Utvrđivanje kompatibilnosti PowerPoint 2010 prezentacije sa programom PowerPoint 2003 ili starijim verzijama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste se uverili da možete da otvorite Microsoft PowerPoint 2010 prezentaciju u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji, a da biste umanjili značajan gubitak funkcionalnosti i tačnosti, možete da pokrenete kontrolor kompatibilnosti u PowerPoint 2010. Kontrolor kompatibilnosti pronalazi potencijalne probleme sa kompatibilnošću između PowerPoint 2010 i starijim verzijama programa PowerPoint i kreira izveštaj da biste rešili probleme.

Važno : 

  • Microsoft PowerPoint 2010 ne podržava čuvanje u programu PowerPoint 95 ili starijim datoteke formata.

  • Prezentacije, predložaka i projekcije kreirane u PowerPoint 2010 format datoteke (.pptx) su kompatibilni sa programom PowerPoint 2007.

  • Kada na prezentaciji radite u režimu kompatibilnosti, a prezentacija je sačuvana u PowerPoint 97-2003 formatu datoteke umesto u novom PowerPoint formatu datoteke (.pptx), kontrolor kompatibilnosti automatski se pokreće kada sačuvate prezentaciju. Takođe, onemogućen je veliki broj komandi koje bi kreirale nekompatibilan sadržaj.

Kao primer gubitka funkcionalnosti do kojih može doći, neke Efekti oblika u PowerPoint 2010 (kao što su odraza i sjaja) pojavljuju se kao slike u prethodnim verzijama programa PowerPoint. Takođe, ako ste ugrađen video zapisa (umesto povezivanje sa video zapisom), video će se pojaviti kao sliku.

Da biste pokrenuli kontrolor kompatibilnosti, izvršite sledeću radnju:

  1. U PowerPoint 2010, otvorite prezentaciju koju želite da proverite kompatibilnost.

  2. Izaberite karticu Datoteka.

  3. Izaberite karticu Informacije.

  4. Sa leve strane okvira Priprema za deljenje kliknite na dugme Proveri da li postoje problemi, a zatim izaberite stavku Proveri kompatibilnost.

  5. Da biste saznali više o porukama koje vraća kontrolor kompatibilnosti, pogledajte članak Kontrolor kompatibilnosti.

Savet : Da biste proveravali kompatibilnost prezentacije svaki put kada je sačuvate u PowerPoint 97-2003 formatu, u dijalogu Microsoft PowerPoint kontrolor kompatibilnosti potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri kompatibilnost prilikom čuvanja PowerPoint 97-2003 formata.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×