite i komandu Pronađi da biste pretražili reči ili fraze. Kao i sa veb stranicom, možete da izaberete sadržaj na radnom listu i kopirate ga kako bi bio dostupan za lepljenje u drugoj aplikaciji.

Uređivanje u pregledaču

Ako želite da izvršite promene u radnoj svesci, kliknite na dugme Uredi u pregledaču da biste promenili podatke, uneli ili uredili formule i primenili osnovno oblikovanje.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da otkucate i oblikujete tekst kao i obično i možete da koristite komande za isecanje, kopiranje, lepljenje i opozivanje/ponavljanje radnje. Unesite formulu tako što ćete otići na ćeliju u koju želite da unesete formulu, otkucati znak jednakosti (=), a zatim formulu ili funkciju.

Takođe možete da dodate tabele i hiperveze. Idite na karticu Umetanje da biste ih dodali. Ako želite da dodate grafikon, izaberite opseg ćelija koji će se prikazati pomoću grafikona, a zatim idite na karticu Umetanje i izaberite željeni tip grafikona.

Excel Web App automatski čuva radnu svesku dok radite na njoj. Ne morate da biste sačuvali promene. Ako izvršite promene koje ne želite da zadržite, koristite komandu " Opozovi radnju " ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z (Windows) ili ⌘ + Z (Mac).

Rad sa drugim osobama

Ako radnu svesku učinite dostupnom drugim osobama za uređivanje, vaši prijatelji ili kolege mogu istovremeno da rade na njoj. Ovo dobro funkcioniše za radne sveske u kojima prikupljate informacije od grupe osoba, na primer listu informacija ili grupni projekat. Nema više slanja liste e-poštom ili čekanja na člana tima da je ponovo prijavi na serveru.

Dok uređujete radnu svesku, Excel Web App prikazuje da li i druge osobe rade u radnoj svesci.

  1. Uskladištite radnu svesku na Veb lokaciji gde joj vaše kolege mogu pristupiti, kao što je SharePoint biblioteka vašeg tima.

  2. Pozovite druge osobe da rade na radnoj svesci.

  3. U sistemu SharePoint kopirajte veb adresu radne sveske koja se pojavljuje u pregledaču, a zatim nalepite veb adresu u poruku.

  4. Uređivanje radne sveske u Excel Web App. Koji će moći da biste videli ko još radi sa vama na statusnoj traci.
    Uređivanje od strane više autora

Uređivanje bez teškoća u programu Excel

Uređivanje u Excel Web App je najviše odgovara brzi promene ili rad zajedničkom sa drugim osobama. Ako želite da kompletan skup mogućnosti koje Excel, izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu Excel.

Excel Web App otvara radnu svesku direktno u Excel aplikaciji za računare, odakle možete da radite više znatno. Na primer, da promenite postavke u grafikonu ili izvedene tabele. U programu Excel, kada kliknete na dugme Sačuvaj, Excel čuva radnu svesku na Veb serveru.

Napomena : Otvaranje radnih svezaka direktno iz pregledača u Excel aplikaciji za računare podržano je u pregledačima Firefox, Internet Explorer (Windows) i Safari (Mac). U operativnom sistemu Windows takođe morati koristiti Excel 2003 ili noviju verziju da biste koristili ovu funkciju (ako koristite Firefox, takođe morate koristiti Excel 2010). U operativnom sistemu Mac ova funkcija zahteva Microsoft Excel za Mac 2008 verzija 12.2.9 ili Excel za Mac 2011.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×