Uređivanje više slika istovremeno

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Picture Manager je alatka možete da koristite za izrezivanje, prilagođavanje, uređivanje i deljenje slika. Picture Manager funkcioniše sa različitim formatima datoteka, uključujući .jpg, .gif i .bmp.

Picture Manager koristite za:

  • Automatsko ispravljanje sve ili nekoliko slika u isto vreme.

  • Slanje slika u porukama e-pošte ili kreiranje Microsoft SharePoint biblioteke slika na internoj mreži kompanije.

  • Izbor neke od zasebnih alatki za uređivanje slika radi obavljanja detaljnijih radnji.

  • Pregled svih slika, bez obzira gde su sačuvane.

  • Pronalaženje slika za koje ne znate gde se tačno nalaze.

U ovom članku

Gde se nalazi Picture Manager?

Šta vidim?

Uređivanje slika

Prikazivanje i čuvanje uređene slike

Deljenje slika

Gde je Picture Manager?

Da biste otvorili Picture Manager, u meniju Start , postavite pokazivač na Svi programi, a zatim na Microsoft Office, a zatim na Microsoft Office alatii zatim kliknite na dugme Microsoft Office Picture Manager.

Picture Manager se otvara i prikazuje tri okna

Šta vidim?

Picture Manager se otvara i prikazuje tri okna: Prečice za slike, u oknu za pregled i u oknu zadatka Prvi koraci .

Pronađite i izaberite slike koje želite da radite u oknu za Prečice za slike . Slika datoteke su navedene u ovom oknu dok ne dodate prečice ka fasciklama koje ih sadrže. Ili, možete da imate Picture Manager automatski da skenira fascikle koje sadrže slike, a zatim dodajte prečice za sve te fascikle za vas.

U oknu za pregled prikazuje slike u fascikli kada izaberete prečicu za tu fasciklu. Može da prikazuje slike u prikazu sličica, sličicaili Jednu sliku . Možete da uvećate ili da biste uvećali sliku ili od njega pri umanjenoj veličini.

Koristite okno Prvi koraci da biste videli rezime osnovnih zadataka možete da uradite pomoću programa Picture Manager. Možete da pratite tasterske prečice u oknima zadataka koje su karakteristične za zadatak koji želite ili nakon što ste upoznati sa programom, možete da zatvorite okno zadatka Prvi koraci i da prikažete samo pojedinačne okna zadataka koje želite da vidite.

Uređivanje slika

Pomoću programa Picture Manager možete da radite sa više slika odjednom ili uređivanje slika jedan po jedan.

Slike uređujete u oknu zadataka Edit Pictures. Da biste na najbrži i najlakši način uredili sve slike istovremeno, jednostavno ih izaberite u oknu zadataka Edit Pictures, a zatim u meniju Picture izaberite stavku AutoCorrect.

Pomoću komande „AutoCorrect“ se podešavaju svetlina, boja i kontrast.

Ostali tipovi uređivanja koja možete da primenite na više slika istovremeno u oknu zadataka Edit Pictures uključuju:

Izrezivanje slika radi uklanjanja nevažnih detalja ili delova koji odvraćaju pažnju.

Rotiranje ili preokretanje    slike čiji položaj nije ono što želite.

Da biste promenili veličinu    slike.

Podešavanje svetline i kontrasta    tako što ćete promeniti postavke u oknu zadatka.

Kada radite na pojedinačnim slikama, Picture Manager možete da koristite za podešavanje boje slike ili uklanjanja efekta crvenih očiju, što je posledica upotrebe blica fotoaparata.

Pregled i čuvanje uređenih slika

Da biste videli sve uređene slike zajedno pre nego što sačuvate promene, pogledajte fasciklu Nesačuvane izmene .

Potom možete da sačuvate promene i originalne slike zamenite uređenim verzijama korišćenjem opcije Save ili Save All, a možete i da kreirate nove fascikle za uređene slike pomoću opcije Save As. Da biste uređene slike sačuvali u drugoj datoteci, formatu ili na drugoj lokaciji, koristite opciju Export u meniju File.

Deljenje slika

Nakon što slike izgledaju onako kako želite, možete da ih umetnete u Microsoft Office dokumente, ih prikazati na Veb lokacijama ili ih dodavati u programu Microsoft Office Outlook e-poruke. Možete da podesite veličinu i dimenzije slika komprimovanjem da odgovaraju situaciji. Koji način slike prikazane na Veb lokaciji će brže učitavanje i slike poslate putem e-pošte će brže i zauzimaju manje prostora u poštanskom sandučetu.

Ako vaše preduzeće koristi Microsoft Windows SharePoint Services, možete da koristite Picture Manager sa bibliotekama slika, tako da možete da otpremite slike u biblioteku ili preuzimanje slika u programu Picture Manager za uređivanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×