Uverite se stranica učita brže sa keširanim u Veb segmentu pretrage sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Veb segment pretrage sadržaja (CSWP) nudi veliki broj fleksibilnost za konfigurisanje upit sadrži. Međutim, ako ste konfigurisali Veb segment da biste koristili veoma kompleksni upit ili ako imate mnogo CSWPs na stranici, stranice može potrajati duže da biste učitali. Da biste brže učitavanje stranice, možete da konfigurišete CSWP da keš rezultata pretrage za korisnike koji se nalaze u istoj AD bezbednosne grupe. Zato što je to brže da biste potražili rezultata pretrage u kešu nego u indeks za pretraživanje, se stranica učita brže.

Kada ste konfigurisali CSWP da biste koristili keširanje, prvo će izgledati u kešu za postojeće rezultate pretrage koji se podudaraju upit i AD bezbednosnu grupu. Ako ga ne pronađe rezultate pretrage u kešu, on će izgledati u indeks za pretraživanje.

Preporučujemo da koristite keširanje samo u CSWPs koje se nalaze na stranice koje sadrže više od 10 stranica mnogo po 15 minuta, na primer popularne matične stranice ili na kategoriju stranice koje počinju tačke za navigaciju da biste detaljnije stranica kataloga.

Savet: U članku saveti o tome kako da konfigurišete na Veb segment pretrage sadržaja da biste smanjili vreme učitavanja stranice za druge stvari koje možete uraditi da se stranica učita brže.

U ovom članku:

Konfigurisanje na sadržaja pretrage Web segmenta (CSWP) da biste koristili keširanje

 1. Uverite se da ste član SharePoint grupe „Dizajneri“ na lokaciji koja sadrži CSWP.

 2. Idite na stranicu koja sadrži CSWP.

 3. U meniju Postavkeizaberite stavku Uredi stranicu.

 4. Izaberite CSWP koji želite da konfigurišete.

 5. U oknu sa alatkama veb segmenta, u odeljku Svojstva, u odeljku Kriterijumi za pretragu izaberite stavku Promeni upit.

 6. Idite na karticu Postavke .

 7. U odeljku Keširanje izaberite grupe: svi osim spoljnih korisnika, ili izaberite grupe: , a zatim unesite ime za AD bezbednosnu grupu koju želite da koristite.

  Napomena: Da biste testirali CSWP daje očekivane rezultate, morate biti član AD bezbednosnu grupu koju ste izabrali.

Savet: Nije moguće potražiti ime AD bezbednosnih grupa iz CSWP. Da biste potražili AD bezbednosnih grupa, idite na Azure klasični portal. Više informacija potražite u članku Upravljanje grupama u Azure Active Directory

Kada treba da koristim keširanje?

Pre nego što promenite sve vaše sadržaja pretrage Web segmenata (CSWP) da biste koristili keširanje, trebalo bi da razmotrite karakteristika stranice gde se koriste na CSWPs:

 • Koji tip stranice je CSWP na?
  Keširanje radi dobro u CSWPs koje se nalaze na matične stranice ili stranice koje sadrže veliki broj korisnika kao otvorena postavite kada su pregledanje informacija. CSWPs na stranicama kategorije koje počinju tačke za navigaciju da biste detaljnije stranica kataloga, možete takođe njegova keširanje.

 • Koliko ima mnogo stranica ima stranice?
  Preporučujemo da koristite keširanje samo u CSWPs koje se nalaze na stranice sa više od 10 stranica mnogo po 15 minuta.

 • Je konfigurisan tako da biste prikazali različite rezultate različitim korisnicima CSWP?
  Ako CSWP upita uključuje mnogo grupa korisnika, kombinacije rezultata pretrage možete preopterećenja keš i vreme učitavanja stranice će biti umanjene ili možda čak i povećali.

Primer ispod prikazuje na intranetu stranicu sa četiri CSWPs. U proseku stranice ima mnogo 38 stranicu po 15 minuta. Ove stranice karakteristike označava da stranice možete da učitate brže ako podesite neke od CSWPs da biste koristili keširanje.

Primer intranet matičnu stranicu sa četiri CSWPs

Hajde da pogledamo pojedinačne CSWPs:

 • Prikazuje CSWP 1 istaknuto preduzeća priče o novostima, u ovom slučaju za vesti priču o predstojećim obuku.

 • CSWP 2 prikazuje drugih kompanija vesti.

 • CSWP 3 prikazuje popularnih dokumenata u vašem odeljenju.

 • CSWP 4 prikazuje dokumente koje ste nedavno radili na.

Upiti u CSWP 1 i 2 su konfigurisane da biste prikazali iste rezultate za sve korisnike. To znači da verovatno učinim stranice brže učitavanje konfigurisanjem ove dve CSWPs da biste koristili keširanje.

Upiti u CSWP 3 i 4 su konfigurisane da biste prikazali različite rezultate različitim korisnicima.

CSWP 3 prikazuje skup rezultata za osobe koje rade u drugom odeljenju i drugi skup rezultata za osobe koje rade u sektoru za prodaju. Stranica učita brže pomoću keširanje u ovaj Veb segment može da bude u većini slučajeva. Međutim, ako imate više mali odeljenja sa samo nekoliko zaposlenih u svakom odeljenju, broj rezultate pretrage koji će biti uskladišten u kešu može preopterećenja keš i zapravo povećali vreme učitavanja stranice.

CSWP 4 prikazuje dokumente prijavljeni korisnik ima nedavno radila. Ne bi trebalo da koristite keširanje u ovaj Veb segment. Zato što svaki korisnik prilagođene upit, sve rezultate pojedinačne pretrage će biti uskladištene u kešu. Ovo će preopterećenja keša i može da poveća vreme učitavanja stranice.

Kako keširanje napravi Veb stranice se brže učitavaju?

Prvo, hajde da pogledamo kako se prikazuju rezultati pretrage u na Veb segment sadržaja za pretragu (CSWP) bez keširanje:

 1. Korisnik odlazi na stranicu koja ima na CSWP.

 2. Indeks pretrage se šalje upit u CSWP.

 3. Pretraga pronalazi rezultate u indeks za pretraživanje i uklanja sve rezultate pretrage koji korisnici u dodeljene AD bezbednosne grupe nije dozvoljeno da biste videli.

 4. Rezultati pretrage se šalju iz indeksa za pretraživanje u CSWP, gde je korisnik vidi rezultate.

 5. Drugi korisnik odlazi na istoj stranici i korake 2-4 se ponavljaju.

Kako se rezultati se prikazuju u CSWP bez keširanje funkcija

Sada hajde da pogledamo kako rezultati se prikazuju u na Veb segment sadržaja za pretragu (CSWP) sa keširanim:

 1. Korisnik odlazi na stranicu koja ima na CSWP.

 2. AD bezbednosne grupe na primer Svi osim spoljnih korisnika, dodeljen u CSWP. Ovaj primer pretpostavlja da korisnik koji posete stranicu pripada dodeljene AD bezbednosnu grupu.

 3. Upit i dodeljeni AD bezbednosne grupe u CSWP kombinuje i pretrage prvo traži podudarni upit i bezbednosne grupe u keš. Ako ne pronađe rezultate koji se podudaraju u kešu, upit se šalje u indeks pretrage.

 4. Pretraga pronalazi rezultate u indeks za pretraživanje i uklanja sve rezultate koji korisnici u dodeljene AD bezbednosne grupe nije dozvoljeno da biste videli.

 5. Rezultat pretrage se šalje iz indeksa za pretraživanje keša kojoj je uskladišten (rezultat 1).

 6. Rezultat pretrage je postavljena iz keša cswp, gde je korisnik vidi rezultat.

 7. Drugi korisnik ide na istoj stranici. Drugi korisnik pripada iste AD bezbednosne grupe kao prvi korisnik.

 8. Pretraga pronalazi postojeće rezultata pretrage u kombinaciji upit i AD bezbednosne grupe u kešu.

 9. Rezultat pretrage je postavljena iz keša cswp gde korisnici vidi rezultat.

Kako se rezultati se prikazuju u CSWP sa funkcijom keširanje

Zato što je to brže da biste potražili rezultata pretrage u kešu nego u indeks za pretraživanje, se stranica učita brže.

Važno: Keš ističe nakon 15 minuta. To je ponovo napunili prvi korisnik koji odlazi na stranicu nakon keš istekla, tako da vreme učitavanja stranice može da traje duže za prvog korisnika koji provjerava keša nakon za rok važenja.

Rešavanje problema: novododati sadržaj se ne pojavi u rezultatima CSWP

Sadržaj za pretragu Web segmenta (CSWP) prikazuje rezultate pretrage iz sadržaja koji je popisuju i dodaju u indeks pretrage. Kada konfigurišete CSWP da biste koristili keširanje, pokazuje rezultata koji se podudaraju iz keša, a ne iz indeksa za pretraživanje. Rezultati pretrage, takođe prazan rezultatesu uskladišteni u keša za maksimalno 15 minuta pre isteka keš.

Ako tražite novododati sadržaj pre nego što se sadržaj popisanih i uključene u indeks za pretraživanje, keš će sadržati na rezultat prazan pretrage za upit dok keš istekne, a sadržaj se neće pojaviti u rezultatima CSWP.

Ako novododati sadržaj se ne pojavi u CSWP:

 1. Uverite se da sadržaj popisuju i dodaju u indeks pretrage. Traženje sadržaja u polje za pretragu ili u CSWP koja ne koristi keširanje, dok se ne možete da pronađete sadržaj.

 2. Sačekajte najmanje 15 minuta da biste omogućili keša CSWP istekne, i pokušajte ponovo.

 3. Ako i dalje ne vidite rezultate, proverite da ste član AD bezbednosne grupe koji je dodeljen CSWP. Ako niste član AD bezbednosne grupe, nećete videti neku rezultata pretrage.

Napomena: SharePoint Online automatski pretražuje i dodaje novi sadržaj u indeks za pretraživanje u planiranom intervalima, ali možete i ručno zahtevanje popisivanja i ponovnog indeksiranja lokacije, biblioteke ili liste.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×